| RAY a întrebat:

Stiintific,Filozofic vorbind ce inseamna cuvantul dintotdeauna?

Nu ma intereseaza definitii din dex, vreau minti iluminate sa imi raspunda, poate exista asa ceva? Puteti concepe asa ceva? Poate exista ceva in lipsa timpului?

Răspuns Câştigător
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Eu nu sustin ca Creatorul a aparut din nimic.
Teoria Coardelor a ajuns la concluzia ca poate sa existe un multivers din care universul nostru sa faca parte, ceea ce ar explica posibila existenta a unui creator in afara universului nostru.
Nu zic ca el a aparut din nimic. Poate universul din care face el parte e si el creat in laborator, tot de vreun cercetator.
Dar daca o luam asa prin inductie, ajungem la concluzia ca exista un prim univers (in care s-au creat toate celelalte) care n-a fost creat de nimeni.
Oricum, n-o sa putem sa elucidam aceste mistere pentru ca nu ne vom putea parasi niciodata Universul ca sa vedem ce-i in afara lui.

Si din moment ce "dintotdeauna" se refera la timp, nu ai cum sa ai "dintotdeauna" fara timp. Deci nu, nu poate exista "dintotdeauna" fara un inceput.
Ex: Vezi o cladire la varsta de 5 ani. Peste 30 de ani, o vezi neschimbata si afirmi: "Cladirea asta a fost asa dintotdeauna." Inseamna ca ai vazut-o o data in TRECUT si dupa mai mult TIMP ai fost capabil sa compari degradarea cladirii.

71 răspunsuri:
| RAY explică:

Cine va mai face spam =ignore

| Steregoi a răspuns:

Materia are un inceput. Ceea ce a cauzat materia e nedegradabil in timp ce materia e degradabila. Energia nu e dependenta de materie. Existenta nu se limiteaza la materie. Vorbeam de nivele de energie sub constanta Planck. Acestea nu au inceput si nici sfarsit. Materia se deplaseaza in vid si nu invers. Vidul este compus din nivele de energie sub constanta Planck si de aceea putem vorbi de o energie a vidului. Materia este energie a vidului concentrata. Energia vidului nu are nici inceput si nici sfarsit. Timpul nu are inceput. Spatiul se pare ca este infinit. Cand ne referim la spatiu ne referim la volumul vidului. Este posibil sa existe o granita intre vidul absolut sau perfect si vidul imperfect ce cuprinde particule de materie. Este posibil ca vidul absolut sa fie infinit in timp ce vidul neabsolut sa fie finit.

Timpul este liniar si nu ciclic., dar acest fapt se pare ca este valabil in domeniul material fizic si nu neaparat si in domeniul imaterial. Asadar principiul cauza efect se reduce la o singura cauza si restul de efecte. Este posibil ca aceasta cauza sa se cauzeze pe ea insasi la nesfarsit fara sa aiba un inceput. Dumnezeu se cauzeaza pe el insusi dar asta nu inseamna ca s-a creat singur ci ca el depinde de el insusi si nu de altcineva. Ideea ca ceva se creeaza singur din nimic este gresita si ilogica. Dezvoltarea personala se bazeaza pe ceva superior propriei persoane care este luat ca model tinta spre care tinde dezvoltarea personala. Dumnezeu nu are nevoie de dezvoltare personala pentru ca el este perfect si nu are nevoie de progres personal.

Viata nu are inceput. Persoana nu are inceput.

Persoana inseamna autodeterminare. Ideea ca ceva poate sa capete autodeterminare din nimic este ilogica. Omul nu apare din nimic. Omul e material. Dumnezeu nu vede nimic mai puternic in jurul sau in timp ce omul vede lucruri care il depasesc in putere.

| RAY explică (pentru Steregoi):

Eu am intrebat altceva

Dumnezeu se cauzeaza pe el insusi dar asta nu inseamna ca s-a creat singur ci ca el depinde de el insusi si nu de altcineva

tu nu vezi ca te contrazici singur, cum nu depinde daca el e cauza lui, ceea ce e o mare porcarie sa afirmi asa ceva, dumnezeu nu se putea cauza ca nu exista

| relian a răspuns (pentru Steregoi):

Energia nu este dependenta de materie? Dar energia ce este? Masa si enerige sunt marimi ce caracterizeaza materia.Deci dupa cum spui tu energia n-are treaba cu materia sau invers.In univers exista materie si campuri de forte.Eu cred ca in lipsa materiei nu am putea vorbi de energie. Spui ca materia este energie doara? Nu are cum, altfel i-am fi spus doara energie sau doara materie.In sf eu cred ca de fapt cuvintele astea nu-s intelese destul de bine de toti,sincer si eu is depasit laughing sau mai bine spus nu imi este clar ce anume sunt,ori nu am inteles cand a trebuit,ori nu am inteles niciodata,asta pentru ca nu a fost cineva capabil sa explice pentru tot poporu.
Vad iar vorbresti de Dzeu. Daca omu este fix pix cum spui de unde apare notiunea de Dzeu,de unde cunoaste omu,vorba ta nimeni in porumb pe dzeu cel mai mare sef de trib de peste tot? Omu nu apare din nimic, dar Dzeu poate aparea sau cum? Cum de stie omu, sau cum de stii tu ca exista unu Dzeu mare scula? Ca vorba aia nu vine ala mare sef de clan sa se aplece el la nivelu omului sa-i zica ba eu sant se fu laughing Nu am auzit, macar, na venit nimeni sa zica da frate eu am stat de vorba cu sefu, mi-a spus ala mie ca el e ala mare si tare.Atunci de unde cunosoti tu si altii ca tine ca este unu Dzeu? tot ii trageti cu dzeu dar daca va intreabva careva daca cineva l-a vazut spuneti ca nu laughing

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Nu ma contrazic. Poti reciti ce am scris. Dumnezeu depinde de el insusi sau se cauzeaza pe el insusi.

Dintotdeauna inseamna fara inceput. Am explicat cum se face ca Dumnezeu e dintotdeauna.

| Steregoi a răspuns (pentru relian):

Eu nu vorbesc de energia masurabila de om cu nivele peste constanta Planck.

Omule ia fi atent ce am scris
minti iluminate sa imi raspunda
tu esti o minte dogmatica, limitata, ignoranta, desi nu avem ce discuta pe tema asta

Omule afirmi multe zero dovezi, intelege ca nu am chef de limitati, ignoranti la intrebarile mele

Cauti minciuni.

Tu esti cel limitat. Pentru tine nu exista notiunea dintotdeauna sau fara inceput. La tine toate au un inceput si deci tu esti cel limitat.

Ai uitat cand ai recunoscut ca esti tu ca esti limitat, ignorant, mintea inchisa

N-am zis asa ceva. Te invit sa cauti prin raspunsurile mele unde am zis asa ceva.

Vezi ca minti, ai recunoscut ca indiferent de ceea ce isi voi dovedi eu sau oricine altcineva tot vei crede la fel

M-am referit la asa numite dovezi care sunt menite sa nege existenta lui Dumnezeu.

| relian a răspuns (pentru Steregoi):

Asa este tu vorbsti de energii de altele, pe care omu nici nu le banuieste macar, esti tare man laughing energii dumnezeesti nu din astea frectie laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la Big-Bang încolo.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Doa ca big bang asta a avut un inceput

| ionuț677 a răspuns (pentru RAY):

E doar o presupunere ca totul a inceput de la big ben, inca nu s-a dovedit, dar foarte buna intrebarea

| ziptrack a răspuns (pentru RAY):

"Doa ca big bang asta a avut un inceput"

Asa e, big bag-ul a luat nastere in mintea omului care din asa zis-a "intelepciune" pretinde ca Dumnezeu e doar o simpla nascocire. Conform celor ca tine, omul l-a inventat pe Dumnezeu si nu invers.

| ziptrack a răspuns (pentru ionuț677):

"E doar o presupunere ca totul a inceput de la big ben, inca nu s-a dovedit, dar foarte buna intrebarea"

Binenteles ca e doar o presupunere asa cum si religia ateilor si agnosticilor, "stiinta", e demonstrata doar la nivel empiric, doar stim cu totii cum ca o minciuna repetata la infinit e perceputa la un moment dat ca adevar.

Ce zicea ministrul de propaganda a lui Hitler, vestitul Joseph Goebbels?
"O minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr."

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Exact, după începutul ăla.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Desi nu are rost sa ne intrebam cum a aparut?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru ziptrack):

Pai da. Dumnezeu e cea mai mare gafa a omului, nu omul a lui Dumnezeu.

Devine adevar doar pentru cei lipsiti de gandire.
Luate logic, o minciuna nu are cum sa devina un adevar, indiferent de cate ori o repeti.

| Steregoi a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Vorbea de perceptia publicului. Intr-adevar o minciuna nu devine niciodata adevar. Insa adevarul poate deveni minciuna prin amestecarea lui cu minciuna. Putem considera adevarul 1 logic si minciuna 0 logic. Aplicand inmultire logica ajungem la urmatorul tabel de adevar:

A B A*B
0 0 0
0 1 0
1 0 0
1 1 1

Perceptia publicului asupra minciunii repetate ca fiind adevar fals este demonstrata matematic: 1/infinit = 0 /1 => 0*infinit = 1*1 = 1. Considerand minciuna zero sau 0, 0+0+0+... +0 adunat cu el insusi de un infinit de ori devine 1. Asta gandind cu limite.

Totusi in calculul de mai sus e o greseala 1/infinit = 0.00000...infinit de zerouri...1.

0. 0000infinit1+0.0000infinit1+infinit de ori+0. 0000infinit1 = 1.

Ceva divizat de un infinit de ori nu dispare adica fractiunea ramasa nu e zero ci se mai adauga cate un zero dupa virgula.

De aceea zero sau vid perfect nu exista. Am demonstrat asta matematic.

| ziptrack a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

"Devine adevar doar pentru cei lipsiti de gandire.
Luate logic, o minciuna nu are cum sa devina un adevar, indiferent de cate ori o repeti."

Dar pe dv ce va face sa credeti ca informatiile din media reprezinta adevarul? Sau ce garantie aveti ca aceste informatii nu sunt folosite de fapt impotriva dv? Oare nu se incearca o dezinformare a populatiei la nivel global prin indoctrinare?

A fi informat nu inseamna neaparat a detine adevarul, ci a detine ce se doreste a fi detinut de catre cei care servesc informatia respectiva.

Eu daca investesc miliarde in reclama mincinoasa, peste 30 de ani produsul meu o sa fie cumparat de toata lumea indiferent daca el produce victime sau nu. E foarte usor sa cumperi studii "independente", "oameni de stiinta", guverne, sau oameni care, chiar daca stiu ca produsul nu doar ca nu trateaza, ci si distruge vieti omenesti, nu au nici cea mai mica retinere in a-mi promova produsul atata timp cat le ofer destui "gologani".

"Pai da. Dumnezeu e cea mai mare gafa a omului, nu omul a lui Dumnezeu."

Obisnuiam sa cred si eu asta, pana am iesit din starea de confort si am pus "burta pe carte". Am decis sa studiez masoneria si ocultismul care m-au indreptat catre Biblie, iar acolo am gasit raspuns la toate intrebarile mele dar mult mai mult.winking

E usor sa-L condamni pe Dumnezeu, daca studiezi doar lucrari scrise de autori atei; lucrurile insa se schimba atunci cand incepi sa citesti si ce spune Biblia.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Steregoi):

Dar 0. 0000infinit1+0.0000infinit1+infinit de ori+0. 0000infinit1 nu face neaparat 1.
Din ceea ce ai scris acolo reiese ca orice infinit*0 face 1, ceea ce-i fals. Uite un contraexemplu: x*lnx cand x tinde la 0+.

Nu exista "orice infinit". Exista un singur infinit. Nu exista 0.

Lim xlnx cu x->0+ e zero. 0*(-infinit)=0 adica 0*(-infinit) nu exista adica e zero. Ceva ce nu exista e zero. Am vorbit din punct de vedere cantitativ. Infinit exprima ceva cantitativ. -infinit reprezinta scala timpului fara inceput si nu reprezinta ceva cantitativ. Nu exista cantitate zero sau negativa.

O sa fie cumparat de toata lumea. Foarte bine, ai reusit sa-i pacalesti. Asta inseamna ca ai vandut un adevar? Nu, o minciuna a fost, o minciuna a ramas. Doar i-ai inselat ca lumea.
Nu m-am referit la media ca ofera mereu adevarul.
Purul adevar oferit de media e cand reporterii transmit direct din mijlocul razboiului, de exemplu.

Reprezinta un fapt beneficiile pe care le au medicamentele asupra oamenilor. Datorita lor speranta de viata a crescut, datorita lor (sau din cauza, depinde cum considera fiecare) suntem acum 7 miliarde de oameni. Medicamentele ne-au ajutat sa ducem o viata cu mai putine chinuri. Ca exista si oameni care mor fiindca sunt alergici la anumite substante, asta-i cu totul altceva. Per total, medicamentele fac mult mai mult bine decat fac rau.

Lumea nu-i asa de intunecata pe cat vrei tu sa lasi sa para.

Bine, uite un contraexemplu 'cantitativ': 1/n + 1/(n+1) + 1/(n+2) +. +1/(2*n). Limita e ln 2.

De ce 2*n? De ce nu lim sum(1/(n+x))?

Am citit si o parte din Biblie si primul lucru la care m-am oprit sa ma intreb a fost comanda data lui Adam, anume sa nu manance din pom.
Tu, ca om, trebuie sa iei mereu in calcul toate posibilitatile care se pot intampla. Cand traversezi o strada neregulamentar printr-o intersectie aglomerata, de exemplu. Daca nu iei in calcul varianta ca e mai probabil sa fii calcat de masina si sa ajungi in spital, eventual sa si mori, pai atunci esti chiar dobitoc. Ca daca iei in calcul varianta asta, iti dai seama ca ar fi un lucru necugetat sa traversezi.
Dumnezeu de ce n-a luat in calcul faptul ca Adam putea sa manance din pomul ala? De ce nu l-a plantat undeva unde Adam nu putea ajunge, daca tinea dinadins sa nu guste din fructul interzis.
Macar de n-ar fi omniscient si omnipotent, as mai intelege. Nu in totalitate. Faptul ca cineva nu ar fi in stare sa ia in calcul o posibilitate evidenta, nu dovedeste decat ca acea persoana e idioata. Deci Dumnezeu e idiot, fara sa fie omniscient.
Apoi mai e omnipotenta cu omniprezenta, pe care vad ca nu le prea foloseste. Foloseste omnipotenta prin asa zise "miracole" care apar foarte rar. Dar de ce nu isi apara preotii? Ei il slavesc de o viata intreaga si Ii duc cuvantul mai departe. Cu ce greseste un preot atat de mult, incat sa merite sa moara in chinuri, nu la el in pat, de batranete?
Daca lui Dumnezeu nu-i pasa de preoti, e doar un maniac iubitor de putere. Daca ii pasa, nu-i omnipotent.

Nici nu trebuie sa demonstrez ca El nu exista ca sa aleg ca nu vreau sa cred in El. Nu trebuie sa demonstrez decat ca are insusiri negative, ceea ce am si facut. De ce te-ai ruga unei entitati careia, fie ii place sa ucida si e idioata, fie nu-i omnipotenta si e idioata?

In plus, daca toate aceste povesti ar exista, nu crezi ca ar fi cu mult mai usor ca lumea sa se roage lui Satan sa le implineasca visele?

Masoni exista, dar nu controleaza lumea. Poate controleaza America, pentru ca cetatenii Americii sunt printre cei mai prosti din lume, usor de manipulat. Vine unul mai destept si ii controleaza pe toti. Asta si merita daca refuza sa invete cultura generala si considera ca Pamantul are 6000 de ani.

Repet. Lumea nu-i atat de neagra pe cat vrei tu sa crezi ca e. Nu-i perfecta, dar se fac progrese spre o lume mai linistita si mai buna. Cel putin in Europa.

Am dat doar un exemplu. x-ul ala poate sa fie orice numar natural, mai mare sau egal cu 2. Limita devine ln x.

Gresisem acolo, sirul era doar 1/(n+1) + 1/(n+2) +. +1/(2*n), fara 1/n.

"Purul adevar oferit de media e cand reporterii transmit direct din mijlocul razboiului, de exemplu."

Da, adevarul cum ca Sadam detine arme nucleare ca mai tarziu, dupa ce US si NATO sa-i distruga tara si sa le aduca "democratia", sa constate ca de fapt nu avea arme nucleare. Si asta e doar un exemplu.

Dar sa revenim la oile noastre...

Am reusit sa vand un produs pentru ca oamenii au ajuns sa creada "adevarul meu" cum ca produsul meu vindeca, cand "adevarul" e altul. Cu alte cuvinte ei ajung sa creada ca detin adevarul cand de fapt nu detin decat o minciuna.

Ideea e ca adevarul se schimba in functie de cum doresc marii jucatori. Ceea ce nu se schimba niciodata este Adevarul lui Dumnezeu si o sa va dau un exemplu.

Adevarul lui Dumnezeu ne spune ca in vechime, oamenii care isi ucideau odraslele trebuiau sa plateasca cu pretul propriei vieti. Mai tarziu, El a decis ca omului ii poate fi iertat orice pacat atata timp cat el isi marturiseste pacatul si inceteaza sa-l mai faca.

Adevarul societatii din timpul Greciei antice probabil ca se baza pe Adevarul lui Dumnezeu (cititi Juramantul lui Hippocrate).

Adevarul societatii pe timpul comunismului in Romania, ne spunea ca femeile care isi ucid copii prin avort, vor putrezi in inchisori sau vor fi omorate.

Adevarul societatii in care traim, ne spune ca femeile nu pot fi trase la raspundere daca isi ucid copii, atata timp cat uciderea lor are loc in anumite circumstante...si ma refer la avort.

Asadar, intre timp s-a schimbat Adevarul lui Dumnezeu cu ceva care sa ne convina? S-a schimbat!

Juramantul lui Hippocrate
http://ro.wikipedia.org/wiki/Jur%C4%83m%C3%A2ntul_lui_Hippocrate

"Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv."

Daca toti doctorii depun juramantul lui Hippocrate, de ce mai recomanda pacientilor chimicale care ucid indirect?

"Dumnezeu de ce n-a luat in calcul faptul ca Adam putea sa manance din pomul ala? De ce nu l-a plantat undeva unde Adam nu putea ajunge, daca tinea dinadins sa nu guste din fructul interzis."

Dumnezeu nu a dorit sa creeze roboti ci fiinte care sa-L iubeasca neconditionat. Din pricina asta, El a daruit omului "liberul arbitru", pentru ca omul prin deciziile pe care le ia in cursul vietii sale, sa decida singur de partea cui vrea sa fie, a lui Dumnezeu, sau a Satanei.

Satana era un heruvim protector caruia Dumnezeu ii incredintase conducerea Pamantului, ca el se revolte si sa incerce sa puna mana pe puterea lui Dumnezeu. Din pricina asta a fost judecat si aruncat pe Pamant. El este unealta prin care Dumnezeu isi alege copii...ati fi inteles asta daca nu v-ati fi poticnit la inceput. Cititi intreaga Biblie si pe urma trageti concluziile.

"Masoni exista, dar nu controleaza lumea. Poate controleaza America, pentru ca cetatenii Americii sunt printre cei mai prosti din lume, usor de manipulat. Vine unul mai destept si ii controleaza pe toti. Asta si merita daca refuza sa invete cultura generala si considera ca Pamantul are 6000 de ani."

Zionistii si Vaticanul sunt principalii jucatori, masonii sunt doar pioni. Lumea este condusa prin intemediul organizatiilor precum Liga Natiunilor Unite, FMI, corporatii etc iar dupa parerea mea, fiara din Pamant care doreste sa puna bazele ultimului Turn Babel este Liga Natiunilor Unite (NATO).

"Repet. Lumea nu-i atat de neagra pe cat vrei tu sa crezi ca e. Nu-i perfecta, dar se fac progrese spre o lume mai linistita si mai buna. Cel putin in Europa."

Adica sa inteleg ca sunteti dv. de acord cu uciderea pruncilor de catre mamele lor din pricina ca statul tolereaza asta, sunteti de acord cu genocidul disimulat din tarile crestine, sunteti de acord cu foametea crunta din unele tari in timp ce noi aruncam mancare, sunteti de acord cu faptul ca printii si copii nostri sunt ucisi lent prin intermediul chimicalelor din aer sau din mancare, sunteti de acord cu un sistem medical corupt care pe langa faptul ca nu-si mai trateaza pacientii ci le ascunde simptomele prin intermediul chimicalelor care in ascuns le ataca microbiomul, refuza sa primeasca oameni care nu-si permit asigurare medicala, sunteti de acord ca pe viitor pruncii dv. sa fie obligati sa traiasca alaturi de transexuali, bisexuali si homosexuali, sunteti de acord ca pruncii nostri sa fie expusi la violenta si la imoralitate sexuala de mici, sunteti de acord sa intram in orice tara dorim noi si sa le dictam sa traiasca dupa cum consideram noi (Irak, Libia, Siria, Corea de Nord etc etc)...sa mai continui? Pot sa scriu pagini intregi si tot nu as termina sa spun ce e in neregula cu lumea asta.

Dar daca peste 10 ani, la nivel global se va lua o decizie cum ca datorita suprapopularii, oamenii care nu-si permit nici macar mancare sa poata fi ucisi de catre semenii sai? Doar e o decizie pentru binele suprem! Ce conteaza cateva suflete ca oricum ne consuma oxigenul degeaba! Asadar, ati fi de acord cu uciderea acestor oameni?

Declaratia generalului din armata US, Wesley Clark:
http://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

In Apocalipsa 13 Dumnezeu spune ca fiara din pamant adica organizatia Liga Natiunilor Unite (NATO) va avea si o imagine, adica o doctrina, un mod de a gandi daca doriti, iar acei oameni care vor merge pe calea pierzaniei, vor imbratisa aceste doctrine, adica vor fi de acord cu ce am scris eu mai sus legat de societatea in care traim...cel putin asa am interpretat eu Apocalisa 13.

"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" era parca...nu?

| RAY explică (pentru ziptrack):

Satana era un heruvim protector caruia Dumnezeu ii incredintase conducerea Pamantului, ca el se revolte si sa incerce sa puna mana pe puterea lui Dumnezeu. Din pricina asta a fost judecat si aruncat pe Pamant. El este unealta prin care Dumnezeu isi alege copii...ati fi inteles asta daca nu v-ati fi poticnit la inceput. Cititi intreaga Biblie si pe urma trageti concluziile.

am citit biblia, iar asta e o aberatie sa spui asa ceva

Nu inteleg de ce lati bagat pe dumnezeu in discutie, e categoria stiinta, am intrebat ce inseamna cuvantul acela, nu altceva

| RAY explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Zi-mi te rog ce inseamna pentru tine dintotdeauna?

Asa e, big bag-ul a luat nastere in mintea omului care din asa zis-a "intelepciune" pretinde ca Dumnezeu e doar o simpla nascocire. Conform celor ca tine, omul l-a inventat pe Dumnezeu si nu invers.

nu stii istorie, habar nu ai, in fapt un preot catolic a descoperit iar biserica catolica mereu a crezut in intr-un inceout din nimic

Binenteles ca e doar o presupunere asa cum si religia ateilor si agnosticilor, "stiinta", e demonstrata doar la nivel empiric, doar stim cu totii cum ca o minciuna repetata la infinit e perceputa la un moment dat ca adevar.

ce e o presupunere omule big bang? orele de chimie, fizica au fost degeaba pentru tine de afirmi asa ceva

EU
"Asa e, big bag-ul a luat nastere in mintea omului care din asa zis-a "intelepciune" pretinde ca Dumnezeu e doar o simpla nascocire. Conform celor ca tine, omul l-a inventat pe Dumnezeu si nu invers."

RAY
"nu stii istorie, habar nu ai, in fapt un preot catolic a descoperit iar biserica catolica mereu a crezut in intr-un inceout din nimic"
----
EU
Si ce legatura are religia cu credinta domnule? Biserica si religia sunt cu ale lor, in special traditii si obiceiuri pagane, dar credinta inseamna cunoasterea Adevarului lui Dumnezeu, credinta in Iisus, respectarea Poruncilor Dumnezeiesti si fapte bune.

Eu daca investesc miliarde in reclama mincinoasa, peste 30 de ani produsul meu o sa fie cumparat de toata lumea indiferent daca el produce victime sau nu. E foarte usor sa cumperi studii "independente", "oameni de stiinta", guverne, sau oameni care, chiar daca stiu ca produsul nu doar ca nu trateaza, ci si distruge vieti omenesti, nu au nici cea mai mica retinere in a-mi promova produsul atata timp cat le ofer destui "gologani".

tu daca inventesti exista sceptici care vor cerceta ceea ce faci, sa stii ca nu toti oamenii se lasa platiti, exista si oameni corecti in lumea asta, in fapt stiinta se schimba asa ca ce afirmi e o minciuna

EU
"Satana era un heruvim protector caruia Dumnezeu ii incredintase conducerea Pamantului, ca el se revolte si sa incerce sa puna mana pe puterea lui Dumnezeu. Din pricina asta a fost judecat si aruncat pe Pamant. El este unealta prin care Dumnezeu isi alege copii...ati fi inteles asta daca nu v-ati fi poticnit la inceput. Cititi intreaga Biblie si pe urma trageti concluziile."

RAY
"am citit biblia, iar asta e o aberatie sa spui asa ceva"
----
EU
Aberatie spuneti. Poftiti, va dau paragrafele:

Ezechiel 28:11-19

Cuvântul Domnului a venit la mine şi mi-a zis: „Fiul omului, rosteşte o cântare de jale despre regele Tirului! Spune-i că aşa vorbeşte Stăpânul Domn:

«Erai un semn al perfecţiunii,
plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe.
Stăteai în Eden,
grădina lui Dumnezeu,
şi erai acoperit cu tot felul de pietre preţioase:
cu sard, topaz, diamant,
crisolit, onix, jasp,
safir, turcoaz şi smarald.
Bijuteriile şi filigranele tale erau din aur,
pregătite încă din ziua în care ai fost creat.
Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse;
te-am pus să fii pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu
şi umblai prin mijlocul pietrelor de foc.
Ai fost fără vină în căile tale
din ziua în care ai fost creat
şi până când s-a găsit nedreptate în tine.
Prin mărimea negoţului tău
te-ai umplut de violenţă
şi ai păcătuit.
De aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu
şi te-am îndepărtat, heruvim ocrotitor,
din mijlocul pietrelor de foc.
Ţi s-a îngâmfat inima
din pricina frumuseţii tale
şi ţi-ai pervertit înţelepciunea
din cauza splendorii tale!
De aceea te-am aruncat la pământ
şi te-am expus înaintea regilor,
ca să fi o privelişte pentru ei!
Prin mulţimea nelegiuirilor tale şi a negoţului tău necinstit
ţi-ai pângărit sanctuarele.
De aceea am făcut să iasă un foc din mijlocul tău,
care te-a mistuit,
şi te-am făcut scrum pe pământ,
înaintea tuturor celor ce te priveau.
Toţi cei ce te cunosc dintre popoare
sunt înmărmuriţi din pricina ta.
Ai parte de un sfârşit îngrozitor
şi nu vei mai exista niciodată!»"

Omule ia citeste sus ce scrie nu ma intereseaza definiti din dex,vreau minti iluminate sa imi raspunda,ma refer la atei,agnostici,deisti cu care am ce discuta nu cu dogmatici,inchisi la minte,limitati, ai prins ideea, e intrebarea mea, eu decid ce si cum, hai pa

Tu te visezi la cat religie vad, nu ma intere dogma ta, pa

RAY
"tu daca inventesti exista sceptici care vor cerceta ceea ce faci, sa stii ca nu toti oamenii se lasa platiti, exista si oameni corecti in lumea asta, in fapt stiinta se schimba asa ca ce afirmi e o minciuna"
----
EU
Exista sceptici pentru 10 ani... poate 20, dar scepticii sunt luati peste picior la un moment dat de catre semenii lor care "stiu ei mai bine".

In tot acest timp eu continui sa promovez produsul, cumpar studii peste studii, oamenii continua sa moara de la pastila, dar eu tot cumpar studii peste studii care demonstreaza ca produsul meu e bun. Peste 30 de ani, nimeni nu mai stie ca produsul meu produce cancer, ca deh, "domnle sunt studii vechi de 30 de ani care arata ca produsul este bun". Sau caca mai stie unul sau doi adevarul, ce conteaza, ii las sa se chinuie sa demonstreze ca oricum nu reusec ca am in spate miliarde de oameni care ii vor ataca pentru ca i-am indoctrinat timp de 30 de ani.

RAY
"ce e o presupunere omule big bang? orele de chimie, fizica au fost degeaba pentru tine de afirmi asa ceva"
---

EU
Sa inteleg ca la fizica sau la chimie, trebuia ca profesorii sa-mi demonstreze ca Big Bang-ul lui Humpty Dumpty e real.

Omul meu drag...de ce crezi ca-i spune "teorie"? E doar o presupunere a unui om care avea in spate o agenda iar voi din nestiinta pretindeti ca e reala. Omul a fost platit miliarde de dolari ca sa vina cu o astfel de teorie si sa indoctrineze masele care nici macar nu au notiuni de baza de fizica si chimie, ce sa mai vorbim de stiinte avansate precum fizica materialelor, fizica nucleara, fizica cuantica, nanosiinta, matematici avansate, electrochimie, etc etc

Oamenii ca dumneata urmaresc emisiunile pe teme stiintifice la TV si se cred destepti cu toate ca nu inteleg nici 10% din ce le explica nenea mason Neil deGrasse Tyson, in timp ce adevaratii oameni de stiinta se uita la aceleasi emisiuni si se crucesc cand vad cata propaganda mincinoasa e la tv si pe internet.

Ce varsta ai domnule ca m-ai facut curios.

Nu avem ce discuta, pa

Nu tot ce e in matematica are legatura cu aspectul existential. -infinit ce? -infinit pe scala timpului. +infinit ce? pe scala timpului si cantitativ. E posibil ca zero sa existe adica vidul perfect dar la capatul existential. Vidul perfect sau zero * infinitul din interior = 1 sau absolutul sau Dumnezeu care e 1-ul singur. 0*infinit=1.

Limita ta care nu-l include pe n=0 si n=1 nu e valabila in discutia asta.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru RAY):

De cand exista ceva.
De exemplu, daca te referi la "gravitatia exista pe Pamant dintotdeauna", atunci "dintotdeauna" inseamna de cand exista si Pamantul.
Daca te referi la "oamenii merg in doua picioare dintotdeauna", atunci inseamna de cand au inceput sa existe oameni.

Am sa raspund aici pentru ambele mesaje.

Legat de juramantul lui Hippocrate. Intr-adevar, asta-i conduita unui medic. Dar sunt doar niste cuvinte in van. Daca nu exista o consecinta a incalcarii celor promise, nu prea au vreo valoare.

Alea nu sunt adevaruri. Alea sunt doar etica din timpuri diferite: a Romaniei in comunism, a Greciei antice, a lui Dumnezeu in vechime.
Un adevar isi pastreaza valoarea indiferent de cate milioane de ani trec, indiferent de privitori. Uite un adevar: Lemnul pluteste pe apa.
S-a schimbat ceva fata de acum 10 ani si nu mai pluteste lemnul? Sau de acum 1.000 de ani? Poate sa pluteasca pentru mine, dar nu si pentru Vasile?

Dar cum ti se pare ca te controleaza Vaticanul sau Israelul?
Eu nu simt deloc ca as fi controlat de papa sau de vreun evreu. De NATO noi, Romania, suntem usor influentati, fiindca facem si noi parte din alianta, dar asta nu inseamna ca ne dicteaza vreo tara cum sa ne traim vietile.
Germania e si ea membra NATO. Ti se pare ca e controlata?
Fiecare tara are propriile ei probleme. Asta nu inseamna ca sunt controlate de altcineva problemele astea.

"Adica sa inteleg ca sunteti dv. de acord cu uciderea pruncilor de catre mamele lor din pricina ca statul tolereaza asta."

Nu sunt pro avort, decat in cazul in care femeia a fost violata.

"sunteti de acord cu foametea crunta din unele tari in timp ce noi aruncam mancare"

In conditiile in care am ce sa mananc, as putea fi total de acord. Daca n-as avea ce sa mananc, probabil ca si mie mi s-ar parea total nedrept.
Ideea e ca nu e vina noastra ca exista saracie in Africa. Nu e nici vina noastra ca tiganii nu vor sa fie educati ca sa castige un ban cinstit.
Pentru cei care refuza educatia, da, mi se pare foarte corect sa moara de foame.

"sunteti de acord cu faptul ca printii si copii nostri sunt ucisi lent prin intermediul chimicalelor din aer sau din mancare"

Ca exista poluare stie toata lumea. Dar daca nu locuiesti intr-un oras foarte poluat, nu prea ai de ce sa iti faci griji.

Am sarit peste una.
"sunteti de acord cu genocidul disimulat din tarile crestine"

Nu prea inteleg ce genocid disimulat. Cel de prin Evul Mediu?
Daca-i vorba de el, nu pot fi nici de acord, nici impotriva. Este doar trecutul care ne-a format prezentul. Nu vad de ce l-as uri sau de ce l-as iubi. Trebuie doar invatat, ca alte greseli cruciale sa nu se mai repete in viitor.

"sunteti de acord cu un sistem medical corupt care pe langa faptul ca nu-si mai trateaza pacientii ci le ascunde simptomele prin intermediul chimicalelor care in ascuns le ataca microbiomul refuza sa primeasca oameni care nu-si permit asigurare medicala"

Esti lasat sa mori doar in America. In rest, sunt baliverne. Sistemul medical face cu mult mai mult bine decat rau. Ca la noi nu-i prea bine pus la punct din cauza coruptiei, e altceva.
Dar hai sa ne referim la tari unde e destul de bine pus la punct, in tari precum Anglia, Germania, Danemarca, Franta. Ti se pare ca acolo mor oamenii pe capete? Ti se pare ca populatia moare de la o zi la alta? Ca exista cazuri in care mai mor pentru ca au intoleranta la anumite medicamente, e cu totul altceva.

"sunteti de acord ca pe viitor pruncii dv. sa fie obligati sa traiasca alaturi de transexuali, bisexuali si homosexuali"

Transexualitatea o urasc. Mi se par doar oameni retardati si inferiori care mai bine n-ar exista. Dar ghici! Exista acest sistem pe care il condamni si care permite existenta tuturor oamenilor, indiferent daca au gene slabe sau puternice.
Cu homosexualitatea si bisexualitatea n-am nimic atat timp cat nu isi arata "iubirea" in public.

"sunteti de acord sa intram in orice tara dorim noi si sa le dictam sa traiasca dupa cum consideram noi (Irak, Libia, Siria, Corea de Nord etc etc)"

Cu asta sunt total de acord. Daca ei nu vor sa fie educati si isi pastreaza obiceiurile lor de inapoiati, cel mai bine pentru noi este ca ei sa fie rasi de pe suprafata Pamantului.

Ok, declaratia aia. Sa presupunem ca tot ce e in videoclipul ala e si real. Deci daca-i real, nu-i petrol acolo. Si daca nu-i petrol ce? E ISIS acolo. ISIS, cei care au omorat oameni in Franta, cei care detoneaza bombe in Londra, cei care intra cu camioane in oameni in Germania. Tot crezi ca invadarea tarilor alora e nejustificata?

"Dar daca peste 10 ani, la nivel global se va lua o decizie cum ca datorita suprapopularii, oamenii care nu-si permit nici macar mancare sa poata fi ucisi de catre semenii sai? Doar e o decizie pentru binele suprem! Ce conteaza cateva suflete ca oricum ne consuma oxigenul degeaba! Asadar, ati fi de acord cu uciderea acestor oameni?"

De unde ar fi oamenii? Daca sunt din Orientul Mijlociu, da. Chiar as fi de acord. Pentru ca nu-i consider oameni din moment ce nu vor sa fie educati si sa intre in rand cu lumea. Si cu africani as fi de acord.
Cu oameni din lumea civilizata nu as fi de acord, fiindca ei pot contribui in bine la schimbarea lumii. Suna cam ipocrit ce-am zis, stiu.
Oricum, suprapopularea planetei nu e o problema. Nu suntem prea multi oameni incat sa nu mai faca planeta fata. Problema e doar ca sunt unele regiuni in care sunt prea multi oameni si regiunile alea nu mai pot face fata.
Daca am popula planeta uniform, n-ar fi nicio problema.

Liga Natiunilor nu mai exista, iar ea e diferita de NATO.
NATO nu are niciun mod de a gandi. E doar o Alianta pentru ajutor militar in caz ca se mai isca vreun razboi intre Rusia si restul lumii.

"Omul a fost platit miliarde de dolari ca sa vina cu o astfel de teorie si sa indoctrineze masele"

De ce? Ce avantaje ar putea primi guvernul american daca oamenii sunt pacaliti ca Universul a fost format printr-o explozie?
Practic, niciun avantaj. Guvernul PLATESTE agentia NASA sa descopere mai multe despre spatiu. Guvernul nu primeste bani de la nicio agentie. Asa ca nu vad rostul pentru care un om ar fi primit bani sa-i pacaleasca pe toti ceilalti.

Adica pe x=0 sau x=1.
Nu-l include pentru ca nu poti sa scazi cand aduni numere naturale.
Tot adunand 1/(n+1); 1/(n+2) si tot asa mai departe, nu ai cum sa ajungi la 1/n sau 1/0 care nici nu exista. Nu poti decat sa ajungi la 1/(n+n) sau la 1/(n+2*n) etc.

Pai ce spune Biblia despre Pamant in Geneza? Nu cumva ca e un taram scufundat sub ape? Cititi Geneza de 10 ori si pe masura ce o citi luati o coala de hartie si un creion si desenati.

Asadar, oare NASA nu e o organizatie menita sa schimbe Adevarul din Biblie legat de pamant?

Ce zice Dumnezeu despre stele, soare si luna? Nu cumva ne spune ca ele sunt pe cer si scufundate sub ape? Nu ii numeste luminatori?

Cititi, nu ma credeti pe cuvant.

Asadar, NASA nu cumva a schimbat Adevarul lui Dumnezeu?

Daca interpretezi anumite pasaje, ajungi la concluzia ca Pamantul este plat. Corect?
Daca aduni varsta lui Adam, a urmasilor lor pana ina societatea de azi, ajungi la concluzia ca Pamantul are doar 6000 de ani (plus sau minus cateva sute). Are Pamantul 6000 de ani?

Poate fi adevarul ceva interpretabil?

Te rog sa raspunzi doar la subiect. fara alte basme, vreau sa imi raspunda deismul tau la intrebarea mea

Poate exista dintotdeauna fara un inceput? tu deist crezi intr-un creator care a aparut din absolut nimic si a creat totul din nimic, desi creatorul tau a existat in lipsa timpului?

Apreciez exemplele tale, e subiectiv si cuv asta

Matematica limitata.

In sf un raspuns bun, danke

| doctorandus a răspuns (pentru ziptrack):

Asa, luate la bani marunti, si legile lui Newton sunt gresite, dar tot trebuie sa la inveti ca sa stii fizica.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru RAY):

Eu nu sustin ca Creatorul a aparut din nimic.
Teoria Coardelor a ajuns la concluzia ca poate sa existe un multivers din care universul nostru sa faca parte, ceea ce ar explica posibila existenta a unui creator in afara universului nostru.
Nu zic ca el a aparut din nimic. Poate universul din care face el parte e si el creat in laborator, tot de vreun cercetator.
Dar daca o luam asa prin inductie, ajungem la concluzia ca exista un prim univers (in care s-au creat toate celelalte) care n-a fost creat de nimeni.
Oricum, n-o sa putem sa elucidam aceste mistere pentru ca nu ne vom putea parasi niciodata Universul ca sa vedem ce-i in afara lui.

Si din moment ce "dintotdeauna" se refera la timp, nu ai cum sa ai "dintotdeauna" fara timp. Deci nu, nu poate exista "dintotdeauna" fara un inceput.
Ex: Vezi o cladire la varsta de 5 ani. Peste 30 de ani, o vezi neschimbata si afirmi: "Cladirea asta a fost asa dintotdeauna." Inseamna ca ai vazut-o o data in TRECUT si dupa mai mult TIMP ai fost capabil sa compari degradarea cladirii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pur si simplu timpul exista din totdeauna, ce e asa greu de inteles? La fel si cu spatiul sunt infinite, de ce trebuie ca totul sa aiba un inceput? Pentru ca asa vrem noi, dar in realitate nu e asa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna prezentul cred intr-un termen filozofic sau spiritual.
Timpul este ciclic, se repeta. Multi filozofi credeau ca moartea e doar un nou inceput, si-n univers Supernovele explodeaza si formeaza noi planete. Universul e infinit toata materia universului este condensata in lumina, daca te uiti atent soarele contine tot sistemul periodic de elemente. Astfel te poti duce pâna in religii, care divinizau soarele ci lumina lui care da viata.

| PumpkinDoll a răspuns:

Dintotdeauna,hmmmm......viata,moarte,existenta,cred ca astea au fost dintotdeauna,au fost acel ''Dumneeu'' pe care oamenii il cred adevarat si vesnic care a fost dintotdeauna,''Dintotdeauna'' asta il vad ca pe un cerc unde existenta,viata,moartea(adica ''tot)au fost mereu odata cu acest ''cerc''.Dar intrebarea e,ce a fost inainte de acest cerc? Nimic? Dar nimicul asta e ''Ceva'' pana la urma,deci a exisat acest nimic/''ceva'', ce era acest''ceva''? Suntem doar niste simpli specatori ai acestui fenomen, ne pierdem TIMPUL degeaba incercand sa aflam ce e si spre deosebire de fenomenul asta, TIMPUL nostru e limitat.Nu cred ca poate incapea intr-o minte umana, cel putin asta cred eu.

| RAY explică (pentru PumpkinDoll):

Repet in lipsa timpului cum putea exista ceva?

| PumpkinDoll a răspuns (pentru RAY):

Pai....Habar n-am rolling on the floor

| varsanofie a răspuns:

Dintotdeauna, simplu dintotdeauna mi-a plăcut înghețata, sau dintotdeauna am avut o aluniță, atât ștințific cât și filozofic mă refer de la începutul începuturilor existenței mele. Vis a vis la timp., este timpul universului meu, al nostru, al vostru, Încercând a face o legătură, cu existența în lipsa timpului, orice corp are un timp, la fel ca universul nostru, existând dintotdeauna, matematic vorbind este usor de spus, altfel încearcă doar să îți imaginezi.