anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiti ca si filosofia este tot o stiinta? In acest caz cum explicati titlul "Stiinta si Filosofie"?
Sper ca intrebarea mea sa nu fie stearsa, ea neincalcand in niciun fel regulamentul.

7 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Filosofia nu e o stiinta.

| neutrino a răspuns (pentru Holiday):

Contrazici DEX-ul, dar este parerea ta pe care o respect, chiar daca nu sunt de acord cu ea.

| Holiday a răspuns (pentru neutrino):

Daca te uiti tot in DEX la definitia cuvantului "stiinta", ai sa vezi ca definitia exclude filosofia ca fiind o stiinta.

| neutrino a răspuns (pentru Holiday):

Interpretarea ta este cel putin ciudata, am inteles opinia ta si nu doresc sa intru in polemica cu ce-i ce-mi raspund. Iti multumesc pentru raspunsul tau.

| Pardelian a răspuns:

Filosofia nu este o stiinta cu atat mai putin o stiinta exacta. filosofia este mai degraba o arta

| ThePathWalker a răspuns:

Filozafia este mai mult decat o stiinta. Este incercarea de a cunoaste esenta prin ratiune si produsul acestei incercari.

| Hokostbaby a răspuns:

Filosofia este o stiinta si scopul acesteea este de a raspunde sau de a incerca a raspunde la intrebarile cele mai importante. Dar de cand cu stiinta moderna cele 2 s-au cam separat. Filosofia pune problema dar stiinta incearca sa o demonstreze prin experimente ceea ce in filosofie nu e posibil. Filosofia, as putea spune, este o stiinta rudimentara.