anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiu ca aceasta intrebare pare potrivita mai degraba pentru categoria Religie dar o pun aici pentru ca la aceasta categorie se pun intrebarile despre stiinta si cunoasterea lumii inconjuratoare.

In Eclesiastul 1:13 spune: ``Mi-am pus inima sa cercetez si sa adancesc cu intelepciune tot ce se intampla sub ceruri: iata o indeletnicire plina de truda la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.``

Intrebarea este: voi vedeti ca pe sarcina extenuanta si uneori chiar ca pe o condamnare pentru om sa incerce sa dezlege tainele acestui Univers dar fara obtinerea unui raspuns satisfacator nici dupa o viata intreaga dedicata stiintei si cercetarii?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Dumnezeu nu este absurd. El ne-a oferit dovezi sa credem nu doar in existenta Sa, ci si in dragostea Sa pentru noi.

1. Natura. Tot ce exista nu este la intamplare. Natura este prea perfecta ca sa fie la intamplare. De la cele mai mici lucruri si pana la gigantii din univers -astrele- totul declara prin alcatuirea si miscarea lor perfecta, ca au fost facute de mana unui Creator. De altfel nici calculatorul din fata noastra nu a iesit singur din pamant.
De asemenea omul nu poate da viata. Omul doar procreaza -adica "lucreaza impreuna cu" (in cazul nostru, impreuna cu Dumnezeu). Omul poate sa dea doar nastere, dar nu si viata. Sunt lucruri diferite. La fel ca si animalele: ele dau nastere, dar nu si viata. Si cat de inteligent poate sa fie un animal, un peste sau orice alta vietate sa poata da viata? Sau cat de intelept poate sa fie un copac sa poata da lastari? Am lua-o razna daca am gandi astfel.
Dar Dumnezeu este Acela care a lasat in felul acesta posibilitatea evolutiei. Iar daca omul are puterea sa dea viata, de ce mai moare?
Omul vede lucrurile in mod denaturat. Daca va citi Scriptura le va vedea prin ochii lui Dumnezeu, si doar atunci le va intelege. Doar atunci va pricepe viata. Doar atunci va cunoaste sensul vietii: de unde vine, cum sa traiasca, si incotro va merge.

2. Sfanta Scriptura. Pe langa natura, Dumnezeu ni Se descopera si prin Biblie. Daca nu ne place sa o deschidem sa o citim, motive gasim destule; Dumnezeu nu indeparteaza motivele refuzului nostru de a deschide Biblia.
Biblia nu este o carte de povesti sau de basme; ea nu este un roman. Cartea aceasta are o putere in ea care poate sa schimbe vietile oamenilor. Aceasta este si motivul pentru care oamenii refuza sa o citeasca -chiar si aceia care o au acasa. Numai cand se gandesc la ea deja se creeaza un conflict in inima. Asta inseamna ca este ceva cu aceasta carte. "Caci Cuvantul lui Dumnezeu (in contextul nostru, Biblia) este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii." (Evrei.4:12)
Prin Biblie Dumnezeu ne mustra pacatele. Nu ne place asta, dupa cum nu ne place nici penicilina. Dar tot prin Biblie ne ofera si solutia: "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna." (Mat.11:28) Daca doar ne-ar descoperi pacatele si ne-ar lasa asa, am fi innebunit la propriu. Dar Duhul Sfant nu doar ca ne descopera pacatele, ci ne conduce si la Domnul Hristos: "Acesta este sangele Meu... care se varsa... spre iertarea pacatelor." (Matei.26:28)

3. Domnul Isus Hristos. Dumnezeu ni Se descopera prin Domnul Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Ceea ce s-a intamplat acum aproximativ 2 mii de ani in urma, nu a fost basm sau poveste. El a venit sa implineasca ceea ce in foarte multe locuri in Vechiul Testament era scris despre El: "Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti." (Isaia.53:5)
Jerfele din sistemul iudaic aratau catre jertfa de la Golgota: "Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii!" (Ioan.1:29)

Am auzit deseori ca Dumnezeu Vechiului Testament a fost sangeros fata de Cel din Noul Testament.
Pentru ca noi astazi sa intelegem cat de grav este pacatul, Dumnezeu a trebuit sa instituiasca sistemul de jertfe timp de cateva sute de ani. Ele se aduceau si mai inainte de Moise. Dar de la Moise incoace ele se aduceau cu regularitate. Si aveau sa tina pana la rastignirea Domnului Hristos.

Poate ca noi credem ca astazi suntem mai sensibili -poate chiar mai sensibili decat Dumnezeu Insusi! Noi spunem ca suntem mai milosi cu animalele decat este chiar Acela care le-a crest. Ce gand eronat! Ce sentimente gresite pot sa existe in inima noastra!
Iata ce spune "Dumnezeul sangeros" din Vechiul testament -care este Acelasi ca si din Noul Testament, atunci cad vorbeste despre animalele pe care le-a creat:
"Daca intalnesti boul vrajmasului tau sau magarul lui ratacit, sa i-l aduci acasa.
Daca vezi magarul vrajmasului tau cazut sub povara lui, sa nu treci pe langa el, ci sa-i ajuti sa ia povara de pe magar." (Exod.23:4-5)
Deci cand se ratacea un animal -chiar si daca era al vrajmasului tau- trebuia sa i-l aduci acasa. Un animal pierdut putea sa fie mancat de fiarele salbatice sau putea sa ajunga intepenit prin cine stie ce locuri.
De asemenea, atunci cand animalul cadea sub povara greutatii, chiar daca era al vrajmasului tau, trebuia sa te apleci si sa iei povara magarului.
Acum dar, daca spunem astazi ca suntem mai milosi, cum de exista atatea animale fara stapan, ratacite pe strada, sau chiar facute una cu strada?
Daca suntem mai milosi ca cei din trecut -sau chiar ca Dumnezeu asa cum spun unii- cum de exista magazinele si frigiderele noastre pline cu carne?
Ce vreau sa spun este ca mila noastra, gandurile si sentimentele noastre sunt mai denaturate decat au fost vreodata pe pamant. Marturisesc ca cei mai multi oameni iubesc mai mult animalele decat pe semenii lor, mai mult decat pe dusmanii lor. In lucrul acesta putem sa vedem si sa ne cercetam daca mila noastra este buna sau rea.
Daca un om are mai multa mila de un animal decat ar avea pentru dusmanul lui, atunci mila acestui om nu este una buna, ci este una denaturata, mai mult decat extremista. Biblia este singura care ne poate da echilibrul cu adevarat.

Da, exista si oameni care se ascund in spatele crestinismului, care isi pun o masca de crestin doar ca sa isi aduca la implinire dorintele pline de viclesug si poftele viciilor lor. Dar pe mine asta nu ma impiedica sa fiu un bun crestin. Astfel de oameni vor fi judecati. Dar daca eu gasesc scuza invocand prefecatoria acestor crestini cu numele, refuzand si eu in felul acesta darul lui Dumnezeu -mantuirea-, voi fi si eu judecat. Scuza mea va fi judecata si ea, si ma tem ca nu va fi suficienta in apararea mea.
Sunt multe de spus, dar ma opresc aici.

52 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Cred că Eclesiastul nu se referă la Univers, ci la Pământ, pentru că zice: "sub" ceruri.

| RAY a răspuns:

Copii inca de mici au abilitatea de a pune intrebari,de a fi curiosi,omul ca entitate este o fiinta curioasa,dar modul cum este educat il determina sa puna STOP acelor intrebari,scoala care preda stiinta ca o credinta,religie, daca un elev intreaba ceva este vazut ca un prost de catre alti, scoala este un iad pentru multi, sa nu uitam ce am spus ne nastem sa cunoastem, sa fim curiosi, sa ne bucuram de ceea ce cunoastem, deci scopul.dorinta de a cunoaste este unul unic uman, deci nu este nici o condamnare in fapt oamenii care traiesc in zona de confort sunt mai depresivi decat cei care invata mereu lucruri noi si nu au o rutina zilnica, scopul omului rational este cunoasterea, gandirea critica nu a spune mereu dumnezeu a facut x si y, dupa cum vezi rolul unui creator devine tot mai mic pe masura ce invatam mai multe

| RAY a răspuns:

Si tu poti alege dar eu tot voi exista, a fi ateu nu este o alegere, pur simplu asta e adevarul dovezii ca exista dumnezeu nu exista, faza cu haosul exista fizica cuantica unde lipseste o ordine asa zis perfecta.

| RAY a răspuns:

Omule asta nu e o dovada ca exista dumnezeu

| anonimg a răspuns:

Adevarul este ca nu este suficient nici 6 mii de ani ca sa descoperim lucrarile lui Dumnezeu; cu cat mai mult nu sunt suficienti nici 70-80 de ani din viata.
De aceea Dumnezeu ne va oferi vesnicia. Si nici atunci nu vom putea cunoaste pe deplin lucrarile lui Dumnezeu, pentru ca ele sunt o sursa inepuizabila, un izvor plin de cunostinte care nu seaca niciodata.
Daca este greu de inteles pentru mintea noastra acest lucru, asta nu inseamna ca nu este si adevarat.

| LPCTSTR a răspuns (pentru anonimg):

Nu sunt ateu sau ceva, dar daca noi singuri ne-am "complicat" viata cu religia si tot ce tine de religie?
Mereu ma gandesc daca totul a fost creat de noi pentru a ne "ocupa timpul" in a crede in ceva sau cineva, se poate sa gresesc, se poate ca doar eu sa vad lucrurile astfel.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Un izvor plin de cunostinte care nu seaca niciodata =sunt povesti copiate din alte mitologi, inclusiv cele 10 porunci sunt copy paste http://www.almeea.ro/......-mortilor/

1,vrei sa spui ca haosul din univers este perfect? nu este perfect, viata s-a adaptat acestei planete nu invers
2, biblia a fost transmisa oral ca niste basme mult timp, noul testament nu a fost scris de martori oculari si de anonimi, inspirati de alte mitologi, multe basme se regasesc in biblie, cele 10 porunci, apocalipsa, adam si eva plus multe alte copy paste
3, http://bibliapentrusceptici.ro/crime-dumnezeiesti-biblie/ pai chiar este iar noul testament este complet diferit

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Iti este mai usor ca sa cauti si sa rasfoiesti criticile altora, decat sa cercetezi Biblia pentru tine.
Dar este si normal lucrul acesta, deoarece natura noastra este inca din nastere impotriva lui Dumnezeu. Dar se va face lumina NUMAI atunci cand vom citi Biblia pentru noi insine.
Este si normal ca gustul carnii sa fie mai bun decat al celui de soia. Fara ratiune gusturile nu se vor schimba niciodata; nici macar nu va exista cercetarea Bibliei. Trebuie deci ratiune si nu parerile noastre sau ale altora. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca judecatorul nu ar cerceta el cazul si ar rosti o judecata dupa parerea lui. Si adevarul este ca cei mai multi oameni au propriile lor pareri despre Biblie, sau parerile altora. Dar ei nu lasa Biblia sa se explice singura.

Noul Testament spune despre Domnul Hristos ca El a fost mai inainte de a fi pamantul, si ca El este Dumnezeul Vechiului Testament: Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El." (Ioan.1:3)
Si chiar daca am spunem prin absurd ca n-ar fi fost asa, tot El spune: "Nu caut sa fac voia Mea, ci voia Tatalui, care M-a trimis." (Ioan.5:30) Si care este voia Tatalui?
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan.6:40)

Vechiul Testament vorbeste despre primul, iar Noul il explica pe Vechiul. Biblia se explica pe ea insasi. Problema este la noi care vedem lucrurile cu ochii nostri.
Biblia se apara; iar noi suntem nedrepti daca o judecam fara sa se apere.

Fi serios este diferenta enorma intre noul si vechiul si nu sunt impotriva lui dumnezeu cum nu sunt impotriva lui brahma, sunt pro adevar, adevarul e ca vechiul testament este o colectie de povesti inspirate din alte mitologi inclusiv noul testament

Ce ratiune? serpi vorbitori, oamenii facuti din lut, un univers facut in doar 6 zile din absolut nimic, dumnezeu cica s-a plictisit in bezna totala si a creat totul din nimic, foarte rational, asa e, rational este sa cauti dovezii, sa cercetezi nu basme si dovezii adevarate

Tu spui: "Fi serios este diferenta enorma intre noul si vechiul."
NU este nici o diferenta.
In Vechiul testament se vorbeste despre venirea lui Mesia, adica despre Domnul Hristos.
Iata cateva exemple:
"Il vad, dar nu acum, Il privesc, dar nu de aproape. O stea rasare din Iacov, un toiag de carmuire se ridica din Israel." (Numeri.24:17) Este profetia lui Balaam.
"Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.
El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un lastar care iese dintr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.
Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.
Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.
Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti." (Isaia. capitolul 53 in intregime).
De unde stia proorocul Isaia despre lucrurile acestea care urmau sa se intample? Tot ceea ce i-a facut cunoscut Dumnezeu a scris intr-o carte: "Du-te acum - zice Domnul - de scrie aceste lucruri inaintea lor pe o tablita si sapa-le intr-o carte, ca sa ramana pana in ziua de apoi ca marturie pe vecie si in veci de veci." (Isaia.30:8)
Si trebuie sa mai fie si in alte locuri.

Dar apoi in Noul Testament, gasim citate luate din Vechiul Testament.
De exemplu, la ispitirea din pustie, Domnul Hristos S-a aparat impotriva ispitelor lui Satana de mai multe ori, folosindu-Se de ceea ce era scris in Vechiul Testament:
"Drept raspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu." (Matei.4:4)
"De asemenea este scris", a zis Isus: "Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau." (Matei.4:7)
""Pleaca, Satano", i-a raspuns Isus. "Caci este scris: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti." (Matei.4:10)

Si despre Ioan Botezatorul a fost scris in vechiul testament, chiar daca nu i se spune numele.
De asemenea, apostolii si-au intemeiat credinta si au vestit Evanghelia pe temeiul celor scrise din Vechiul Testament.
Iata aici unde poti citi singur marturiile acestora:
http://www.ebible.ro/......presie.php
Oriunde gasesti expresia "este scris", se refera la faptul ca este scris in Vechiul Testament. Deci Noul Testament "vorbeste" despre Vechiul Testament, si invers. Pana nu vei citi de unul singur Biblia nu vei putea intelege cat de importante sunt lucrurile acestea, si anume: ca Biblia este una singura, ca Dumnezeu este Acelasi dintotdeauna, ca nu Se schimba niciodata, ca Biblia este Cuvantul Lui si ca nu se contrazice niciodata.

In lumea noastra, adevarul despre care vorbesti tu este relativ, deoarece unul il considera bun intr-un loc, iar altul nu il considera bun tot in acelasi loc. Noi oamenii avem nevoie de adevarul absolut. Acesta este o Persoana absoluta -care a facut totul si care nu greseste niciodata. De un asemena Adevar avem nevoie in care sa ne putem increde absolut. Adevarul oamenilor este relativ, este schimbator, indoielnic, si de aceea nu ne putem increde in el. Omul are nevoie de ceva mai inalt decat adevarul relativ: avem nevoie de adevarul absolut. Aceasta cere fiinta umana; si numai Dumnezeu poate satisface aceasta nevoie. Omul a fost creat sa fie dependent de Dumnezeu, chiar daca El ne-a oferit si liberul arbitru.
De exemplu, unii copii se bucura de dragostea parintilor si de ibertatea pe care acestia le-o ofera copiilor lor, de faptul ca ei pot sa faca alegeri in viata, chiar daca acesti copii sunt dependenti de parintii lor; aceasta inseamna liberul arbitru. Aceasta este o imagine slaba care poate sa reflecte o farama din caracterul lui Dumnezeu.
Pe de alta parte sunt copii care traiesc in imposibilitatea de a face alegeri de unii singuri, si care parintii lor aproape ca i-au depersonalizat. Acesti parinti hotarasc in dreptul copiilor lor chiar si cand copii ajung la maturitate: aleg facultatea in locul lor, aleg cursurile si meseria pe care sa o practice, chiar daca acestor copii nu le place. Si exemplu sunt multe. Acestea este tiranie -este manifestare diaboleasca ascunsa sub pretextul binelui copilului. Dar cel ce sta aproape de Dumnezeu cunoaste ca in spatele acestei actiuni se afla insusi diavolul, care are puterea sa se manifeste prin agentii sai umani; prin acei oameni care se lasa stapaniti de spiritul acestui inger decazut, si care gaseste placere in a aduce suferinta si nenorocire creaturilor facute dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, iubite de El.

De aceea spun ca Adevarul absolut are in El dragoste, siguranta, nadejde -si de aceasta avem nevoie noi.

| Mclaren12 a răspuns (pentru anonimg):

Dovezile tale sunt varza laughing
Natura este haotica. Animalele se mananca intre ele pentru supravietuire. O hipernova cand explodeaza poate distruge probabil o galaxie intreaga. O gaura neagra inghite totul in calea ei. Un tsunami sau un uragan poate matura un oras intreg, un cutremur poate produce pagube uriase si am tot avut exemple de astea in istorie.

Biblia este o carte de basme, contradictii si mituri furate de la pagani. Nimic din ce scrie in biblie n-a avut loc in realitate. Potopul ar fi existat doar ca evreii nu au facut decat sa-l fure de la sumerieni si sa-l transforme intr-o versiune evreiasca in biblia iudeo-crestina. Autorii NT se cunosc deci avem certitudinea ca este o scriere fictiva, plus ca religia crestina a fost creata cu scopul clar de a distruge imperiul Roman. Singurele personaje reale din biblie sunt probabil Irodienii (care erau ascendentii familiei care au scris NT) si Pontiu Pilat.

Isus Cristos nu a existat in istorie. Personajul biblic este construit probabil exclusiv din mituri pagane. Numele lui isi are originile la hindusi si egipteni, cei 12 apostoli n-au existat si este un alt mit furat probabil de la Horus, predica de pe Munte este furata de la eseeni care nu erau crestini, moartea si invierea este prezenta in majoritatea culturilor pagane care au precedat crestinismul, istoricii sunt superficiali, ca sa nu mai zic ca majoritatea sunt evrei si cica evreii il resping pe Cristos desi Cristos in biblie era tot evreu laughing

Omule nu vezi ca vt e plin de crime, ce minti ca nu e diferit

"Omule nu vezi ca vt e plin de crime, ce minti ca nu e diferit".

De ce am impresia ca s-au facut mai multe crime in acesti 2 mii de ani, decat in ceilalti 4 mii care au fost inaintea acestor 2 mii?

Tot crestini au facut, ati omorat in numele religiei milioane de persoane

Da, confesiunea respectiva trebuie pedepsiti, trebuie desfiintata. Dar nu putem sa punem toti oamenii in aceeasi oala.
Iar razboaiele mondiale (chiar cele dintre 2 state si cele civile -din interiorul unui stat), bolile civilizatiei, accidentele -nu sunt facute de crestini.

Hitler a fost catolic iar in primul razboi crestini sau omorat intre ei

Lucrurile incep sa prinda contur. In alta parte am spus ca biserica catolica a fost aceeea care a omorat oameni in numele religiei crestine. Da, aceasta biserica este fiara care are numarul 666 si care ii va obliga pe oameni sa i se inchine; altfel vor fi omorati. S-a intamplat lucrul acesta, si se va intampla si in viitor. O sa vezi asta. Si tu -si toti oamenii- veti fi de acord cu ea daca nu veti trece de partea lui Dumnezeu.

Lasa-ma cu basme de astea, tot crestini sunteti

Niciodata nu trebuiesc toti oamenii in aceeasi oala.
Cand cineva ne jigneste sau ne supara, ce facem cu cei la care tinem -ii bagam si pe ei in aceeasi oala?
Nu. Fiecare este raspunzator pentru faptele sale.

Atunci lasati vrajeala cu iubirea crestina

| Mclaren12 a răspuns (pentru RAY):

A fost catolic pe naiba. Nazismul a luptat impotriva crestinismului, rezultatele nu prea se vad pentru ca nazismul n-a rezistat decat vreo 10 ani.
Si razboaiele au fost puse la cale de bancherii evrei. In al doilea RM, Rothschild a finantat Rusia si Anglia sa distruga Germania nazista, de fapt evreimea internationala a declarat public razboi economic Germaniei inca din 1933. Scopul razboaielor mondiale a fost ca oamenii rasei albe sa se omoare intre ei si bancherii evrei sa culeaga miliardele de pe urma pagubelor. Ce-i drept, Germania a avut foarte mult de suferit din urma razboiului, si asta din cauza antipatiei pe care evreii o aveau pentru nazism. Dupa ce razboiul s-a terminat, URSS a instaurat in Germania un proces de "deznazificare", deci evreii incepeau sa preia puterea din nou asupra Germaniei. Deci probabil Germania a imprumutat apoi sume imense de bani de la bancile evreiesti pentru reconstructie si cand o tara imprumuta bani de la o banca evreiasca, populatia trebuie sa plateasca inapoi prin impozite si taxe, astfel ca bancherii castiga de 2 ori. A fost apoi instaurat Israelul in 1948 si Germania cred ca le plateste si acum bani pentru presupusele victime.

Nici in primul RM n-a fost diferit, tabere finantate de evrei pentru ca oamenii rasei albe sa se omoare intre ei. Dupa primul RM, evreii au inceput sa ocupe mai toate pozitiile inalte intr-o Germanie rapusa de saracie, in medicina, politica, economie etc, asta pana ce a venit Hitler si i-a dat afara de la putere si a transformat Germania in cea mai bogata tara din Europa.

666 este un numar pagan, n-are nicio legatura cu bazaconiile voastre crestine, motiv pentru care media l-a transformat intr-un numar malefic. Biserica catolica este o biserica crestina asa cum este si biserica ortodoxa sau cea penticostala sau oricare alta, foate trebuie sa fie desfiintate.

| anonimg a răspuns (pentru Mclaren12):

In ce privesc lucrurile referitoare la crestinism trebuie cunoscuta Biblia -citita cel putin o singura data.
"Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase." (Apocalipsa.13:18)
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/apocalipsa/13/

Tocmai ca numarul 666 nu-si are originea in crestinism, ci apartine unui mit pagan legat de Soare. Evreii doar au furat numarul asta si l-au calomniat asa cum au facut si cu Zeii pagani.

| RAY a răspuns (pentru Mclaren12):

Hitler sa declarat catolic devotat, a omorat cateva mii de persoane atee

S-a dovedit pe naiba.
A omorat pe naiba laughing
Tu ai ceva fixatie dogmatica pe pretinsele crime ale lui Hitler.
De fapt din cate am auzit, Hitler ar fi avut in unele cazuri si o atitudine pro-crestina ca sa castige sprijinul populatiei germane care era probabil crestina in majoritate, asta nu inseamna ca ea el crestin.

Mein Kampf, Hitler notase:

„Această lume a noastră ar fi de neconceput fără existența practică a unei credințe religioase (…) Și fondatorul creștinismului nu a făcut niciun secret cu privire la estimările sale despre poporul evreu. Când a considerat necesar, El ia dus pe acei dușmani ai rasei umane din Templul lui Dumnezeu (…) De aceea astăzi cred că eu acționez în conformitate cu voința Celui Atotputernic Creator: prin lupta mea împotriva evreului, mă lupt pentru lucrarea Domnului."

Nu am fixatie tu ai o fixatie cum ca evrei sunt tot ce e rau pe lumea asta

Nu am gasit ultima parte. Asa-i ca ai luat citatul de pe Wikipedia?
Si asa cum am zis, poste a avut unele declaratii pro-crestine ca sa aiba sprijinul poporului german in majoritate crestin, dar el in realitate era pagan. Unde ai mai vazut tu crestin sa foloseasca simboluri pagane? Daca ar fi vrut sa instaureze paganismul cu forta, ar fi urmat o noua inchizitie, ceea ce nu a fost cazul pentru ca Hitler era un om drept si diplomat, nu psihopat avid de putere. "Decrestinizarea" ar fi urmat sa aiba loc treptat, mai intai prin trezirea poporului la realitate cu privire la istoria lor.

"Nu am fixatie tu ai o fixatie cum ca evrei sunt tot ce e rau pe lumea asta"
Pai cam sunt, ei au fost in spatele majoritatii atrocitatilor globale din istoria recenta (ultimii 2000 de ani). Istoria o confirma, nu eu. Dovezi exista, trebuie doar sa le cauti, dar atunci cand cineva este fixat pe bazaconiile pe care i le-a bagat media in cap, nu prea mai are ce dovezi sa caute ca pentru el sunt degeaba.

Esti obsedat de ei

Care parte din "ei au fost in spatele majoritatii atrocitatilor globale din istoria recenta (ultimii 2000 de ani). Istoria o confirma, nu eu." n-ai inteles?

| IIIshaneIII a răspuns (pentru anonimg):

A si sa inteleg ca tu esti un guru, un shaman daca ai inteles toate chestiile astea rolling on the floor

| Nilsson a răspuns (pentru RAY):

``Omule nu vezi ca vt e plin de crime, ce minti ca nu e diferit``

Tu de fiecare data cand nu stii ce sa mai zici il faci pe interlocutor mincinos.
Anonimg si luat din timpul lui pretios ca sa induplece o inima impietrita ca a ta, dar tot degeaba.
Mai citeste o data raspunsul, poate pe fond portocaliu vezi mai bine.

| RAY a răspuns (pentru Nilsson):

Saracul de el ti a pierdut timpul cu mine, las ca astfel va ajunge in rai iar eu in iad, ce bucurie pe voi cand va ganditi ca toti dusmani vostri vor arde pe veci in iad

Eu am luat acest numar din Biblie. Si eu cred mai mult Biblia decat miturile pagane.

| anonimg a răspuns (pentru LPCTSTR):

Dumnezeu nu este absurd. El ne-a oferit dovezi sa credem nu doar in existenta Sa, ci si in dragostea Sa pentru noi.

1. Natura. Tot ce exista nu este la intamplare. Natura este prea perfecta ca sa fie la intamplare. De la cele mai mici lucruri si pana la gigantii din univers -astrele- totul declara prin alcatuirea si miscarea lor perfecta, ca au fost facute de mana unui Creator. De altfel nici calculatorul din fata noastra nu a iesit singur din pamant.
De asemenea omul nu poate da viata. Omul doar procreaza -adica "lucreaza impreuna cu" (in cazul nostru, impreuna cu Dumnezeu). Omul poate sa dea doar nastere, dar nu si viata. Sunt lucruri diferite. La fel ca si animalele: ele dau nastere, dar nu si viata. Si cat de inteligent poate sa fie un animal, un peste sau orice alta vietate sa poata da viata? Sau cat de intelept poate sa fie un copac sa poata da lastari? Am lua-o razna daca am gandi astfel.
Dar Dumnezeu este Acela care a lasat in felul acesta posibilitatea evolutiei. Iar daca omul are puterea sa dea viata, de ce mai moare?
Omul vede lucrurile in mod denaturat. Daca va citi Scriptura le va vedea prin ochii lui Dumnezeu, si doar atunci le va intelege. Doar atunci va pricepe viata. Doar atunci va cunoaste sensul vietii: de unde vine, cum sa traiasca, si incotro va merge.

2. Sfanta Scriptura. Pe langa natura, Dumnezeu ni Se descopera si prin Biblie. Daca nu ne place sa o deschidem sa o citim, motive gasim destule; Dumnezeu nu indeparteaza motivele refuzului nostru de a deschide Biblia.
Biblia nu este o carte de povesti sau de basme; ea nu este un roman. Cartea aceasta are o putere in ea care poate sa schimbe vietile oamenilor. Aceasta este si motivul pentru care oamenii refuza sa o citeasca -chiar si aceia care o au acasa. Numai cand se gandesc la ea deja se creeaza un conflict in inima. Asta inseamna ca este ceva cu aceasta carte. "Caci Cuvantul lui Dumnezeu (in contextul nostru, Biblia) este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii." (Evrei.4:12)
Prin Biblie Dumnezeu ne mustra pacatele. Nu ne place asta, dupa cum nu ne place nici penicilina. Dar tot prin Biblie ne ofera si solutia: "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna." (Mat.11:28) Daca doar ne-ar descoperi pacatele si ne-ar lasa asa, am fi innebunit la propriu. Dar Duhul Sfant nu doar ca ne descopera pacatele, ci ne conduce si la Domnul Hristos: "Acesta este sangele Meu... care se varsa... spre iertarea pacatelor." (Matei.26:28)

3. Domnul Isus Hristos. Dumnezeu ni Se descopera prin Domnul Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Ceea ce s-a intamplat acum aproximativ 2 mii de ani in urma, nu a fost basm sau poveste. El a venit sa implineasca ceea ce in foarte multe locuri in Vechiul Testament era scris despre El: "Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti." (Isaia.53:5)
Jerfele din sistemul iudaic aratau catre jertfa de la Golgota: "Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii!" (Ioan.1:29)

Am auzit deseori ca Dumnezeu Vechiului Testament a fost sangeros fata de Cel din Noul Testament.
Pentru ca noi astazi sa intelegem cat de grav este pacatul, Dumnezeu a trebuit sa instituiasca sistemul de jertfe timp de cateva sute de ani. Ele se aduceau si mai inainte de Moise. Dar de la Moise incoace ele se aduceau cu regularitate. Si aveau sa tina pana la rastignirea Domnului Hristos.

Poate ca noi credem ca astazi suntem mai sensibili -poate chiar mai sensibili decat Dumnezeu Insusi! Noi spunem ca suntem mai milosi cu animalele decat este chiar Acela care le-a crest. Ce gand eronat! Ce sentimente gresite pot sa existe in inima noastra!
Iata ce spune "Dumnezeul sangeros" din Vechiul testament -care este Acelasi ca si din Noul Testament, atunci cad vorbeste despre animalele pe care le-a creat:
"Daca intalnesti boul vrajmasului tau sau magarul lui ratacit, sa i-l aduci acasa.
Daca vezi magarul vrajmasului tau cazut sub povara lui, sa nu treci pe langa el, ci sa-i ajuti sa ia povara de pe magar." (Exod.23:4-5)
Deci cand se ratacea un animal -chiar si daca era al vrajmasului tau- trebuia sa i-l aduci acasa. Un animal pierdut putea sa fie mancat de fiarele salbatice sau putea sa ajunga intepenit prin cine stie ce locuri.
De asemenea, atunci cand animalul cadea sub povara greutatii, chiar daca era al vrajmasului tau, trebuia sa te apleci si sa iei povara magarului.
Acum dar, daca spunem astazi ca suntem mai milosi, cum de exista atatea animale fara stapan, ratacite pe strada, sau chiar facute una cu strada?
Daca suntem mai milosi ca cei din trecut -sau chiar ca Dumnezeu asa cum spun unii- cum de exista magazinele si frigiderele noastre pline cu carne?
Ce vreau sa spun este ca mila noastra, gandurile si sentimentele noastre sunt mai denaturate decat au fost vreodata pe pamant. Marturisesc ca cei mai multi oameni iubesc mai mult animalele decat pe semenii lor, mai mult decat pe dusmanii lor. In lucrul acesta putem sa vedem si sa ne cercetam daca mila noastra este buna sau rea.
Daca un om are mai multa mila de un animal decat ar avea pentru dusmanul lui, atunci mila acestui om nu este una buna, ci este una denaturata, mai mult decat extremista. Biblia este singura care ne poate da echilibrul cu adevarat.

Da, exista si oameni care se ascund in spatele crestinismului, care isi pun o masca de crestin doar ca sa isi aduca la implinire dorintele pline de viclesug si poftele viciilor lor. Dar pe mine asta nu ma impiedica sa fiu un bun crestin. Astfel de oameni vor fi judecati. Dar daca eu gasesc scuza invocand prefecatoria acestor crestini cu numele, refuzand si eu in felul acesta darul lui Dumnezeu -mantuirea-, voi fi si eu judecat. Scuza mea va fi judecata si ea, si ma tem ca nu va fi suficienta in apararea mea.
Sunt multe de spus, dar ma opresc aici.

| Sn4k3 a răspuns:

De ce ar fi condamnare daca facem asta din propria vointa si propriul interes? Nu e nimeni obligat sa incerce sa obtina raspunsuri si in plictiseala asta, e bine ca mai avem si noi niste mistere.

| Mclaren12 a răspuns:

Atat timp cat exista crestinism si evrei la putere nu este posibil sa descoperi tainele Universului care nu, nu au nicio legatura cu basmele iudeo-crestine.

Nikola Tesla: "Dacă vrei să aflii secretele universului, gândeşte în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie"

Exact ca a gasit si einstein energie, frecvenţă şi vibraţie"

Einstein este un plagiator. Este si o carte despre asta, poate in viitor as putea sa pun mana pe ea.

| Mclaren12 a răspuns:

Sunt contradictii cu sutele in biblie, doar ca majoritatea sunt marunte si lumea nu prea le constientizeaza cand citesc biblia.

"Dumnezeu a ucis oameni ticalosi pentru ca au meritat sa fie ucisi"
De ce nu-i omoara in prezent pe ticalosii care merita sa moara? Stiu si eu, poate pe indivizii aia care detin economia mondiala si care creeaza criza cand vor ei si din cauza lor si a programelor pe care ei le conduc mor oameni nevinovati in fiecare zi. Pe ei de ce nu-i omoara Yehova? A stai, sunt evrei, Yehova era rasist si-i ajuta pe evrei in biblie sa macelareasca popoare pagane. A naibii de drepti mai sunt ei.

"Astfel doar Dumnezeu si Cristos mai are dreptul sa ucida. Va ucide la Armaghedon. Uraaaaa! Vino Doamne Cristoase si fa dreptate."
laughing
Ia-o usor, nu exista sfarsitul lumii, de fapt din cate stiu Armaghedon nici macar n-are legatura cu asta. Daca te referi la "venirea lui Mesia", ala nu va constitui sfarsitul lumii, ci doar statul comunist global pe care evreii se strofoca sa-l instaureze. Asta inseamna "raiul pe pamant" si este dedicat doar "poporului ales" adica evreilor, care vor instaura sclavia peste celelalte rase, citeste Protocoalele Inteleptilor Sionului. De asemenea talmudul lor vechi de vreo 3000 de ani o confirma. Voi crestinii sunteti doar niste unelte in mainile lor care v-au manipulat cu mizeria lor de crestinism. Acelasi rol il are si islamismul.

Cand este vorba de distrugerea canaanitilor, care erau alcatuiti din mai multe popoare printre care si amoritii, Dumnezeu spune: "Nelegiuirea amoritilor nu si-a atins inca varful." (Geneza.15:16)
Distrugerea canaanitilor a avut loc dupa mai bine de 400 de ani de la profetia de mai sus.
dar avem exemplu si de o alta cetate pagana Ninive. Aceasta cand a auzit ca va fi distrusa, a crezut pe Dumnezeu, s-a intors de rautatea ei si a scapat. Ea nu mai exista astazi deoarece dupa cateva generatii a inceput sa faca iarasi raul; si oamenii din timpul acela n-au luat in seama avertizarea ca sa fie salvati. Atunci cetatea Ninive din Asiria, a fost distrusa pana in temelii, la fel ca si Canaanul.
Orasele si tarile prospera sau pier, in functie de nelegiurea lor, de moralitatea sau de lipsa acesteia.

Astea-s povesti de adormit crestini. Nu cred ca adevarata cadere a cetatilor are vreo legatura cu basmele bibliei. Este un fapt cunoscut ca evreii au o antipatie genetica pentru paganism si spiritualitate, motiv pentru care le-a si distrus. Evident ca evreii vor promova in basmele lor ca paganii sunt "pacatosi" si "malefici" si cine altul sa creada orbeste asta daca nu crestinul indoctrinat de la nastere sa creada ca evreii sunt "poporul ales" si paganii sunt "malefici"?

"Orasele si tarile prospera sau pier, in functie de nelegiurea lor, de moralitatea sau de lipsa acesteia"
Nici nu-ti imaginezi cate nelegiuiri a facut Israelul si oamenii care l-au intaurat. Nici nu-ti imaginezi cati oameni au murit din cauza acestei tari. Unde-i Yehova sa faca dreptate? Stai ca evreii sunt "poporul ales", ei pot face cate atrocitati vor nu?

"Si eu cred mai mult Biblia decat miturile pagane."
Asta-i tare laughing
Deci biblia fura mituri pagane si le corupe si le integreaza in basmele ei dar tu crezi mai mult in biblie decat in mituri pagane?

| NGheorghe a răspuns:

Pentru Eclesiastic ( sau un popă ) de acum 2500 de ani aceasta sarcina se poate considera pe de-a dreptul extenuantă. Acum însă, pentru tine, in secolul 21 - cu telescoape, microscoape, calculatoare si baza de date - tot ce pot sa spun este ca îți place sa te smiorcăi.
Ba mi-am pierdut si vremea degeaba, citind răspunsul premiat de tine, răspuns ce nu are nicio legatura cu întrebarea. Bineanteles ca m-a dus in eroare prima fraza din intrebarea ta... care sublinia căutările tale științifice in explicarea " lumii înconjurătoare".
Exact asta este problema speriaților religioși, ca vine unu pe care îl interesează legatura dintre poziția luni si mărimea mareelor si ii trebuie 50 de ani sa adune toate datele necesare, si asta deoarece 49 de ani si 6 luni speriatii repetau ca papagalii: "d-zeu a creat lunaaaaa!", si când saracu om începea sa se depărteze si sa ii evite pe fiecare in parte, acești speriatii incepeau din nou: "citește bibliaaaa! ea îți explica de unde vii si unde mergi! Bibliaaaaa!,,, Pavel capitolul,,,! Isaia capitolul!"
Pe tine te interesează explicarea acestor taine, ca pe eschimoșii mașinile... decapotabile. happy

| Nilsson a răspuns (pentru NGheorghe):

Stiu ca am premiat un raspuns off-topic, la fel ca majoritatea replicilor din acesta postare.
Autorul Eclesiastului cu siguranta nu era prost daca a observat circuitul apei in natura intr-o lume in care majoritatea credeau ca ploaia e mictiunea zeilor.
Chiar si in secolul nostru, cu toata tehnologia noastra si toate cunostiintele acumulate, cercetatorii nu pot sa raspunda la niste intrebari simple (din ce e compus 95% din Univers sau ce e gravitatia).

| NGheorghe a răspuns (pentru Nilsson):

Deci tu știi ce ai premiat si acum îmi spui si mie ca sa știu si eu ca tu știi ce ai premiat. Bine. Tu faci asta pentru ca habar n-ai ce faci sau ai vreun motiv anume?
Autorul Eclesiastului cu siguranța... era un scriitor si cam atât. Ca el a cules proverbele? Ca altcineva le-a cules? Sau dacă el a cules o parte si alți au mai adăugat? Astea sunt întrebări la care nu se mai poate știi răspunsul.
Dar faza cu "micțiunea zeilor" si "majoritatea credula" este prima data când o aud, as zice ca ai o imaginație bogata, ce ar fi dacă te-ai apuca sa scrii cărți SF in loc de relatări istorice (dintr-o perioada pe care nu ai cunoscut-o). Ca sa-ți fie mai clar singurele referiri la activitățile in care intervenea o divinitate era - fulgeratul. Adevarul care se ascunde este despre niște scepturi cu forme ciudate (dacă nu găsești pe net, zi-mi si îți caut eu) scepturi despre care sumerienii scriau cum ca ar fi folosite de personaje din alte civilizații ce dispuneau de înaltă tehnologie, si cu ajutorul cărora produceau descărcări electrice si speriau lumea sau poate mai grav. Acum ca descărcările electrice (gen solenoid Tesla) seamănă cu fulgerele, este destul de evident, iarăși este ușor de declarat ca "lumea antica credea" ca la originea fulgerelor stăteau zeități, dar este mai greu de eliminat din istorie faptul ca mai toti marii regi dețineau câte un sceptru. Bineanteles ca tu nu trebuie sa știi nimic despre ce le-a trecut prin cap regilor ca sa își dorească sa țină in mana așa ceva, sau invers: tu trebuie sa știi ca scepturile erau așa niște chestii fără nicio utilitate. Dar sa ajungi de la fulgere la micțiune indica faptul ca tu nu știi absolut nimic.
"cercetătorii nu pot" - idem, tu trebuie sa știi ca ei nu pot, si exact asta știi! Vezi ce multe știi tu? Si ce destept esti tu ca știi atâtea!

| IIIshaneIII a răspuns:

Petarede laughing

| IIIshaneIII a răspuns:

Nu vrei sa fii primul pe lista daca iti doresti asa mult armaghedonul?

| NarutoGokuIchigoHarryPotter567443 a răspuns:

Dacă mi-ai cerut părerea, eu cred că ai luat sursa greșită pentru că nu e dintr-o Biblie ortodoxă, în care scrie altcumva :
"13. Şi m-am sârguit în inima mea să cercetez şi să iau aminte cu înţelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer. Acesta este un chin cumplit pe care Dumnezeu l-a dat fiilor oamenilor, ca să se chinuiască întru el. "
Dacă ești familiar cu vorbele lui Solomon din Biblie, se repetă faptul că el vorbește de un „zbucium" interior dat oamenilor, de asta și zice :
„ 18. Că unde este multă înţelepciune este şi multă amărăciune, şi cel ce îşi înmulţeşte ştiinţa îşi sporeşte suferinţa." la sfârșitul capitolului.
Vorbește de faptul că măgarul (dobitocul) și omul au aceeași soartă (în Eclesiast) tot în pământ se duc, dar omul se întreabă mereu și caută mereu.
Nu cred că poți lua un vers și să-l separi de celelalte că își pierde mesajul, așa că eu cred că vorbește de acel „chin" că omul nu poate afla niciodată ce se întâmplă cu adevărat, oricât și-ar dori inima lui de mult.

| Andersen2k18 a răspuns:

Cum zicea Lucian Blaga"Poetul are datorita de a adancii tainele lumii si universului si nu de ale descifra. Din cate m-am gandit eu acest verset exprima mai mult "cerurile" de cat universul.

| Uxellodunon a răspuns:

Extenuanta, piate, dar condamnare e cam exagerat, e a devarat cs munca in cercetare nu e usoara.
Ce e important de mentionat este ca studiul lumii inconjuratoare nu este o problema personala, ci e un efort colectiv, tu ca individ poti bazandu-te pe descoperirile anterioare sa-ti aduci propria contributie in cunoasterea lumii in care traim. Chiar daca fiecare raspuns poate duce la mai multe intrebari, la nivel de colectiv pana la urma se raspund si ele, in timp