Îmi este teamă de neputință.Mai exact îmi este teamă că într-o zi n-o să mai pot să rabd durerea și iar n-am să mai pot mișca corpul meu.
Mi-e teama sa nu treaca viata pe langa mine si sa nu o fi trait asa cum trebuie.
Când eram mic şi mie îmi era frică de anumite lucruri:că o să mor, că voi avea cancer sau tot felul de boli grave, c-o să fiu sigur etc.
Şi ghici ce? Acum nu mai este frică de nimic. Consider că frica e ceva anormal.Nimănui nu ar trebui să-i fie frică de nimeni şi de nimic.
Frica ne este băgată în subconştient încă de la o vârstă fragedă. Îţi aminteşti când îţi dădea mama o palmă când îi spuneai lu nenea Ion că-l urăşti sau că e urât, cu toate că spuneai adevărul? Încă din copilărie suntem manipulaţi datorită FRICII. Până şi biserica te manipulează: dacă nu faci aia o să ajungi în Iad, sau dacă faci aia o să ajungi în Rai.Sunt atâţia oameni care trăiesc datorită fricii mele, tale sau ale lui.
De ce să-mi fie frică de moarte? Ce e ceva anormal? Mor atâţia oameni zilnic şi totuşi mulţi se tem de moarte doar pentru simplul fapt că e ceva nou.
Ar trebui să privim moartea ca pe un lucru normal.Fiecare om moare mai devreme sau mai târziu.
Totul ţine cum alegi să răspunzi la aceste acţiuni. Ai două opţiuniRAGOSTE sau FRICĂ. Dacă ai încerca să accepţi tot ceea ce ţi se întâmplă şi să priveşti aceste lucruri ca pe ceva normal vei fi mult mai fericit decât în cazul în care vei trăi cu frică. Încearcă să înţelegi cum funcţionează viaţa doar ascultând şi privind tot în jurul tău fără a spune nimic iar la final vei trage linia.
Înţelegi, tu ce vreau să spun?
Ascultă ce-au zis înţelepţii şi ia lecţii de la fiecare.Citeşte,călătoreşte,descoperă; doar aşa vei înţelege cum funcţionează viaţa.
Teama de singuratate, de pierdere a propriei persoane prin locuri desarte (adica sa nu ma regasesc pe mine intr-un spatiu anume pe care as fi nevoita sa il accept sau sa stau/locuiesc), de nesansa cum ai spus si tu si, bineinteles, de pierderea celor dragi.
Teama de moarte. Sunt sigura ca asta e teama cea mai mare a oricui, pentru ca oamenilor le este cel mai frica de ceea ce nu pot intelege. Cel putin, de asta imi e mie cel mai frica de moarte.
Pentru ca nu o inteleg, si pentru ca, totusi, este singurul lucru mai puternic decat iubirea...chiar si decat viata.
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: