In Biblie scrie ca n-ai voie sa mananci sange. Dar stramosii nostri mancau sangerete. Sunt multi crestini care nu refuza sangeretele.
Consumau tot, ca nu era ca acum "vaaai grasimea face rau, vaaai", mancau de toate ca aveau nevoie, se ardea tot, faceau multa miscare, nu aveau nici pe dracu. Mai ales grasimea ca era o sursa de energie foarte buna, ca nu se stia cand mai mancau a doua zi si daca mai mancau. Dar tine cont de ceva, in natura nu prea ai animale grase cum e porcul domestic!
In general sunt pachete de muschi animalele, deci nu aveau in exces grasime, deci era foarte okey totul.
Altfel nu mai supravietuiam! Iar carbo aveau fructe destule.
Pai nu, dar nici nu conteaza ce mancau aia, conteaza ca o dieta echilibrata pe care majoritatea medicilor o ziceau aia cu 50 20 30 nu face rau deloc corpului si cu deficit caloric sau cel mult cat arde omul. Sigur alea 20 % grasimi sa fie din alea bune, nu saturate. Grasimile bune chiar coboara colesterolul rau adica LDL si urca pe cel bun HDL.
Alea nesaturate il lasa la fel deci nu-l urca, alea polinesaturate parca il coboara, ceva de genul.
Evident cele mai pericol in colesterol sun oualele, maxim 3 pe sapt cei cu probleme si 2 pentru cei cu probleme.
Evident ca si grasimile nesaturate bune daca sari de kcal, se depun la fel ca si celelalte, deci dupa cum vezi, abuzul face rau de la orice.
Nu urca colesterol dar urca greutatea.
Insa ceva interesant e ca daca slabesc corporal, o scade si colesterolul!? Sau greutatea nu are treaba cu grasimile din sange, aici nu stiu exact.
Dar daca mananci sanatos si procentele alea, e super, cu deficit slabesti sanatos, cu nedeficit dar nici surplus te-ai mentine sanatos, si tot profilul lipidic bun daca nu ai gene defecte, ca daca ai, e altceva, vom vedea.
Ce intrebare. Consumau tot, cine stie cand mai gaseau ceva de mancare sau daca mai gaseau ceva. D-asta avem instictul de a manca tot de pe masa sau din frigider.
Nu stiam chestia asta cu consumul de grasime ca ar fi interzis in biblie. Dar, oricum, eu vorbeam de o perioada de dinainte de antichitate. Si gandeste-te ca de foame nu mai tine nimeni cont de principii si valori, mananci orice. Poate nu consuma grasime cei instariti, dar saracii tin sa cred ca bagau in ei orice.
Uita-te la noi, avem preparate traditionale din resturi, din ficat, oase, urechi, mate. De ce?! Pentru ca boierii luau muschii si toata carnea mai buna, iar taranii luau resturile si le preparau. Asa s-au creat preparaturile traditionale de Craciun, din lipsa de carne.
Tot ceea ce apartinea de animal era util pentru comunitate. Oasele fiind folosite pentru construcția uneltelor, pielea pentru a se acoperi creând haine sau pur și simplu ceva care să-i încălzească. Grăsimea era folosita pentru a păstra carnea, zic și eu.
criss95 întreabă:
anonim_4396 întreabă: