| LucyiFer a întrebat:

Suferă cineva pe aici de personalități multiple?
Știe cineva concret care-i treaba cu tulburarea asta?
Poți fi tras la răspundere pentru o personalitate de-a ta malefică?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din păcate, poți. Judecătorul o pedepsește pe cea malefică și suferă și cea benefică.

| dullcat a răspuns:

Buna.Iti recomand filmul Split(2016), pe aceeasi tema, cred ca iti va placea. :))
https://www.imdb.com/title/tt4972582/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_split

| Seba2013 a răspuns:

Treaba asta cu personalitate multipla este a corpului. In el sa da temperamentale, humorurile, substantele endocrine care te fac de la sangvin la meloncolic pana la coleric, etc. Deci se da in lumea sensibila a corpului.

In lumea sufletului nu aparare aceasta personalitate multipla pentru ca inteligenta alineaza voina iar corpul ajunge la un echilibru de armonie.

Tatal este Binele, Duhul este miscarea(energía, forta, cauza, puterea miscatoare) iar Iisus este inteligenta/lumina. Iar acestia 3 UNA sunt.

Cand traiesti conform Sfintei Treimi se ilumineaza in tine aceste 3 partí care sunt una. Cortexul pr efronal(acolo unde se afla inteligenta si vointa) iti da o placere eudaimonica. Toate aceste simboluri din tine se activeaza ca sa iti produca forta de vointa si drumul spre bine. Iti alineaza si corpul pe partea parasimpática intr-o stare de ascultare (echilibru, armonie), de inteligenta(logos) si vointa(Duhul Sfant care misca). Intr-un cuvant iti intareste sufletul. Pentru ca toate astea sunt instrumente care lucreaza in tine.

Nu stiu daca m-am explicat bine, insa ti-am expus tema asa mai rapid. Poate tie iti trebuie mai mult timp ca sa intelegi anumite lucruri ca eu nu am timp sa iti fac un raspuns mai detaliat, ti-am sintetizat asa mai repede.

Deci natural este sa traiesti rational, volitiv si moral. Rational(Iisus), Volitiv(Duh) iar Etic(Tatal). Este demonstrat stiintific ca atunci ca se activeaza/aprind puterile astea iti da o placere/fericire eudaimonica (se activeaza simbolurile, conectiunile acelera). Pentru ca poti sa traiesti si contranatural. Adica invers. Puterea carnii sau hedonismul sa domie peste bine, vointa si inteligenta care sunt una. Atunci iti formezi alt chip, cel carnal nu cel spiritual. Cand domina chipul spiritual traiesti natural ca ca focul care este facut sa urce in sus. Cand traiesti invers raul, carnea, violenta iti produce perturbare si dezordine. Pentru ca nu mai traiesti natural.

Lucrul acesta este din punct de vedere antropologic (tehnica despre fiinta sau om). Pentru ca Tatal controleaza toate substraturile si suprapusurile. De la realitate, literar, ontologic, social, cultural si toate perspectivele/modelurile astea. Lumea functioneaza tot prin motorul Lui. Vezi DESPRE CELE TREI IPOSTAZE de care vorbeste Plotin.