| FixedAtZero a întrebat:

Sunt clasa a 9-a si abia acum am intrat in materia de la chimie, drept pentru care profesoara se super-grabeste si are impresia ca noi are trebui sa stim deja unele chestii pe care nu ni le explica. Vreau sa ma ajutati sa inteleg configuratia electronica a atomului, cat mai explicit. Nu inteleg la stratul 3, de exemplu la K de ce nu se ocupa mai intai 3d si se trece direct la 4s1, la Cr, la Cu. Cum imi dau seama unde sta 3d-ul?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| elasexygagica a răspuns:

E de rau daca tu in clasa a 9 a habar nu ai sa faci configuratia electronicastraight face tozi copii de a 7 a stiu.

| Rockart a răspuns:

Bună! Nu vi le explică pentru că ceea ce se învaţă acum în clasa a 9-a e materia de a 7-a reluată.

| ralucaralu a răspuns:

Pai la configuratia electronica e cel mai simplu. Trebuie doar sa inveti sirul acela 1s(2)2s(2)2p(6)3s(2)... si ce nr are fiecare element calculezi. de ex oxigenul are 16 si aduni cele de sus(puterile) pana la 16 si se opresta la 2p(2).

| cal3star a răspuns:

Nimeni nu poate sa iti explice in cris din pacate. trebuie un desen. ma tem ca ori ii zici profesoarei sa o ia mai incet, ori meitatie cu ea

| Alemoni a răspuns:

Nu inteleg o treaba, cum de abia acum faci chimie? Din cate stiu eu am facut chimie din clasa a VII -a.

| Claudiina a răspuns:

Http://www.google.ro/......Http?/url
Intra aici, este un document powerpoint in care sunt explicate anumite lucruri pentru clasa a 9 a referitor la repartitia pe substraturi(care apropo in clasa a 7 a nu se face).
Noroc!

| FixedAtZero explică:

@cal3star, nu am tupeu sa ii zic, am pierdut 2 saptamanii si suntem in urma si profesoara asta e cam sarita. Mersi oricum!
@Alemoni din clasa a 7-a fac si eu chimie :-J multumesc pentru ajutor :-J Daca ai fi citit intrebarea.
@Ralucaralu asta am inteles, dar nu am inteles ce se intampla cu 3d-ul, daca nu se acupa complet, cum de se trece direct la 4s? de ce sta cand intaintea la 4s cand dupa 4s? sigh
@Autumnal Feelings nu prea cred :-J Am avut in a 7-a si a 8-a o profesoara care preda si la liceu, si configuratia electronica pe substraturi si orbitali se face la clasa a 9-a!
@elasexygagica in primul rand nu e ca si cum nu as avea habar :-J in al 2-lea rand nu asta am intrebat si stiu si eu cum arata manualul de clasa a 7-a si nu se face ce cer eu :-J si daca esti tu desteapta, de ce nu mi-ai explicat? raised eyebrows
Mda, multumesc tuturor! :-J