| TheAlphaFemale a întrebat:

Sunt claustrofoba! Nu suport spatiile inchise, stramte: simt ca nu mai pot respira, imi bate inima foarte tare, ma panichez si am tendinta sa fug incotro vad cu ochii numai sa ies la aer. E rusinos si suparator in acelasi timp. Anul trecut am vizitat castelul Bran insa nu am putut vedea decat partea de jos pentru ca nu am reusit sa urc prin culuarul acela infiorator de stramt si intunecos. Cunoasteti vreo metoda prin care as putea scapa de aceasta problema?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da multa ambitie si vointa

| WhatheWow a răspuns:

Incearca la un medic psihiatru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te inţeleg. Am... aproximativ aceeaşi problemă.
Sufăr de acrofobie şi arahnofobie. Simptomele mele sunt foarte similare celor descrise de tine.

Cât despre un eventual leac pentru această problemă, cel puţin provizoriu, am citit undeva că mirosirea unui măr verde ajută.
Nu mă intreba care e toată raţiunea din spatele acestui,, remediu'', dar nu strică să incerci totuşi, nu? Nociv nu văd cum ar putea să fie.
Cine ştie, poate va funcţiona, cel puţin intr-o oarecare măsură. Deci... data viitoare când mai vizitezi castelul Bran, ia un măr verde cu tine-n poşetă.

| Kiragagash2012 a răspuns:

Infrunta frica, cand eram mica, imi era frica de inaltimi, asa ca m-am gandit sa stau pe marginea balconului si sa ma uit in jos pana mi-a trecut. Si mi-a trecut big grin

| george001 a răspuns:

Se poate rezolva fara experiente negative prin reprogramare neurolingvistica realizata de cineva abil. Nu ajunge sa mergi la un psiholog/psihiatru oarecare, marea majoritate sunt batuti in cap si abili cat o maimuta. Daca vrei detalii iti pot explica mai multe.

| Giulia9015 a răspuns:

Si eu am fost claustrofoba.
Adica preferam (spre amuzamentul prietenilor) sa urc pe scari 7/8 sau chiar 10 etaje de bloc decat sa iau liftul. Nu mai vorbesc de culoarele inguste de la diferite castele pe care le-am vizitat.
Dar, de vreo 4 ani, nu ma mai comfrunt cu problema asta. Am incercat sa ma relaxez la fiecare atac de panica/claustrofobie am invatat ca trebuie sa am autocontrol ca numai de mine conteaza si imi ziceam "e o prostie, nu suferi de nimic, bea o gura de apa si gandeste-te la altceva!" asa o data, de doua ori si in cateva luni am vazut o ameliorare a simtomelor.
M-a ajutat si in autocontrolul meu apa si eventual un evantai cand ma lua cu tremurat si spaima, combinam autocontrolul cu o gura de apa si putin aer happy
Sper sa reusesti sa scapi, Succes!

| DarkLIne a răspuns:

Pai si eu sunt claustrofob aveam aceleasi simtome cel mai bun reediu expunerea la situatii de acest gen de a fi inchis intr-un spatiu stramt intinecos eu mam blocat intri camera de 1pe1 ff mica fara lumina o ora am trcut prin toate acele stari eram constient cas claustrofob din fericire se pare ca leacu e ratiune toate astea sunt la tine in minte adica daca te gandesti sunt intr-un loc normal acelasi aer nu-i nimic rau pot respira caldura e din cauza acceleratie pulsurilor inimii din cauza sperieturii la fel si inficienta aceia respiratorie incearca sa ramai calm si sa te gandesti un pic la ce ai in fata faza cu maru te calmeaza de oarece calmeaza da nu face minuni daca te sperii.Singura solutie ratiunea(calmul) sper ca te-am ajutat spor data viitoare cand vizitezi Branu...