| Kosuchin a întrebat:

Sunt curios, cati dintre credinciosi considera ca ...constructia catedralei mantuirii neamului reprezinta o risipa de fonduri?

6 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Toti,daca gindesc logic.

| MMihai a răspuns:

„.construcția catedralei mântuirii neamului", nu reprezintă numai o risipa de fonduri ci & un act de crasă nesimțire și

demonstrează / dovedește că toți membrii, așa zisului sfânt sinod sunt atei convinși care se pretind aiurea creștini și vor să-și ascundă ateismul, că un credincios sau un ateu zdravăn la cap, nu ar fi acceptat o asemenea mizerie!

| Malphas a răspuns:

Ce contează câţi bani pierdem, când vom avea o catedrală să moară Mohamed de ciudă? Doar bani este, dăm fără număr pentru a putea linge icoane. Cui îi pasă că mor oamenii în spitale vai de capul lor, că suntem o ţară de analfabeţi? Nimănui! Avem biserici, suntem bazaţi.

| BigBang a răspuns:

Se spune ca:"banii nu il cumpara pe Dumnezeu!"
Ba bine ca nu!
Credinta ar trebui sa fie gratuita.
Fiecare om, se poate ruga si acasa, daca vrea.Nu neaparat, credinta o gaseste, numai intr-o cladire.Mai bine s-ar imbunatati, sau construi un nou spital.Se duc banii gramada pe biserici, in timp ce copii mor pe capete in spitale, din cauza lipsei banilor pentru a cumpara aparatura moderna.Mare dovada de credinta, de fapta buna!
In loc sa se dea banii pe o viata, se dau pe niste caramizi."Hai noroc si la mai mare". salut

| AlexC a răspuns:

Eu da, si poate am sa ard in iad.
Oricum fondurile nu pot fi alocate salvarii unei paduri, planterea de arbusti, creearea de centrale cu energie neconventionala. Dar decat ca unu sa justifice pavarea unor scari din banii astia (cu totii stim ca astia trebuies invatati ce inseamna corectitudinea/ reeducati/ impuscati/ biciuiti in public) mai bine constructia unei cladiri, oricare ar fi ea.
Apropo nu zic sa aplicam la toti ce am scris mai sus, dar daca dam un exemplu doua, poate sa vor sfii sa mai fure.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In modul in care s-a hotarat a fi construita, cred ca e o risipa de fonduri. avem probleme mult mai mari demne de luat in seama.de pilda plasarea copiilor institutionalizati in familii,si desfiintarea caselor unde sant adunati,abuzati,li se fura mancarea de catre angajati si fondurile, si unde cei mici, sant abuzati si batuti de catre cei mari.alea sant case unde se dezvolta rautatea si infractiunile infantile,si viitorii infractori.ori ei, infiderent ai cui sant, sant si ei viitorul nostru.sant de parere ca preotii sa nu primeasca salariu de la stat.prin insasi menirea lor, ei trebuie sa traiasca de pe urma comunitatilor pastorite, si fiecare sa aiba parte dupa vrednicia lui si dupa cat ii va da Dumnezeu.asa nu va mai putea carti nimeni asupra lor si nici ei nu vor mai alerga dupa bunuri pamantesti si nu vor mai fi iubitori de arginti.se vor indreptaspre menirea lor spirituala, si vor invata pe enoriasi ce e drept si sfant.la fel cei din manastiri care,trebuie sa se administreze singuri,si nu spun ca nu o fac,fiindca manastirile noastre sant adevarate oaze de credinta,intelepciune, linistire sufleteasca si exemplu de sfintirie a locului de catre om.dar daca intervin banii si aici mai mult decat e necesar, deja a intrat raul in aceste oaze.si e pacat.mi-ar place sa cred ca multi crestini vad intr-adevar o cale dreapta de folosire a banilor pentru sporirea credintei prin fapte ziditoare de suflete si nu de ziduri inalte si fastuoase.