| BuciumanVanesa a întrebat:

Sunt studenta la facultatea de Psihologie si am de facut un studiu care implica statistica. Vreau sa studiez efectul diferentelor de gen asupra consecintelor divortului in functie de cine a initiat divortul. La partea de design a cercetarii am ales un design corelational, longitudinal. Iar ca si analiza statistica ar trebui sa folosesc mediere sau moderare pentru ca am variabila independenta (diferentele de gen), variabila dependenta (consecintele divortului) si nu stiu aici, daca "cine a initiat divortul" este mediator sau moderator.
Ajutor?

3 răspunsuri:
| Sindbad a răspuns:

In statistics, moderation and mediation can occur together in the same model.[1] Moderated mediation, also known as conditional indirect effects,[2] occurs when the treatment effect of an independent variable A on an outcome variable C via a mediator variable B differs depending on levels of a moderator variable D. Specifically, either the effect of A on the B, and/or the effect of B on C depends on the level of D.

As zice ca esti cine a initiat divortul este mediator, avand in vedere ca in studiu tau nu apare si un al patrulea element.

| Meme10Memu a răspuns:

Nu e nici o diferenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi asta poate te ajuta:
https://www.youtube.com/watch?v=NaZ0hG6h3Ns&feature=share

Documenteaza-l pe Rollo Tomasii sigur gasesti chestii interesante pentru Proiect