anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Suntem (după mine nu există un cuvant care să descrie asta, se mai spune și retardați, Xd) dacă repetăm aceleași chestii mereu, avem acelaș mediu (care include oameni, activități zilnice, mancare, obiceiuri, etc) MEREU, dacă nu putem să renuntăm la acest ^mediu^ de asemenea.
Nu vi se pare că într-un fel viața aceasta pe care o trăiți zilnic devine uneori sufocantă, plictisitoare și că vă doriți mai mult de atat?
Că nu trăiți ca să mergeți la serviciu ^ pentru bani^ si din banii acestia va platiti apartamentul, ^conditiile^ de existentă, rate sau mai știu eu ce, că nu trăiți ca să faceți pe plac celor din jur ( cu toate ca asta incearca majoritatea sa faca deoarece daca nu, vor fi labelled drept ^ciudați^ sau etc...
Nu simțiți vreodată că ceea ce știti/cunostintele voastre sunt oarecum limitate din cauza cunostintelor pe care le au oamenii din jur (profesorii la scoala, de exemplu) daca un elev învata tot ceea ce ii spune acest profesor, asta nu înseamna ca este LA FEL ca acel profesor, ca are aceleasi cunostinte (asta sa zicem, daca singura sursa de informatii este acel profesor si daca elevul alege sa aiba incredere in profesor, ca sursa pentru informare)?
Asta e si în cazul in care cineva doreste sa devina ^cel mai bun^ la ceva, orice.
Acest ceva, nu îi limiteaza într-un fel modul în care vede celelalte lucruri, avand în vedere ca și-a alocat tot timpul, sau majoritatea timpului, acestui domeniu/subiect?
Nu totul se rezumă la acel domeniu/subiect și nimeni nu poate deveni ^cel mai bun^ la ceva, avand în vedere ciclul vieții, timpul de pregatire și chiar și ciclul informatiilor (faptul ca nu poti sa stii TOTUL despre TOT) și asta e ca și cum ar avea un ochi acoperit cu o mană, fiind capabil sa vada doar unul în sensul că prezintă interes DOAR pentru acel subiect și atat.
Revenind la ce am vrut să spun de la început ^Suntem (după mine nu există un cuvant care să descrie asta, se mai spune și retardați, Xd) dacă repetăm aceleași chestii mereu, avem acelaș mediu (care include oameni, activități zilnice, mancare, obiceiuri, etc) MEREU, dacă nu putem să renuntăm la acest ^mediu^ de asemenea.^ dacă nu calatorim, daca nu cunoastem persoane noi, daca nu încercam lucruri noi, daca nu ne detasam de rutina aceasta, dar cel mai important daca NU PUTEM sa renuntam la ceea ce ^avem^... chestiile aceastea nu ne fac ^retardati^ într-un fel ( în toate felurile, Xd)?
Nu simțiți vreodată cat de nesemnificativi sunt cei din jur, opiniile lor, activitatile lor, sentimentele lor, tot ceea ce fac ei MEREU avand în vedere populatia Terrei si cat reprezinta ei din aceasta populatie?
De ce le este oamenilor frică de schimbare, de necunoscut?
De ce nu pot renunta la obiceiuri, la TOT ce i-a înconjurat pană acum?
Dacă vor o viață nouă, diferită, de ce le este frică să încerce?

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca agricultorii ar renunta la meserie, muncitorii din fabrici la fel, gunoierii la fel, cei de la centralele electrice la fel ce crezi ca s-ar intampla? Am duce-o mai bine? Nimeni nu te sileste sa fii electrician sau gunoier daca poti face altceva util pentru altii.

| anonimg a răspuns:

Este scris: "Gîndiți - vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pămînt." Coloseni 3:2
Ar trebui studiată în școli cartea "Educație".
https://m.egwwritings.org/ro/folders/216

Iată câteva citate:
" Ideile noastre legate de educaţie sunt prea înguste şi superficiale. Se face simţită nevoia unei sfere mai largi, a unui ţel mai înalt. Adevărata educaţie înseamnă mai mult decât urmarea unei anumite şcoli. Înseamnă mai mult decât pregătirea pentru viaţa care există acum. Ea are de - a face cu întreaga făptură şi cu toată perioada în care îi este cu putinţă omului să trăiască. Este dezvoltarea armonioasă a puterilor fizice, mintale şi spirituale. Îl pregăteşte pe elev pentru bucuria slujirii în această lume şi pentru bucuria mai înaltă a unei slujiri mai largi în lumea care va veni."

"Toată cunoaşterea adevărată şi reala dezvoltare îşi au sursa în cunoaşterea lui Dumnezeu. Această cunoaştere se face simţită oriîncotro ne - am întoarce, în domeniul fizic, mintal sau spiritual, în orice direcţie am privi - în afară de stricăciunea păcatului. Orice direcţie de cercetare am alege, cu scopul sincer de a ajunge la adevăr, suntem aduşi în contact cu Inteligenţa atotputernică, nevăzută, care lucrează în şi prin toate. Mintea omului este adusă în comuniune cu mintea lui Dumnezeu, finitul cu Infinitul. Efectul unei asemenea comuniuni asupra trupului, minţii şi sufletului este dincolo de tot ceea ce se poate estima.
În această comuniune se găseşte cea mai înaltă educaţie. Este metoda de dezvoltare care aparţine lui Dumnezeu. "Împrieteneşte - te dar cu Dumnezeu" (Iov 22, 21) este solia Sa către omenire."

"Pentru a pricepe ce cuprinde lucrarea de educaţie, avem nevoie să luăm în consideraţie atât natura omului, cât şi scopul pe care l - a urmărit Dumnezeu prin crearea lui. Trebuie să ţinem, de asemenea, cont de schimbarea din condiţia omului, prin faptul că el a ajuns să cunoască răul şi de planul lui Dumnezeu de a - şi atinge - chiar şi în aceste condiţii - scopul slăvit în educarea rasei umane."

| anonimg a răspuns:

Cartea "Educație" (și multe altele) poate fi descărcată gratuit din Google play in aplicația cu numele EGW Writings.

| nirocino a răspuns:

Amin, părinte! happy
Dacă la 6 dimineața anonimul anonimg recită pasaje din biblie, eu mă voi rezuma la câteva citate mai mult sau mai puțin filosofice, numai bune pentru...ora 7! happy

- ''Viața este precum o melodie frumoasă, numai versurile sunt o încurcătură!'' (Hans Christian Anderson - danezul cu „Rățușca cea urâtă")
- ''Să îți urmezi viața după părerile altora nu este decât o sclavie.'' (Lawana Blackwell)
- ''Viața nu este o știinta exactă, este o artă.'' (Samuel Butler)
- ''Toate animalele exceptând omul, știu principalul scop al vieții, să te bucuri de ea!'' ( Uzumaki Naruto happy )
- „Dacă oamenii ar învăța să meargă și să vorbească așa cum sunt învățați să scrie și să citească, toată lumea ar șchiopăta și s-ar bâlbâi." — Mark Twain
- Paradoxul lui Trishman: „O pipă dă unui om deştept timp de gândire, iar unui prost ceva de ţinut în gură!"
- Principiul lui Bachus: ''Niciodată să nu te duci la culcare mânios, stai treaz și ceartă-te!''

Legile lui Murphy:
- ''Dacă te simți bine, nu fi îngrijorat, va trece.''
- ''Suma inteligenței pe planetă este constantă, însă populația se află într-o continuă creștere...''
- ''Atâta timp cât nu-ți pasă unde ești, nu te poți rătăci.''
- ''Chiar dacă un milion de oameni cred într-o prostie, tot o prostie rămâne!''

Să ai o dimineață minunată! happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu una nu respect obiceiuri (nu tin sarbatori religioase), nu am un job de 8 ore, sunt freelancer, nu am o relatie tipica si asa mai departe, fac efectiv ce vreau. E normala teama de schimbare, mai ales cand ai trait intr-un anume mediu, ti-e greu sa intelegi un stil de viata diferit, daramite sa-l practici. Oricine poate renunta, daca asta e visul lui, dar multi oameni nu inteleg ca exista si alte moduri de a trai sau pur si simplu se multumesc cu ce au si sunt fericiti asa. Nu toti vor o viata noua si diferita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu dar stacnam ca specie cand vine vorba de evolutia tehnologica.
Si vor renunta majoritatea la joburile slabe fara sa vrea datorita automatizarii. Exact ce ai punctat tu, lumea se plictiseste de job, face rasol si n-are alte variante. Si de-asta are loc automatizarea, deoarece oamenii nu sunt buni de nimic.