| Hombre a întrebat:

" Suntem maimute primate", acestea sunt cuvintele unei persoane convins de ceea ce spune. Hai sa lamurim problema, suntem maimute sau oameni?

Răspuns Câştigător
| DakotaRoyse a răspuns:

Suntem nişte primate (nu maimuţe, pentru că, prin definiţie, o primată este cel mai dezvoltat mamifer) care s-au autodenumit "oameni". Acum, aici dezvoltat înseamnă mai mult mental şi nervos decât fizic, că nu suntem specia cu cel mai bun auz, cea mai mare forţă, cei mai buni ochi etc. Dar noi avem posibilitatea de a compensa aceste lipsuri cu alte chestii, pe care alte specii nu le au atât de dezvoltate sau nu le au deloc (gen limbajul articulat).
Deci nu suntem maimuţe. Cine-a zis ce-a zis nu îşi dea seama că maimuţele fac parte din ordinul primatelor, deci ceea ce a spus este un pleonasm, cred eu laughing Oamenii sunt doar o altă grupă de primate, asemeni maimuţelor. Asta ne face doar primate, nu maimuţe.

69 răspunsuri:
| king4aday a răspuns:

Nu suntem maimute, doar provenim din specia respectiva. Suntem homo sapiens sapiens. Probabil el a ramas in stadiul asta :)) :
http://www.wired.com/......boisei.jpg
Este o carte interesanta pe aceasta tema scrisa de Jared Diamond - Al Treilea Cimpanzeu. Ti-l recomand desi, personal nu sunt de acord cu tot ce scrie.

| raluk27 a răspuns:

Prefer sa cred povestea cu Doamne Doamne si cu marul, decat ca ma trag dintr-o maimuta.

| KinokoஐKee a răspuns:

Oameni!

| MeConstantine a răspuns:

Buna,
Pai este simplu si eu i-as fi raspuns cam asahappy deci daca tu consideri ceea ce spui inseamna ca tu esti o maimuta si nu stiu daca te inteleg deoarece eu sunt om, mai elevat prin comportament si vorba, pe cand tu ai ramas tot primata.
Daca este nu trebuie sa te ataci si orice comentariu rautacios are de obicei un revers, sau o replica care il poate inchide pe loc.

| Hombre explică (pentru raluk27):

Daca era vorba de Doamne, fii sigur ca puneam tema la Religie, vezi ca ai incurcat socotelile.

| IsabelaIssa a răspuns:

Pai sa demonstreze el ce spune ca sa nu primeasca el ignore, ca nu trebuie sa ii demonstrez eu teoria. Ma simt jignita de teoria lui, si sa si-o tina pentru el.

| raluk27 a răspuns (pentru Hombre):

Era un mod de a-ti spune: da, suntem oameni, nu maimute.

| monutza90 a răspuns:

Eu am o problema cu filozofii nu stiu daca e asa sau nu dar mie mi se pare ca intr-un fel contrazic religia.Eu cred ca suntem OAMENI pe care Dumnezeu i-a creat si atat! Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ce persoanele care au urechile mari se trag din elefanti?

| Inferno a răspuns:

Nu stiu cine a spus asta, dar confunda specia si subspecia cu ordinul.
Din punct de vedere al speciei sunte m oameni (Homo sapiens sapiens), din punct de vedere al ordinului suntem primate.
Putem spune ca primatele se impart in mai multe categorii cuprinzand oameni cat si maimute.

| Hombre explică (pentru monutza90):

Tema de aici este din evolutionism si nu creationism.

| GeorgyGirl a răspuns:

Suntem oameni nu maimute...doamne ce imaginatie au unii

| Hombre explică (pentru Inferno):

Corect ce ai spus, iata categoria;
Familia Hominidae: Maimuțele antropoide mari și omul.
Antropoid - care se aseamana cu omul, antropomorf. Grup de maimute care se aseamana cu OMUL dar LIPSITE DE COADA. Urangutani, gorile, cimpanzei etc.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Mai...capre NU suntem in niciun caz. Ca om fi maimute, ca om fi extraterestri ratati, asta inca se mai dezbate.
E bine, insa, ca stim ce NU suntem.

| XxRoyalxX a răspuns:

Dupa mult timp, maimuta a evoluat, dar acum maimutele au ramas maimute iar oameni, oameni. Daca el se crede maimuta. Asta depinde de frumusetea fiecaruia,

| Hombre explică (pentru ardnaxur1961):

Mai profa sigur capre nu suntem ca stau intre ele si nu pozam la fel, coarnele lor sunt vizibile pe cand ale mele nu, una lume zice ca sunt ascunse ca am draci in cap. Acu' lasand gluma la o parte discutam dupa clasificarile facute si ce e sigur ca noi ne-am numit oameni.Sigur, daca vrei intr-o pictura abstracta ne putem reprezenta un cub sau dupa preferinte.

| WhatheWow a răspuns:

Suntem oameni măi, ce dracu'; dacă am avut același strămoș cu maimuțele acum câteva milioane de ani ...nu se vede că suntem diferiți acum?!

| andrei a răspuns:

Eu chiar nu-i inteleg pe astia care zic ca se simt jigniti cand se zica ca oamenii au un stramos comun cu cimpanzeul. Poate pentru ca se cred mult prea despteti si prea dezvoltati, dar asta-i adevarul. E posibil din cauza ca privim cimpanzeii ca pe niste animale foarte de jos, dar sunt cam a doua sau a treia specie ca inteligenta. (Posibil ca delfinii sa fie pe locul secund)

Nu suntem "maimute primate", dar in urma cu sute de mii de ani am fost.

| Hombre explică (pentru WhatheWow):

Ce democratie mistoaca pe TPU, se pare ca admini au nasi, fini, afini, nepoti pe aici din moment ce le acopera prostia, modifica cuvinte din intrebare si strerge raspunsuri care scoate la iveala numele sau poate chiar persoana in cauza e admin de s-a operat asa repede, asta le-ar intrece pe toate.

| WhatheWow a răspuns (pentru Hombre):

Da unde ai fost până acum bre Ho, la capre? Păi de ceva luni schimbarea asta nu-i o noutate!
Wellcome to the club! laughing

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Persoana fiind raymusic, nu?
Ce sa-ti mai spun...ce-a zis Inferno.

NOname
| NOname a răspuns:

Treaba vine cam aşa...
- http://i.imgur.com/vkIi1cN.png
- http://i.imgur.com/fMsVcmc.png
- http://i.imgur.com/pU8rWxE.png

Fratioare sunt de mult pe site dar nu m-a interesat coclaurile astea de gasti, nu cunosc mai nimic despre administrarea site-ului ca nu m-a interesat si nici nu ma intereseaza dar cand cineva intra cu bocanci in mine ma enervez mai ales cand da-i de cate unu' care are varza in cap si se da jignit aiurea, iti da ignore(putin imi pasa) apoi incepe sa-ti dispara raspunsurile si sa-ti modifice structural intrebarea.Aici treaba nu e sanatoasa, daca cineva din staif vrea sa indrepte ceva apoi ii spun eu sa tina minte pana o da ortul popi, ca o greseala nu se indreapta cu alta greseala, caci atunci seamana vant si cine seamana vant culege furtuna. In rest ce sa-ti mai spun, mi se fâlfâie si ma duc sa dau la capre iarba.

Acum am văzut ca lui ray i-au dat avertisment și poate că din cauza asta au disparut anumite postări.

| WhatheWow a răspuns (pentru NOname):

Ultima... rolling on the floor

Deschide linckul pe care l-am postat lui Cioran si citeste sa-ti faci o parere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu suntem maimute, suntem oameni. Bine, acum, unii oameni au trasaturile unor maimute, aici ma refer la comportament si gandire.

Ups, n-am văzut bine și m-am înșelat cu avertismentul! Da, am citit dar...mă rog, așa e el; poate că funcția rotiţei de la mouse-ul lui e ignore și atunci se explică gestul. laughing

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru NOname):

Cata misandrie...sa-ti fie rusine! laughing

Întrebări similare