| WR104 a întrebat:

Suntem noi oamenii mai presus de orice animal?"Inteligenta" noastra sa fie oare un defect al naturii tinand cont ca tot ce am realizat noi cu ajutorul asa zisei inteligente superioare au fost lucruri daunatoare planetei(ex:bomba atomica, centralele nuclare, poluarea, defrisarile, poluarea oceanelor prin deversarea de deseuri in ape, vanatoarea, clonarea, etc, etc, etc.la nesfarsit)?

Răspuns Câştigător
| GenetiX a răspuns:

Se spune ca un lenes nu se loveste la degete niciodata pentru ca nu munceste nimic. Te-ai gandit cumva ca prin folosirea Internet a energiei electrice si tu contribui la aceeasi poluare? Ai fi preferat sa arzi lemne ca sa te incalzesti si sa comunici cu fumu la mare distanta? Sau cunosti tu un animal mai inteligent si nu ne spui? Si apropo, nu incerci cam mult sa devii un filozof?happy
Raspuns final: da, rasa umana este deocamdata cea mai inteligenta specie cunoscuta pana acum pe Terra. Inteligenta noastra nu este un defect ci este o urmare a faptului ca nu mai putem traii primitivi, si in incercarile noastre de-a descoperii facem si greseli. Dar decat sa fi trait in pesteri, macar putem spune ca am incercat ceva. Tu ce-ai alege?

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

In unele privinte suntem mai presus de orice animal, in altele nu ne diferentiem din pacate prea mult. Dar a afirma ca tot ce s-a realizat cu ajutorul inteligentei au fost lucruri daunatoare, este totusi o exagerare. Inteligenta umana a creat bomba atomica, dar tot inteligenta umana a creat si adaposturile pentru animale, medicina sau rezervatiile naturale.
Normal ca faptul ca traim are un impact asupra mediului, insa aceasta se intampla (intr-o masura mai mica sau mai mare) indiferent de specia la care facem referire. Se spune de exemplu ca impactul pe care un caine il are asupra mediului este mai pronuntat decat cel produs de un autoturism.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Tot cu ajutorul inteligentei pe care o ponegresti atat au fost inventate si medicamentele si operatiile complicate, hai nu vrei matale sa mai vedem si partea plina a paharului?

| Necrophagist a răspuns:

Inteligenta de care vorbesti este doar o ratiune trecuta instinctual prin evolutie, nu e defect si nici calitate ci doar cumulare de descoperiri dar trecand peste asta, poluarea de exemplu este direct proportionala cu faptul ca te duci la munca cu masina sau ca scrii acum pe net. Oricarui progres ii urmeaza un regres.

| Dmesss a răspuns:

Inteligenta si cunoasterea nu merg in aceeasi directie cu umanitatea.

| dexro a răspuns:

Natura nu greseste faptul ca am construit asemenea chestii inseamna ca suntem in varf, acum depinde de noi ce facem cu capacitatea noastra. Suntem superiori si trebuie sa ne jucam rolul asa cum trebuie si o sa facem asta pentru ca altfel nu se poate happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E bine sa facem afirmatia in habitatul oricarui animal si, in momentul in care ne-am descurca mai bine ca el cu aceleasi mijloace nu incape indoiala ca am fi mai presus.

| StBogdan a răspuns:

Inteligenta umana, daca stam sa ne gandim, a propulsat homo sapiens enorm, la 7 miliarde de indivizi raspanditi pe tot globul pamantesc. Folosindu-ne de aceasta, am modificat mediul inconjurator, am construit orase, am domesticat animale pentru mancare si companie, am explorat spatiul, am ajuns pe Luna s.a.m.d. Inteligenta noastra este, cel mai probabil, un accident al evolutiei : o specie care s-a adaptat prea bine mediului sau inconjurator.