| WR104 a întrebat:

Suntem noi oamenii mai presus de orice animal?"Inteligenta" noastra sa fie oare un defect al naturii tinand cont ca tot ce am realizat noi cu ajutorul asa zisei inteligente superioare au fost lucruri daunatoare planetei(ex:bomba atomica, centralele nuclare, poluarea, defrisarile, poluarea oceanelor prin deversarea de deseuri in ape, vanatoarea, clonarea, etc, etc.la nesfarsit)?

Răspuns Câştigător
| mihaitaLGP a răspuns:

La scara universala nu suntem mai deosebiti ca nimic.

Omul tot animal este, face parte din regnul animal specia Homo sapiens.
Diferenta intre noi si alte forme de viata o face inteligenta.

Nu inteleg de ce vezi doar partea intunecata.
Daca dorinta de cunoastere nu exista, in acest moment traiam in gauri insalubre de pamant.
Omul greseste pentru ca nu este perfect.

Imi place intrebarea ta.
Incerci sa schimbi ceva dar incerci degeaba.
Nu vei putea schimba lumea,
nimeni nu poate.

Orice ai face nu poti multumii un om.
Ce-l mai bun exemplu esti tu, sunt atatea lucruri bune create/construite de om iar tu vezi doar partea intunecata.

Tot timpul suntem intr-o continua alegere si cautare.
Indiferent cat de mult avem.

| WR104 explică (pentru mihaitaLGP):

Majoritatea lucrurilor bune sunt de fapt rezolvari ale problemelor cauzate tot de noi, oamenii iar restul sunt accesorii.Sunt si lucruri bune dar care au o importanta mult mai mica decat problemele pe care le producem.
Doar o parere.
Multumesc de raspuns.

5 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Nu cred sa fie vina inteligentei pentru toate realizarile noastre in domeniul stiintei cit mai degraba capacitatea imensa de stocare a informatiei si folosirea ei in mod ulterior in fiecare domeniul, deci a memoriei mai degraba.

Răspuns utilizator avertizat
| Inferno a răspuns:

Odata cu aparitita inteligentei apare si prostia. Nu inteligenta este responsabila ci prostia.
Inteligentul a creat cele spuse de tine, dar prostul le-a folosit.

| i86e2 a răspuns:

"Pe planeta Pământ, omul a crezut dintotdeauna ca e mai inteligent decât delfinii pentru că a reușit să facă atât de multe - roata, New York, războaie si altele - in timp ce tot ce au facut vreodata delfinii e sa se bălăcească în apă, distrându-se. Pe de alta parte, delfinii au crezut dintotdeauna ca sunt mult mai inteligenti decat oamenii - din exact aceleasi motive." - Douglas Adams (ghidul autostopistului galactic)