| monykas a întrebat:

Suntem oare noi cei care ne cream situatiile din viata noastra sau exista o mana invizibila care decide si determina destinul fiecaruia?

7 răspunsuri:
| g_7133 a răspuns:

Eu cred ca ambele. in viata aveam doua situatii : una buna si una rea. iar noi o alegem pe una dintre ele. desi uneori o alegem pe cea rea si depunem mai mult munca laughing.

| xibalba a răspuns:

Cred ca ne facem viata dupa cum vrem, luam deciziile dupa cum vrem si putem schimba ceva atunci cand vrem cu adevarat. Nu-mi place sa cred ca tot ce fac e ingradit de cineva, o forta divina, sau ceva de genul asta. In final, toti ne decidem soarta.

| andrei_5514 a răspuns:

Din punctul de vedere al Biblie, nu exista destin.
de exemplu la Deuteronomul 11:26 scrie ca Dumnezeu pune in fata oamenilor binecuvantarea si blestemul si fiecare om are de ales. asadar, nu decide Dumnezeu dinainte. In plus, daca ar fi ca Dumnezeu sa decida, in mod sigur ar decide pentru noi sa fim oameni buni... logic, nu? si totusi mai multi oameni rai sunt.

| Linda a răspuns:

Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce-l iubesc pe Dumnezeu. Romani 8. Si ce citeaza Andrei. Daca-l iubim si acultam de Dumnezeu, chiar evenimentele negative sunt convertite in ceva bun. Situatiile dificile vin oricum. esential e cum alegem sa reactionam.

| jelly a răspuns:

Fiecare om isi creeaza o karma, si in functie de ea, iti vin anumite teste in viata. De exemplu in viata asta nu ai avut niciodata un iubit, tanjesti dupa acest lucru. e clar ca ai o karma pe plan afectiv, amoros, asa ca, zic eu. cu siguranta in alte vieti nu ai apreciat iubirea celorlati oameni. iar acum trebuie sa iti indrepti greselile. Ideea e, ca sa fim fericiti trebuie sa ne deschidem afectiv, sa fim mai buni...si tot asa 0happy

| nolan a răspuns:

Popii spun ca dumnezeu e atotstiutor. Se pune intrebarea: stie dumnezeu ce alegeri o sa facem? Daca ar fi atotstiutor, ar trebui sa stie. Dar cica omul are liberul arbitru. Liberul arbitru e in contradictie cu insusirea pretinsa a lui dumnezeu. De fapt in biblie nu se vorbeste de dumnezeu... Termenul de dumbezeu a fost introdus in sec. XII de calugarul Eronim cand a tradus biblia din aramaica in latina(dominus dei). In biblie se vorbeste despre vechii zei ebraici : elohim, elsabaot, eleli, eladonai, iahve, etc., denumiri care au fost inlocuite prin dominus dei.

| raspa a răspuns:

Noi suntem cei care ne creeam drumul in viata! Dumnezeu a lasat liber arbitru pentru toata lumea esti liber sa faci ce vrei, dar in functie de cum te comporti si ce faci vor fi si rezultatele.De aici si proverbul Rau faci rau gasesti! Fii om bun iertator nu purta dusmanie invidie ura si o sa ai o viata buna!