Nu s-a descoperit deocamdata daca suntem singuri in Univers. Dar este foarte posibil sa nu fim singuri.Sanatate.
Nu! In imensitatea Universului sunt sigur ca exita cel putin cateva trilioane de forme de viata.Mai evoluate ca noi, sau la inceputurile evolutiei.
Sitemul nostru solar este doar o parte infima din Galaxia Calea Lactee, care la randul ei este la fel de mica in comparatie cu Universul.Gandeste!
Eu nu cred ca suntem singuri p'aici. Sigur undeva exista viata la nivel unicelular sau chiar mai dezvoltata decat noi. Tot ce e posibil.
„Avand in vedere timpul scurs de la aparitia vietii pe pamant, circa 4 miliarde de ani, si aparitia lui Homo Sapiens acum aproximativ 100. 000 de ani, precum si timpul pe care Terra il mai are la dispozitie pana cand Soarele va distruge orice urma de viata, exista o mare probabilitate ca noi sa fim singurele fiinte inteligente din Univers", declara Andrew Watson, coordonatorul echipei de cercetatori britanici.
Studii recente au demonstrat ca posibilitatea ca omul sa descopere o alta forma inteligenta de viata in Univers este de 0, 01% in urmatorii 4 miliarde de ani. Faptul ca peste acest timp, insasi viata pe Terra nu va mai exista, ii determina pe oamenii de stiinta sa fie reticenti in ceea ce priveste posibilitatea unei asa zise „intalniri de gradul III".
„Daca omul ar fi aparut mult mai devreme, am fi putut concluziona ca trecerea de la viata simpla la cea complexa poate avea loc mai rapid. Din pacate, este sigur ca Homo Sapiens a aparut intr-o perioada habitabila tarzie in istoria Pamantului", adauga Watson, care subliniaza faptul ca biosfera Terrei este una imbatrinita si, ca urmare, zilele Pamantului sunt numarate.
Chiar daca este posibil ca aceleasi conditii de pe Pamant sa existe si pe alte planete, posibilitatea ca viata sa apara si acolo este una destul de mica, sustine savantul britanic.
„Viata simpla este separata de cea complexa printr-o multitudine de etape evolutionale. Este greu de crezut ca aceleasi etape vor surveni de fiecare data si in aceeasi perioada de timp. Pe langa acestea, poate cel mai important factor este durata de viata a unei planete", concluzioneaza acesta.
Ar trebui sa fii prost sa crezi ca suntem singuri intr-un Univers infinit care gazduieste miliarde si miliarde de miliarde de planete.
Cu siguranta NU. Galaxia noastra este ca un cui intr-un car cu fan. Trage tu concluziile
Mai, ca noi nu cred ca mai exista nimeni. Singuri nu cred ca suntem in intreg universul.Mai recent in pestera Movile-Mangalia(a trezit si Romania interes-cercetatori straini etc) s-au descoperit 35 de specii noi care pot trai într-un mediu foarte bogat în hidrogen sulfurat.Concluzie? Martienii ar putea semana cu speciile astea(conditiile de la Movile sunt similare cu cele din fosele vulcanice de pe Marte), deci gata cu povestile alea inventate despre cum arata un martian sau ca au fost vazuti pe undeva. Oricum ar fi, uneori te simti singur si pe Pamantul asta cu miliarde de oameni pe langa tine.Cu ce te-ar linisti daca ai sti ca mai sunt si altii?
Daca stam sa ne gandim la imesitatea spatiului, la dimesiune lui extraordianre, la marimea lui la capatului intelegerii umane, sunt sigur ca sunt trilioane de trilioane de trilioane, de trilioane de trilioane de trilioane de trilioane de trilioane de stele si cel pitin o, ooo1 din sunt sigur ca pot sustine, viata, sai 0. 00000000001 contin forme de viata inteligente
AvalohAlyn întreabă: