Dumnezeu a dat startul la intrarea in timp. Spun asta deoarece Dumnezeu a descoperit lui Moise primele 5 carti din Biblie printre care si genesa. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunerecul l-a numit noapte.Astfel,a fost o seara, si apoi a fost o dimineata:aceasta a fost intaia zi.De atunci am intrat in timp.
Nu suntem de "'accord".
Timpul exista puisor.
Nu-ti mai stresa neuronul cu asa intrebari.
Ps
" la creat" l-a creat
Nu sunt de acord. Noi prin ceasuri si calendare incercam doar sa masuram timpul si nici asta nu ne iese prea bine. Nu am putea masura ceva ce nu exista si fara indoiala nu l-am creat noi. Timpul e cea mai mare iluzie, noi credem ca decurge mai repede sau mai incet pentru ca asta percepem cand el de fapt e o constanta si noi suntem variabila.
Timpul e relativ. Avem nevoie de ceasuri şi calendare pentru planificări, sincronizări etc.
ps: "Dacă nu ştii ce dată-i azi te bat cu-n calendar până o să-ţi pară clar!"
Noi, oamenii suntem foarte presati de timp, astfel incat "ne gandim la viitor si nu traim prezentul si nici viitorul ". De fapt timpul pentru noi este o unitate de masura a "vietii".Mai am de trait "60 de ani 8 luni 3 zile si 9 ore'...
Sa spui ca am creat timpul prin ceasuri si calendare e ca si cand ai spune ca am creat temperatura prin termometre, spatiul prin rigle, forta prin newtoni, etc.
Calendarul si ceasul sunt doar niste conventii de cuantificare a unei dimensiuni masurabile. Si da, timpul exista pentru ca este masurabil.
Timpul este o dimensiune, din cate stim noi, doar in planul asta existential (viata pamanteasca).
Din intrebarea ta de mai devreme( "DaCa D-zeu a creat uniervsul si apoi pe noi atunci cine la creat pe D-zeu cum a aparut D-zeu in univers asa dintr-o data? ") mi-am dat seama ca esti extrem de superficial si ca nu posezi nici macar o logica elementara. Cum ai putea tu sa intelegi ceva atat de profund cum sunt notiunile de "timp" sau "adevar"?
Da este adevarat.pentru ca creierul uman are nevoie de o perceptie a faptelor facute