Depinde ce tip de valoare critica si mai intai sa se vada pe el. Daca si el la cat de valoros e + ca a comis o groaza de pacate nu are dreptul sa judece pe nimeni.
Dejeaba e valoros, dacă se crede mai bun. Într-adevăr poate să dea lecţii celor din jurul ei /lui. Dar numai pentru cauze bunee. Nu ca să îl considere alţii mai bun :-) /Bună.
Oarecum.Dar si un om mai putin valoros poate recunoaste valoarea celui mai sus decat el.
Sa stii ca am premiat rasunsul pentru ca m-a facut sa rad,nu pentru ca ar avea dreptate. Toti avem pret in ochii Lui.El a platit acelasi pret acolo la Golgota pentru fiecare,nu am fost rascumparati nici cu aur, nici cu pietre scumpe, ci cu sange sfant.„De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta."http://www.youtube.com/watch?v=LWJsFn8Km88
Un om îmi vorbește și mă luminează. Altul îmi vorbește și nu mă lămurește. Eu, cel nevaloros, pot estima care din cei doi este mai valoros.
Deci nu sunt de acord!
Inseamna ca mi-ai apreciat si tu valoarea cu fundita si ca, in final, sintem doi oameni extrem de valorosi? Nici nu-ti dai seama cu ce inima mare plec la serviciu.Sar'mina.
Nu...pentru ca cine a catalogat omul valoros de la bun inceput?
Valoarea unui om nu are limite...este doar limitata de el insusi
Nu, pentru ca "estimarea" este intotdeauna subiectiva. Si orice "estimare subiectiva" nu are vreo valoare reala, e doar o parere.
Si din alt punct de vedere, cine demonstreaza ca un om este "valoros" (altfel decat daca`i un cocalar cantautor supranumit "gigel valorosu") si schimbandu-si numele din buletin poate sa arate ca el este "valorosu", cel putin cu numele .
Oricum, raspunsul este nu, nu ai voie sa ii judeci pe ceilalti doar pentru ca te crezi mai bun(a) decat ei. Poti sa iti exprimi o parere si cam atat.
Daca as fi de acord, as spune ca doar un prost poate estima prostia care zace in alt prost. Eu cred ca un destept poate aprecia mult mai bine prostia tipica prostului. De asta, cand spun ca tu si harciog va inselati, am si o justificare. Faptul ca va simpatizati, nu aduce o baza teoriei sustinute de voi, n-o face veridica.
Ba exact despre asta e vorba, dreptul de a`i judeca pe ceilalti.
Recunoasterea "valorii" unui om implica si recunoasterea lipsei acestei "valori".
Adicatelea iti asumi dreptul de a decide care`s buni si rai (prosti/destepti) doar pentru ca tu te consideri "evoluata" (da, stiu, te consideri creata dar nah, presupun ca nu ai aparut din senin si la fel si pe tine te-a nascut, crescut si iubit o mama).
Nu Ema, nu ai voie sa judeci oameni, nu esti judecator, esti om la fel ca noi si parerile tale is doar pareri, nu adevaruri absolute.
Exprima-ti parerea, nu pune etichete.
Stai linistit, sotul meu nu are nici un fel de probleme. A avut un stil de viata echilibrat, nu a facut excese de nici un fel. Si daca ar avea, eu tot nu as face compromisuri. Am niste principii de viata pe care nu le-as incalca pentru nimic in lume. Daca raspunsul era afirmativ, nu refuzam propunerile tale, inca de la inceput, nu? As putea sa iti fiu mama.
Da, dar sunt oameni de calitate cu virtuti cu un caracter placut, care isi repecta cuvantul dat, plini de bunatate, amabili, oameni pe care iti face placere sa ii ai prin preajma. Si sunt si oameni cu care nu ai dori sa interactionezi nici macar pe internet.
Nu înţeleg cum se poate măsura valoarea unui om prin cât de frumos se comporta el cu ceilalţi.
gabriela_7862 întreabă:
GuessWho întreabă: