Nu sunt de acord. Unii sunt nevinovaţi, doar că nu o pot dovedi.
În plus urmările care le au asupra familiei condamnatului şi a celui care execută pedeapsa sunt destul de grave.
Da, dar doar daca este intr-adevar vinovat, deoarece inchisoarea nu educa cu nimic condamnatii, ci doar le ofera cazare gratis, si asta o spun cifrele(90% din cei ce fac inchisoare si sunt eliberati, recidiveaza).La urma urmei, viata este cel mai de pret lucru, si nu merita sa o pierzi din cauza ca Gheorghe s-a imbatat si a gasit distractiv sa iti infiga un cutit in cap
La cum sparge politia usa gresita si aresteaza pe cine nu trebuie in timp ce vinovatul scapa, in Romania ar murii pe putin 2 pana ar fi prins vinovatul...Si, asta s-ar aplica la cei care au ucis mai mult de un om nu? Pai din moment ce unul ar ucide si s-ar obisnuii,sa fi sigur ca ala nu va ceda usor din moment ce stie ce il asteapta. Daca mi s-ar intampla mie asta mi-asi spune asa:
Bai, oricum urmeaza sa mor, de ce sa nu ma impotrivesc si sa mai omor si cativa politisti si sa iau 2-3 ostatici?
Nu sunt de acord, pentru ca atunci noi nu am fi cu nimic mai bun decat acel criminal care l-a randul lui a luat o viata.Eu cred ca ar trebui sa se incerce reeducarea omului, nu uciderea lui.
Si daca acel om ar fi acuzat pe nedrept cine i-ar mai da viata inapoi?