| victory a întrebat:

Sunteti de acord cu proverbul "Cine nu intelege de cuvant, nu intelege nici de ciomag"

eu de ex.nu-deoarece nu totdeauna e nevoie de "ciomag" pentru a rezolva ceva… se poate mai intii prin vorba buna si intelegere insa majoritatea maturilor sint obisnuiti sa rezolve toate problemele cu violenta…!

voi ce spuneti?
winking

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta spune si proverbul tau, ca prima optiune persuasiva ia in calcul vorba buna si pare ca exclude ciomagul, emitatorul fiind convins ca nici interventia acestuia nu e determinanta!
Nu cred ca maturii sau majoritatea lor rezolva in acest mod rabufnirile de personalitate ale copiilor! Am fost un soi de copil-problema! N-am mancat bataie niciodata, dar acum, privind retrospectiv, zau ca mi-as administra una daca as fi in locul mamei mele! tongue

| RedPorcelain a răspuns:

Cu bataia nu rezovi nimic niciodatastraight face

| cesege a răspuns:

Eu nu cred in rezolvarea prin violenta a problemelor! Este foarte gresit sa consideri ca Bataia rezolva! Omul agresat nu retine decat agresiunea, motivul nu conteaza. Vorba buna mult aduce.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred in totalitate in acest proverb...este foarte adevarat...fiindca un copil care a prins bataie si ia simtit gustul nu ii mai e frica de ce va urma.si nu va asculta...este valabila si la cei mari.pe cand asculta de cuvinte numai cel care nu a incercat bataie...si ii e teama de ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord cu victory, nu e nevoie de violenta niciodata.violenta este o trauma pe viata