Intradevar crucea era un instrument de tortura in timpul imperiului roman.Isus insusi a avut parte de aceasta tortura si tocmai de aceea sa ales ca simbol crucea amintindu-ne mereu de aceasta jertfa.Despre teribilist-necioplitul din filmulet no comment.
Nu, am mai intalnit personaje dintr-astea care neaga totul in jur pentru a se da mai destepti decat toti.Bine,nu e de acord cu crucea, dar sa ne spuna cu ce e el de acord, sa vedem si noi, sa avem o alternativa.
Crucea e un simbol. Pentru crestini nu are semnificatia de "obiect de tortura". E puratatoarea mesajului mortii si a invierii lui Iisus. In plus, ca simbol cosmic, a aparut cu mult inaintea crestinismului. A fost adoptata de biserica numai in secolul 8.
:O "fiecare are o cruce, grea usoara. tot o duce".
hai sa fim seriosi. Doamne Dumnezeule multi tampiti mai exista pe lumea asta. pun pariu ca individu` ala n`a calcat niciodata intr-o biserica. si daca tot blasfemiaza crucea si implicit si pe Dumnezeu, atunci de ce o poarta la gat? nici nu stiu ce sa mai zic. oricum lumea e plina de inconstienti si de... da`i pace
Lasand la o parte faptul ca tipul pare destul de "high", explicatia lui are o logica. Va dati seama ce s-ar fi intamplat daca Isus murea lovit de 400 de sageti? Unde dracu' le puneam la gat pe toate (chiar si stilizate)? Problema este ca o parte din populatia Pamantului se erijeaza in "judecatori", vrand sa dea impresia ca stie tot. Sunt de parere ca nu trebuie sa judecam parerile altora ci, doar sa fim sau nu de acord cu ele. Este treaba fiecaruia cum gandeste si de ce.
ew am fost singura akas cand m-am uitat la filmuletzu ala si asa m-am speriat la ultima fazasa-mi fi fazut fata...mrg eu nu stiu ce sa cred, acum totusi de atata timp biserica poarta semnut crucii si orike om credincios are o cruce in casa, si acum vine el, un om oarecare fara frica de dumnezeu si zice ca biserika isi bate joc de noi. lol ca nu cred da nah sunt altii care gandesc altfel
Faza de la sfarsit e groaznicaa:-s:-s.nu stiu ce sa zic tipu` e "tacanit" sigur.nu sunt de acord