| Nimicdespus_7705 a întrebat:

Sunteti pentru sau impotriva afirmatiei:"Singurii care stau in calea fericirii noastre, suntem noi insine."Ce argumente aveti?

Răspuns Câştigător
| Razvan a răspuns:

Pro.Niciun dusman nu e mai crunt ca propria constiinta.Si mai e si teama de a nu reusi.Asta e letala pentru stima de sine
Oamenii care nu se tem sa greseasca sunt cei care reusesc. Cei care asteapta momentul potrivit, raman cu astepatatulwinking

7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Depinde mult ce intelegi prin fericire. Daca o vezi ca fiind acel lucru care iti permite sa faci orice, sa ai orice (adica daca am orice vreau sau pot sa fac orice vreau), atunci nu e chiar asa. Daca vad fericirea ca pe o stare de extaz, in care ma simt extraordinar de bine, ma tem ca afirmatia nu are sens - alergam dupa o himera. Cred ca intii trebuie sa definim termenul "fericire".
Am fost creati pentru a fi fericiti. Daca zi suntem nefericiti, e pentru ca a aparut ceva, ceva care a determinat ca fiinta umana sa se "defecteze", sa nu mai mearga asa cum ar trebui. Stim cum ar trebui sa functionam - constiinta ne arata ce e bine si ce e rau pentru noi. Daca am face ce e bine, am functiona normal. Dar tragedia consta ca noua ne place tocmai opusul - raul, pe care si il facem. Credem ca suntem buni, insa, daca privim atent la noi insine, in fiinta noastra, putem observa un lucru infiorator: adesea ne este foarte greu sa facem binele, si atit de usor putem sa facem raul. Tendinta spre rau e evidenta in fiinta noastra. Si aici e "defectiunea" de care vorbeam. In mod normal, ar fi trebuit ca tendinta fiintei noastre sa fie spre bine. Si, facind binele, am fi fost fericiti. Insa, pentru ca facem raul, ne distrugem atit pe noi insine, cit si pe altii, si nu mai avem cum sa fim fericiti. Deci, afirmatia e cit se poate de adevarata.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Sunt pentru. De fapt, fericirea noastră e o stare personală, doar NOI o simţim, nu o poate simţi nimeni altcineva pentru noi, însă noi, prin faptul că suntem fiinţe sociale tot timpul ne comparăm cu ceea ce e deasupra noastră şi ne vine o senzaţie de nefericire din această cauză...

| Andreea1130 a răspuns:

Si ...si.depinde

| byiju a răspuns:

Eu sunt pentru, deoarece omul si-o mai face si cu mana lui. Un exemplu fiind tigarile, alcoolul, drogurile...isi plateste boala.Si multe alte exemple, caci asa suntem noi atrasi de necunoscut si nu ne lasam pana nu devenim atotcunoscatori, chiar daca ar insemna riscarea vietii.Asta ar fi parerea mea, dar acum parerile difera.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dap... daca ai pe'un nebun langa tine si'l accepti e clar ca afirmatia se potriveste

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Onutzu™laughingnu stii sa scrii romaneste

| adrian_2907 a răspuns:

As vrea sa las biblia sa raspunda la aceasta fantastica intrebare.
Iov 22:21 Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu, si vei avea pace;
te vei bucura astfel iarasi de fericire.
Iov 36:11 Daca asculta si se supun, isi sfarsesc zilele in fericire, si anii in bucurie.
Psalmul 16:2 Eu zic Domnului:"Tu esti Domnul meu, Tu esti singura mea fericire!"
Proverbe 13:21 Nenorocirea urmareste pe cei ce pacatuiesc, dar cei neprihaniti vor fi rasplatiti cu fericire.
Faptele Apostolilor 26:2 " Ma socotesc fericit, imparate Agripa, ca am sa ma apar astazi inaintea ta, pentru toate lucrurile de care sunt parat de Iudei
Iov 5:17 Ferice de omul pe care-l cearta Dumnezeu!
Psalmul 1:1 Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori!
Psalmul 34:8 Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El.
Sunt multe versete despre fericire Domnul l-ea lasat pentru tine ca tu sa inveti cum sa fii fericita. Citeste biblia citeste-o ca pe singura scrisoare de dragoste pe care Isus ti-a scris-o pentru ca tu sa fii fericit. Sa fii fericit cu familia ta sa fii fericit cu prietenii sau in viata ta profesionala sau financiara. tot cea ca Dumnezeu doreste e ca sa te vada fericit