anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Superstiția.
O putem numi un handicap?

15 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Da, fara sa fie vreo rusine in asta. Vorbind serios.

| DjSannan a răspuns:

Nu, superstiția nu poate fi considerată ca fiind un handicap. Superstiția este o credință sau o practică bazată pe ideea că anumite acțiuni sau evenimente pot avea un efect asupra viitorului. Deși superstiția poate avea un impact negativ asupra vieții unei persoane, aceasta nu poate fi considerată un handicap în mod direct

| RAY a răspuns:

Credința bazata pe nimic, poporul roman este foarte superstițios și lipsit de rațiune

| sierra1 a răspuns:

Dacă pornești (tu sau cine-o fi) in viață hotărât și cu asta in minte, da, i-ai putea spune așa, chiar și persoanei respective

| ReddY25 a răspuns:

Nu cred

| CostinAlamariu a răspuns:

În niciun caz nu e un handicap. E doar o paradigmă asupra realității.

| StrongHeart a răspuns:

O poti numi cum vrei, dar nu trebuie sa o numim toti la fel. Ce cred eu poate tie ti se pare absurditate si pentru mine e adevarul absolut. Invers, poate ce crezi tu, altcuiva i se pare o absurditate dar pentru tine e adevarul absolut. Lasa oamenii sa creada ce vor. Cu ce te deranjeaza? Pe mine chiar au ajuns sa ma amuze teribil unele superstitii.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu zic că superstiția este cea mai bună memorie colectivă a unei nații a unui trib. Prin fiecare superstiție ne cunoaștem rasa/tribul din care facem parte, de la x la y, fiecare a contribuit cu ceva de-a lungul anilor și erelor la câte o superstiție. E la fel ca legendele. E și fictiv dar nici nu ai 100% siguranța că undeva, cândva, acea superstiție nu s-ar fi întâmplat.

Superstiția este deci cultura și tradiția noastră? Deci de ce ar fi un handicap?

Evident, acum dacă ești pur rațional și super sceptic, vei vedea superstiția ca pe povești de adormit copiii, dar sincer fără ea și poveștile ei, noi am fi fost prea plictisitori. Viața ar fi fost prea banală.

Ce e viața fără puțină nebunie, fără puțină magie, fără a crede în ceva superstițios și nu mereu poate adevărat, dar a crede.

În final și orice vis este o superstiție, nu, dacă noi nu am crede în el?

Superstițiile sunt frumoase, sunt povești, sunt credințe ancestrale și altele mai moderne, sunt și unele amestecate, deoarece erele au trecut și oamenii au migrat.

Superstițiile sunt vise ale SF ului aș spune eu, dar care oricând pot deveni plauzibile, dacă noi avem o minte deschisă și receptivă la aproape orice zace în Univers. happy

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

"superstiția este cea mai bună memorie colectivă a unei nații a unui trib."
Hai să luăm o nație/trib oarecare; să zicem nația evreiască și tribul acela străvechi care a descins din Avram, Isac și Iacov. Știi vreo superstiție/ memorie colectivă care s-ar aplica în cazul lor?

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Aici m-ai încuiat. laughing) Vrei să-mi testezi cultura generală sau ce? laughing) Despre evrei nu știu prea multe, recunosc doar cât am apucat să citesc din Vechiul Testament din Biblia Ortodoxă. Dacă totuși îmi strofoc creierul aș spune superstiția în Satana, că el te determină să faci răul, dar nu știu dacă este și corect. De fapt superstiția Satanei e în toată Ortodoxia și cred că de fapt în toată religia pământului.

Dar totuși există și unele dovezi ale existenței Satanei, deci nu știu cât îl mai putem pune pe Satan la capitolul superstiții, deci șah-mat, m-ai încuiat. laughing))

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Frumos răspuns. Mi-a plăcut conexiunea ta între cultură și superstiție și mi-a reamintit de ce a zis cineva, că nu degeaba cuvintele,, cult" și,, cultură" au aceași rădăcină. Cultura este la bază determinată de cult.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar totuși există și unele dovezi ale existenței Satanei

Le poți prezenta?

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Păi documentarele cu prezența lui/posedarea umană și exorcizarea lui, nu ar fi suficiente? laughing

Și sunt oameni reali care au susținut că au simțit prezența lui.

Au fost și controverse în unele cazuri în care medicii nu le puteau pune acelor oameni diagnostice și deci conform analizelor, ei nu ar fi trebuit să aibă acele comportamente și totuși le aveau.

Amu, dacă e să ceri dovezi, dovezi cu nume și prenume, an, și concret, concret laughing) ehh, dragă Ray, nu am, dar am susținut și eu cât am reușit punctul de vedere. laughing

Dar eu cred în continuare în Satan și ooo, clar și în God al meu. Ei sunt acolo sus și ne veghează, chiar dacă o să râdeți voi. laughing Eu sunt nebunul care crede în Ei.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Www, mulțumesc! happy

Întrebări similare