| RAY a întrebat:

Te-ai jucat vreodata cu un animal,poate ai observat ca nu te raneste,asta nu e o anumita constinta despre bine si rau? animalele se juca intre ele dar nu se ranesc la propiu,daca animalele ar fi crude asa ceva nu ar exista, totusi ele realizeaza existenta lor, cat de constiente sunt ele oare?

7 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Catelusii mei ma muscau atunci cand se jucau, se muscau si intre ei si apoi incepeau sa se muste pe bune. Nu avem cum sa stim cat de constiente sunt; ma gandeam azi daca stiau ca mama lor e mama lor, si ce inseamna mama. Odata s-au muscat si l-au ranit urat pe unul la piciorus, ii curgea sange, si dupa ce am urlat la ei de s-au potolit, l-am asezat frumos pe cel ranit, i-am dus pe rand si le-am aratat rana, se uitau tristi, cu mila, cred ca erau si speriati. Alta data le-am dat spaghete si atarnam cate una in fata boticului fiecaruia, o luau asa cu grija, nici nu imi atingeau degetele, dar cand le dadeam carne sau oase, asa se aruncau sa prinda mancarea ca imi prindeau degetele. Animalele nu au de ce sa fie crude daca nu se simt amenintate.

| suffarstar a răspuns:

Animalele nu au ratiune, in schimb au constiinta, desi mai limitata, dar o au.

| OOOLEOOO a răspuns:

Fiinte vii care la fel ca noi cauta placerea mai mult decat durearea, constiente de propria existenta si de miracolul vietii.
Nascute pentru a fi libere dar condamnate sa-si traiasca viata in mizeria umana, abatoare si macelarii, ele sunt Evrei chinuiti in lagare de munca, noi suntem cruzi Nazisti.

Say no to speciesism.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca intra in diferite stari bazate pe instincte.Cainele meu nu m-a muscat niciodata, pana m-a pus dracu sa-l iau de urechi dupa ce avuse o "altercatie" cu un alt caine.Ramasese captiv in acea stare de alerta si m-a capsat un pic.Nu stiu daca pot sa-i asociez constiinta cu recunoasterea vocii, diferentierea pe baza de miros, forma etc.Pana si un chip poate fi programat sa execute o comanda la recunoasterea unui tipar numeric, oare ii dam si lui constiinta?

| BogdantheDreamer a răspuns:

Animalele actioneaza din instinct. Mergi pe strada mangaie un caine, apoi incearca sa-i tragi un pumn in barba. O sa simti reactia pe pielea ta.

| ubox7007 a răspuns:

Nu stiu ce sa zic, nu sunt in domeniu, dar cred ca nimalele sunt exact ca oameni numai ca la un "nivel" mai mic de inteligenta dar eu sentimente si de asemenea si gandesc destul de clar, adica exista "obiceiuri rele" la animale gen sa isi omoare uni altora puii si de asemenea se ajuta intre ele, na... pana la urma si noi suntem animale care ne-am adaptat cel mai bine la "cerintele" mediului. Dar din nou, eu nu sunt in domeniu, nu cred ca zic cestio ce mare filozofie, poate gresesc mult, dar nici nu sunt interesat sa ma interesez despre asta, de aceea nu ar trebui sa consideri opinia mea ca ceva oficial, e doar o opinie big grin

| Alexuta15 a răspuns:

Pai, daca animalul nu te raneste inseamna ca are in credere in tine. Animalele sunt constiente de increderea pe care o oferi si stiu cand ti-e teama de ele.

Întrebări similare