P.S. Sunt foarte bun la mate, fizica si chimie, dar mi-e frica ca nu voi ajunge la un liceu bun pentru ca nu sunt prea bun la romana.
Adica chiar m-am calificat la nationala la toate cele 3 materii in clasa a 7-a.
Chiar cred ca pot ajunge un om mare, dar cu toate astea e la fel de posibil sa ajung si un om de nimic daca nu ajung la unul dintre cele mai bune licee din oras.
) Nu esti singurul copil de a 8a care vrea sa afle variantele alea de subiecte. Să stii ca nu le poti afla (sau poate poți, dacă ai vreo cunoștință pe la Ministerul Educatiei sau ceva, dar nu cred ca iti poate spune). Și la ce te referi cand spui că nu esti 'bun la română'? Nu e chiar asa de greu sa iei nota mare. Cumpără-ți o culegere de evaluare nationala 2018 de română (eu o am pe cea de la paralela 45, e foarte buna). Culegerea are modele de argumentări la tot ce se da la Evaluare (gen epic, liric, dramatic) si are si modele de compuneri imaginative. Cred că iti e frica de compunerile astea, nu? . Faza cu romana e ca trebuie sa bati câmpii (cât mai mult posibil), la genul liric trebuie sa ai o amumită sensibilitate (ca sa vezi ce voia să zică autorul), la epic si dramatic e mai usor. Pentru a face compunerile alea imaginative foarte frumoase trebuie sa citesti foarte mult, sa iti notezi expresii frumoase, dar nu uita ca cerința este sa povestești o întâmplare, așa că nu te concentra prea mult pe descriere. Succes!
soffie întreabă: