anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Testarea bunului simț.

X face o afirmație. Tu îl contrazici pe X. X răspunde: "stai puțin, asta e părerea mea", "e strict din punctul meu de vedere, e democrație" etc. Ați prins ideea.

Cum îi răspundeți?

27 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Dă-i funda lui Leo, că prea are dreptate și tare mi-ar plăcea să o văd așa: http://i.imgur.com/Mnpxu.jpg. :))
E adorabilă când se bosumflă.

| Vizitiul a răspuns:

"Daca-ti infirm afirmatia nu trecem nicidecum la comunism." Da-mi funda!

| harciog a răspuns:

A face o testare a bunului simt al altora ar trebui sa insemne ca tu l-ai avea?

| harciog a răspuns:

Si totusi se pierde din vedere ca este un mediu virtual unde fiecare se gaseste cu diferentele de gindire dintre oameni si este normal ca unii sa se manifeste spontan exact cu ceea ce gindesc.A avea cineva bun simt fata de mine, impotriva a ceea ce simte cu adevarat ar insemna ca in mod inevitabil m-ar minti.

| anonim_4396 explică (pentru harciog):

Bine, Hâr, bine.big grin Ți-ai zis păsul. Hai, noroc și s-auzim de bine.

| harciog a răspuns (pentru anonim_4396):

Sanatate domnule si tot ce iti doresti.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Ce spui tu aici, nu e democratie; e o lume perfecta! Aceea in care fiecare are o parere si stie sau vrea sa si-o sustina cu argumente si, pe de alta parte, sa analizeze si eventual sa accepte argumentele partenerului de dialog. Repet: e vorba despre o lume perfecta.
Din pacate, democratia noastra "originala" pune pe primul plan pumnul in gura, deci, dialogul este, in cel mai bun caz, unul al surzilor.

| anonim_4396 explică (pentru ardnaxur1961):

Corect. Iar politica pumnului in gura e practicata si pe Clopotel TPU. Cum nu convine ceva, pock dispare subit postarea. Pe admini ii doare-n cot cind le semnalezi abuzurile, deci politica pumnului in gura (desi tacit), devine oficiala.

| Leocerba a răspuns:

Iuuui,un test! Ma simt natural, ma simt ca-n viata unde mereu se trezeste cate unu` sa ma testeze. Pe-ncredere nu merge? big grin
I-as raspunde ca am inteles: Normalitatea lui X e atunci cand zona mea de confort si zona sa de confort se suprapun perfect sau nu se intersecteaza. Una din doua. Altfel, fuga fiecare in cusca personala cu convingeri, ca sa nu ne julim la orgolii. Dar asta-i democratia pentru fanatici. Comunicarea inseamna Compromis. "Compromis", nu in ideea de a cobori privirea si de a intoarce celalt obraz, ci in ideea de a incerca sa-l intalnesc pe X ( si el pe mine) la jumatatea drumului.
Ala de mai sus e raspunsul pe care-l dau cand sunt odihnita. Daca sunt obosita ridic spranceana, zambesc si plec dar in gand ii trag o-njuratura sanatoasa.

| anonim_4396 explică (pentru Leocerba):

Pasiv-agresivii sunt periculoși.laughing Îmi imaginez, după ce o să îți dau funda, cum o să ridici sprânceana, o să zâmbești și o să pleci, dar, cu voce înceată (oricum nu te-aș auzi), o să îmi tragi o înjurătură zdravană. Mai ales că-i vine în completare și trenulețul.laughing

| Leocerba a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca bine zici: trenulețul! stiam eu ca mai faceam ceva pe TPU dar am uitat ce... dadeam voturi, bai!

Răspuns utilizator avertizat
| CoquineNoire a răspuns:

Vai de mine, ce se cearta lumea pe aici de una singura...imi sangereaza ochii.

| Dumnezău a răspuns:

E parerea ta? Nu mai spune! Nu trebuia subliniezi acest fapt.Ai o parere.Parerea mea,este ca parerea ta e de porc,si de aceea,ma gasesc nevoit s-o arunc la gunoi,si daca nu vrei sa o inghiti pe-a mea,ti-o bag pe gat,mai ales daca ai o parere care nu e doar diametral opusa, ci si gresita, in general.

| AlxMro a răspuns:

Ca e mitocan. Fara suparare, orice opinie trebuie ascultata din moment ce este democratie insa nu se percepe inca lucrul acesta.

| sabin89 a răspuns:

Discutiile in contradictoriu sunt cat se poate de firesti; si astfel de discutii nu au loc numai intr-o societate democratica, ci in toate societatile. Ar fi o monotomie apasatoare sa fim totdeauna in acord deplin. Toata problema e ca aceste discutii sa nu degenereze in cearta, ci sa se poarte in spiritul respectului reciproc (si al neamestecului in treburile interne!).

| negru30 a răspuns:

Desteptul cedeaza primul

| maiAm8conturi a răspuns:

Pai daca-i democratie il invit sa mearga SINGUR la vot, iar atunci vom vedea daca afirmatia lui mai are vreo valoare(nu-s manelist) in propria-i acceptiune.
Fiecare are dreptul la idei, cu cat mai paranoice si diferite, cu atat mai bun pentru a fi un potential amic.
Si da funda aia nesimtitule! Tine de bunul simt aici pe TPU!
Ce uuameni frate!

| unknownn a răspuns:

Ma pis pe parerea ta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai il lasi in pace pe X cu parerea lui. n-are rost sa-ti pierzi vremea cu cineva care nici macar nu vrea sa auda alte pareri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Contrazicerea directa e lipsa de respect.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Apoi desteptul cel mai mare e ala care realizeaza mai din timp ca e pierdere de vreme. este intr-adevar libertate, democratie de unde rezulta ca fiecare isi asuma responsabilitatea conform deciziilor pe care le ia.
poti sa porti o conversatie fooooooarte lunga, daca vrei neaparat sa convingi persoana respectiva, sa il iei pas cu pas si sa-l conduci in discutie acolo unde vrei tu, sa-l faci pe el sa ajunga la ideea pe care vrei sa i-o induci. depinde cat de importanta e informatia pe care vrei sa i-o transmiti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bunul simt etalonat de catre cine? Cine este demn (in acceptiunea tuturor, nu numai a lui) sa puna etalon bunului simt?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Și, totuși, n-ai răspuns la întrebare. "Bun simț" aici e echivalentul lui "common sense", care înseamnă minimul de inteligență și spirit de observație, cât să nu fii perceput un retardat. Poate trebuia să specific, mea culpa.

Cât despre bun simț, în general, în accepțiunea mea e clar: tu nu-l ai.

Ai dreptate! Pentru ca eu nu-mi ghidez viata dupa acceptiunile tale.
Cand cel putin 2 iti spun ca esti beat, ar fi cazul sa te culci! Dar tu, "o ceri" cu insistenta. Mai paraseste si tu podul ala in care traiesti, poate inveti sa respecti si parerile celorlalti. Vad ca-ti place sa stai cocotat pe craca si sa cotcodacesti! laughing

Ce-mi place cum te contrazici singur în același răspuns. Ți-am mai spus și o repet: ești cel mai mare ipocrit de pe TPU. Respect dreptul tău de a-ți spune părerea, dar nu respect părerile tale și, mai ales, nu respect modul cum le formulezi.

"Când cel puțin 2 îți spun că ești beat etc. etc"? Vorbești serios? Tu chiar consideri validă zicala asta?rolling on the floor Du-te și ceartă-te cu gloata de creștini, pe una din dilemele tale biblice, că o să vină 2-3 și o să-ți zică că ești beat și să te duci să te culci? Tu te duci?laughing Galilei trebuia să meargă la culcare când îi zicea Biserica în ce hal aberează, nu? Și Tesla, când a fost călcat în picioare de comunitatea științifică pentru ideile lui îndrăznețe. Te rog, fă ceva pentru creierul tău, gândește. Că expresiile tale de șantier, pe care le repeți papagalicește, le știe tot site-ul pe de rost. Vino cu ceva nou, viu, original, că mă faci să râd și, vorba ta, "am buzele crăpate".

PS: eu îmi permit să dau jet părerilor tale oricând, fiindcă eu posed mereu ceea ce ție îți lipsește cu desăvârșire aproape de fiecare dată: argumente.

Hai ba, ca te-am facut sa reactionezi. De ce te repezi sa-mi dai replici, ti-au furat copiii masinuta preferata? laughing Esti viu, dar ce folos... Masa este ocupata, bea-ti sucul la bar!