Mai bine cautare si speranta decat cunoastere instant, ca ar fi foarte plictisitor nu de alta...
Daca apa reprezinta in cazul dat cautarea si cunoasterea, atunci deja ti-e sete de cunoastere, adica esti in cautare, prin urmare o cana de cautarea o sa-ti adanceasca si mai mult setea.
As alege cismeaua.
Daca e apa prin zona, exista atunci si un rau.Eu nu beau, eu plutesc pe apa, spre comoara suprema.
Ciorane,daca ti-as spune ca deja ai refuzat comoara suprema, as pacatui?
N-am de unde sa stiu, esti sfant?
Nu-ti pot spune asta.Totul sta in mintea ta.
Dar eu nu vreau sa beau din apele enuntate de tine, ca sunt prea lacom, si ma inec.
In fine, ca sa dau in un raspuns mai simplu si la subiect : Aleg cana cu cautare, caci astfel ma va indruma si catre cunoastere.
Dar chestia e ca nu poti avea incredere in nici una din ele, pot fi otravite ambele surse.
Beau de la tanti, o cana n-o sa imi potoleasca setea, ba chiar o sa dea "gust" apei din cismea.
Sper sa fie curata cana.
Ce Hir', ti-e sete? No atunci be o bere! Ori nu vrei decat apa dupa atata "Slibovita" de sarbatori? Be cu cana ca nu-i frumos sa refuzi; s'apoi las' cismeaua ca d'or no saca!
Dupa zicerea "ce-i in mana nu-i minciuna", as prefera cana batranei.Intarita fiind si de zicerea:"nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard", as incepe sa fiu chiar hotarat.Gandind eu (mai profund?)ca nu poti ingurgita cunoasterea fara un prealabil strop de cautate, m-as hotara sa accept oferta babei. Poate ca as muri de sete tot cautand apoi cizmele mai bune, dar asta este,"cine nu risca nu castiga".
Omul de rand bea cu cana de cate ori ii este sete. Cismeaua oricum a secat-o Inferno!
Ii dau lui raymusic pentru ce i spus