| Catrice a întrebat:

Știm ca toate corpurile sunt atracție de gravitație spre sol. Orice obiect aruncat în aer, în sus, ajunge înapoi pe sol, în jos. Omenirea își duce existenta pe scoarța terestra.

Dar dacă gravitația ar fi fost 'inversata'?! Dacă corpurile, în loc sa fie atrase de sol, ar fi atrase și ar avea punct de susținere deasupra stratosferei? (50 km față de sol) Sau chiar al ionosferei? (690 km față de sol) Dacă acel 'sus' ar avea limita pe suprafața Terrei?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Gravitatia nu este doar pana la sol, ci exista pana la centrul Pamantului.
Daca ar fi doar pana la sol, atunci n-ai putea sa te arunci intr-o fantana, ci ai ramane la suprafata, la nivelul solului.

| RAY a răspuns:

Nu esti atrasa de nimic, tu cazi mereu spre pamant, gravitatia creaza un fel de gaura unde toate lucrurile cad, simplu https://ro.wikipedia.org/......ta%C8%9Bie
nu ai ce inversa, ca tu cazi spre ceva, pamantul cade spre soare,noi spre pamant,luna cade spre pamant si tot asa,ce spui tu ar putea fi o forta care da incetineste forta gravitatiei, dar, mai sunt multe de descoperit, sunt planete unde ai putea pluti de exemplu, ai cadea lent spre acel sol

| Catrice explică:

Logic. Dar am menționat de sol fiindca dacă te arunci în fântână ajungi pana la fundul ei, de pe scoarța terestra, nu până în centrul pământului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nonsens.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zi-mi si mie de unde faci rost ca sunt bune rau

| Catrice explică (pentru anonim_4396):

Am moștenit genetic acești neuroni care teoretic reprezinta sursa imaginației.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ar fi o lume mai buna si am trai 1000 de ani, din diverse motive.

| gogu220 a răspuns:

Dacă gravitaţia ar fi invers am fi TOŢI cu capul în nori, dar cum gravitaţia este aşa cum este, doar unii au rămas.

| CarcotasulVesel a răspuns:

Nu prea inteleg intrebarea, este ce ar fi daca?
daca gravitatia ar functiona pe "invers" atunci ar trebui ca in stratosfera/ionosfera sa existe un punct de "sustinere" care nu imi dau seama ce ar putea fi, iar daca nu ar fi nimic atunci obiectele nu ar sta, ci ar continua sa se indeparteze

sau tu te gandesti ce ar fi daca am trai in interiorul unei sfere goale sau al unui inel? iar gravitatia ar fi data de forta centrifuga si greutatea grosimii sferei/inelului, cum e Halo, sau Elysium

| Porcusorul a răspuns:

Gravitatia este direct proportionala cu masa unui corp. Soarele are o gravitatie uriasa pe langa Terra datorita masei mult mai mari, la fel cum o gaura neagra are o masa atat de mare incat nu mai permite fotonilor sa "scape" din putul gravitational. Gravitatia nu poate fi inversata pentru ca nu are o directie anume, fiind de fapt o deformare a spatiu-timpului produsa de masa corpurilor. Dar, ca sa iti fac hatarul si sa ma inham la acest exercitiu, daca gravitatia si-ar schimba "sensul", totul s-ar dezintegra, nu ar mai exista nimic mai mare de un atom in intreg universul.

Ce spui tu ca idee e vorba de fapt de asa-zisa gravitatie artificiala prin forta de centrifugare. E un concept destul de vechi care propune ca viitoarele nave interstelare sa aiba segmente mobile circulare care sa recreeze gravitatia prin forta de centrifugare, calatorii traind inspre exteriorul segmentelor respective, similar jocului Startopia.

| anonymus4106 a răspuns:

Tu vrei să scrii o carte și cauți subiecte?

| Catrice explică (pentru anonymus4106):

Dacă întrebai asta acum câțiva ani, ți-aș fi răspuns afirmativ.
Dar acum imaginația încă ma face să-mi pun unele întrebări ciudate.