Modificarea unitatii de masura a timpului nu dovedeste ca timpul ar fi relativ sau nu.
Spre exemplu o clepsidra mai mica se goleste mai repede decat una mai mare, dar asta nu inseamna ca timpul trece diferit pentru cele doua.
Deci faptul ca o zi pe Mercur e mai lunga decat una pe Terra e irelevant.
Ceea ce face ca timpul sa fie relativ este efectiv faptul ca trece diferit independent de unitatea de masura folosita sau de precizia aparatului de masura.
Daca ai fi pe mercur si ai cronometra 48 de ore oriunde ai fi ar fi la fel, timpul este relativ in functie de viteza cu care te deplasezi,personal nu cred ca daca un individ merge cu viteza lumini nu imbatraneste, cand o sa vad cu ochi mei o sa cred, eu nu cred ca exista timp, e doar ceva inventat de om atat, de ce ar fi creat natura ceva gen timpul, daca exista timp exista ceva constient, timpul ala e constient
Experimentul amintit de tine: cand, unde, in ce directie stelara si care a fost similaritatea "navelor" si a vitezelor?
experimentul a fost infirmat; nu au fost luate in calcul radiatiile cosmice care au afectat functionarea ceasurilor.
Varsta biologică este in principal stabilită de codul tau genetic. Totusi, mediul are partea sa de influență. Pe Terra nu ai avea conditiile necesare sa trăiești ca pe pământul in care te ai născut. Nu întâmplător te ai născut aici.
Timpul este uniform si liniar pentru entitati apartinatoare unui sistem; dar tu te raportezi la repere diferite
Nu degeaba se spune ca timpul e relativ. Pentru ca acesta reprezinta doar o perceptie. Puteai sa folosesti alte cifre. Sa spui ca 7 zile pe Mercur echivaleaza cu 15 ani pe Terra, asta nu inseamna ca diferenta dintre vitezele de rotatie si revolutie se schimbau si nici ca ne-am schimba dezvoltarea varstei biologice in timp. Inseamna doar ca am acordat o alta semnificatie timpului.
Corect si gresit, adica ai dreptate ca ritmul e acelasi dar perceptia se schimba dar cand vorbim de ceasul biologic gresesti. Intr-adevarat daca eu m-as muta pe Mercur nu as prezenta schimbari, dar generatiile de dupa mine ar prezenta modifica, deoarece (sa zicem ca admosfera e aceeasi) totusi marimea si densidatea, ciclu zi noapte, toate ar avea un efect viitoarelor generati de "mercurieni", astfel ca timpul biologie si caracteristicele fiziologice se vor schimba.