anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Timpul este doar un concept imaterial ce exprima o succesiune de evenimente sau o modificare de stare. Distanta in spatiul vid este un concept imaterial.
Stim ca forta se poate deplasa in spatiu vid fara suport material care sa aiba masa. Stiind ca masa = ( Forta * timp^2 ) / distanta. Deci masa in compozitia sau compunerea ei are caracter material?

11 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Tu nu aplici forțe particulelor? Forța e un concept care conferă particulelor posibilitatea de a realiza lucru mecanic, adică le impune o direcție, viteză.

"Stim ca forta se poate deplasa in spatiu vid fara suport material"
Cum așa?

| mudokins78 a răspuns:

Distanţa în vid nu este un concept imaterial!
Timpul da.
Nu există vid perfect.
Cu cat te distanţezi de pământ, nu mai găseşti decât cam 5 particule pe cm/patrat.
Ceea ce ne spune că într'un fel sau altul, obiectul regasit în vid, se va comporta în funcţie de mediul înconjurător. (Vânturi solare, ciocniri cu alte obiecte, atracţie gravitaţională, etc)
De aici şi forţă de care vorbeai.
Forţă e determinată de factorul masă.
Nu există forţă fără masă sau obiecte în spaţiu care eliberează acea forţă.
Fă calculul din nou. Succes.

| anonim_4396 explică (pentru mudokins78):

Daca masori o scandura inseamna ca ii modifici continutul? Deci atat timpul cat si distanta sunt concepte imateriale ca si informatia.

Tu te referi doar la forte din cadrul volumului elipsoid al Universului material si NU poti explica astfel cum a aparut materia! NU confunda automatismele de tip perpetuum mobile din volumul elipsoid al Universului material cu toate fortele existente si a modului cum apar si a tipului de spatiu in care se afla.

Am demonstrat ca forta ( fotonul ) NU are nevoie de masa ca sa se deplaseze. Pentru ca daca ar avea nevoie de masa, galaxiile foarte indepartate NU ar fi posibil sa fie vazute prin telescop. Pentru ca fotonul ar pierde din viteza in spatiul intergalactic, cand de fapt are o viteza constanta.

Ia si citeste:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vacuum

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Quantum_fluctuation

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi cum așa? Fotonul are nevoie de masă ca să se deplaseze că altfel nu s-ar deplasa, de aia se spune că masa DE REPAUS a fotonului este 0. Am mai discutat cu tine pe tema asta.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Da, fotonul in timpul deplasarii lui are masa de miscare. Insa nu ignora ca fotonul in repaus are masa zero. Fotonul nu are suport material in timpul deplasarii adica nu se deplaseaza pe neutrinii din spatiul vid. Masa de miscare a fotonului = (Forta * timp^2)/distanta. Forta imprimata fotonului alcatuieste masa de miscare a acestuia.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă e în repaus(nu are masă) înseamnă că nicio forță nu acționează asupra lui sau că nu e sursa producerii unei forțe. Punct. Vorbești de foton doar dacă e în mișcare, altfel nu.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Pai am considerat ca fotonul mereu este in miscare dar tinand cont ca daca ar fi in repaus ar avea masa zero. Si atentie: pot exista forte care pot deplasa puncte de aplicatie fara masa pe distante foarte scurte si la frecvente sub 1 Hz unde masa de miscare ar fi neglijabila. Asta ar caracteriza un vid aproape perfect dar care in tot volumul lui ar exista astfel de fluctuatii cuantice. happy

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă e mereu în mișcare atunci nu e bun exemplul.
Am zis, dă un exemplu. Ce puncte de aplicație fără masă se află în mișcare căci fotonul clar nu e căci în mișcare are masă(nu poți să spui că e neglijabilă sau nu în contextul ăsta, masa poate să fie cât de apropiată de 0, atâta timp cât e mai mare de 0 ea există deci nu e nicio problemă să existe și forțe care pot fi aplicate acolo).
Din formula ta se observă clar că dacă pui masa ca fiind = 0 trebuie ori timpul ori forța să fie 0. Timpul nu are cum deci dacă nu ai masă nu ai forță. Easy.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Scuze pentru exprimarea mea incompleta. M-am referit la puncte de aplicatie precum fotonul cu masa de repaus zero si cu masa de miscare foarte mica si de aceea am considerat frecventa intre 0 si 1 Hz si pe distante scurte variabile A-B. Intre 0 si 1 Hz pot exista o infinitate de frecvente pentru constituirea informatiei. Am spus ca fotonul nu are nevoie de alta materie de suport ca sa se deplaseze. Am dedus ca fotonul de acel tip are alta sursa materiala decat a materiei generate pe baza singularitatii Big Bang. Pozitia si orientarea in spatiu a acestor forte pot constitui o structura geometrica si informationala cu constiinta de sine si cu masa de miscare distribuita si deci cu masa de miscare cumulata foarte mare dar cu densitate foarte mica si distribuita intr-un volum infinit sau aproape infinit de mare. O astfel de structura ar fi putut orienta linii de forte concentrice cu punct de intalnire in acelasi punct si prin marirea foarte mare a frecventei a creat o masa de miscare cumulata din ce in ce mai mare in singularitate Big Bang si astfel acea singularitate ar fi crescut si nu ar fi avut moment de repaus in marirea si expansiunea ei.

| Tyberiu2000 a răspuns:

Masa este dată de Bostonul Higgs, care este ca un fel de câmp. Citisem mai mult despre el, dar mai de mult. Nu sunt sigur ce cauți, dar dacă studiezi proprietățile teoretice are acestui boston, cred că-ți poți răspunde singur la întrebare.

| anonim_4396 explică (pentru Tyberiu2000):

Https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Bosonul_Higgs

Bosonul Higgs "despre care se crede că face parte din mecanismul care conferă masă celorlalte particule elementare." Deci DOAR "se crede".

Nu se poate spune ca masa este data de bosonul Higgs. Acest boson are existenta foarte scurta. Si in plus neutrinul are masa de repaus mult mai mica decat bosonul Higgs. Bosonul Higgs are masa mult mai mare si decat un electron. Astfel bosonul Higgs avand masa mult mai mare decat un electron, cati bosoni Higgs ar intra in componenta unui electron ca sa-i confere masa electronului? NICI UNUL! Sau mai putin de un boson Higgs.

"Protonii își datorează 1% din masă datorită quarcilor care îl alcătuiesc, iar 99% datorită energiei. Acest lucru este dat de ecuația E=m*c^2. Pentru o cantitate mare de energie, obținem masa."

Acea 99% din masa este data de vibratiile quarcilor si gluonilor.