Din nefericire, nu am timp sa iau in calcul toate consideratiile pe tema asta.
Iti voi da deci un singur efect advers, pe cel mai periculos, iar acesta este rapiditatea evolutiei tehnologice.
In acest ritm, candva, in viitor, lumea va atinge pragul care se numeste Singularitate Tehnologica, dincolo de care viata asa cum o cunoastem acum, nu mai poate exista.
Ca sa intelegi mai bine rapiditatea acestor schimbari, pune pe o axa temporala, urmatoarele inventii care au adus schimbari majore:
roata, busola, praful de pusca, tiparul, motorul cu abur, becul, avionul, bomba nucleara, computerul, internetul, motoarele de cautare, computerul cuantic.
Imi poti spune cati ani au trecut intre inventarea rotii si a busolei? Dar intre motoarele de cautare si computerul cuantic?
Ai inteles desigur ce vreau sa arat cu asta...
Daca gasesti o chestiune numita "Legea intoarcerilor accelerate", a unui nene Kurzweil, o sa vezi spre ce ne indreptam.
Deocamdata, un efect sesizabil imediat, este stupiditatea. Largi paturi ale populatiei are acces la tone de informatie, pentru care nu munceste cu creierul, pe care nu o intelege, sau o intelege in mod eronat.
Cred ca ai primit si un raspuns aici, revelator in aceasta directie...
Absolut sugestiv. Trebuie insa sa intelegi ca Chaplin a fost un om al timpului trecut, un adversar a tot ceea ce era modern. Chiar studiourile sale de pe Sunset Avenue erau primitive, el neinvestind in niciun fel de tehnologie. De altfel, geniul sau nici nu avea nevoie de artificii tehnice.
Acum, inventiile care ne schimba viata, vin peste noi intr-un interval de 15-20 de ani, vezi smartphone-ul. Eu ma refer mai sus la un timp in care aceste inventii se vor succeda in cascada, in zece ani, in cinci ani, in fiecare an...etc, iar omenirea nu se va putea adapta, la fel cum oamenii in varsta, nu se pot adapta acum, pentru folosirea internetului sau a telefonului smart, aparut in urma cu 20 de ani...
Tehnologia inventata de popoarele germanice a dus la tehnologia la pachet, au adus multă ușurare vieții, nu in Romania, Romania e in epoca de piatra cu tehnologie din secolul 21, mai citesc comentari penale gen ca tehnologia e rea a diavolului dar o folosesc, tehnologia nu inseamna jigniri, comportament de idiot, tehnologia inseamna invatare, ideea e ca am ajuns unde sa ne distrugem planeta, daca ajunge un idiot la putere intr o tara nucleara va putea distruge totul, nimic nu e rau sau bun, totul e in functie de cei care il folosec sabin
Nici unu.Traim cea mai lunga viata din istoria oamenrii, aratam la fel, ne simtit mai bine decat strabunii, deci eu nu vad nimic rau. Tehnoligia nu ne va duce in prapastie asa cum vorbesc uni prapastiosi
Lenea, lacomia, superficialitatea, epuizarea resurselor, lipsa de respect pentru munca omului, pentru om in general. Pe de o parte ni se flutura pe dinainte ce avantaje ne pot aduce robotii, robotizarea etc. si pe de alta parte au fost eliminati oamenii din posturi, pastrati cativa drept carausi si toti au fost ingreunati cu mai multe sarcini decat inainte de robotizare.
Vanzatorii care au mai ramas pe ici pe colo se uita la tine de parca vor sa te desfiinteze doar pentru ca le-ai calcat pragul, fiindca in realitate sunt obositi de nu mai stiu de capul lor.
Deci de fapt robotizarea a fost in beneficiul cui?
Timpurile moderne au mai adus o multime de produse din care poti alege, majoritatea cu E-uri si multe inutile - din nou in folosul cui?
anonim_4396 întreabă:
anonim3423423235 întreabă: