Invatatura este ca un cufar pe care il umplem cu comori atunci cand invatam, iar cand vom fi adulti acel cufar pentru uni va fi plin pentru alti aproape plin, iar pentru altii gol.
Daca cufarul va fi plin atunci vom avea o viata inplinita.
Invatatura este importanta si nu invatam pentru altii invatam pentru noi,
Nu-i mai invata aiurea.Toata invatatura si toata morala cistigata in timp poate fi luata de o traire de moment cind vei iubi cu adevarat sau cind vei fi nevoit sa "ucizi"sa supravietuiesti.Si sa stii ca Dumnezeu apreciaza asta pentru ca El nu inseamna "incremenire"ci este viu si, ca tot ce-i viu, este supus transformarii.Incremenirea in regulile idioate a unei religii n-o practica decit idiotii.
Harciog
Daca esti atat de destept precum pretinzi de ce vorbesti atat de urat? De ce faci pe toata lumea idioata, doar pentru simplu fapt ca ei cred altfel decat tine? Crestinii nu sunt niste incuiati.Si ei studiaza,poate mai mult decat unii care se pretind atat de elevati,doar ca prin vorbirea lor nu prea dau dovada.Un adevarat om, respecta ca sa fie respectat, indiferent de opinia fiecaruia.
Invataura=cartea=studiile?
Mda...oarecum
Mia mult cultura generala.Admir oamenii care stiu multe despre multe, istorie, geografie.Asta e ceva ce nimeni nu-ti poate lua, pentru ca ai invatat de placere.
Da, datorita faptului ca am invatat, nu cred in utopii si nici nu pot fi manipulat
Esti de acord ca doar idiotii se repeta? N-am spus despre toata lumea sau toata crestinatatea ci doar despre cei care se repeta.In fond se urmaresc aceleasi reguli dar traieste fiecare in felul lui, traire care este valabila doar "o singura data".Nu mai poti avea aceeasi traire si a doua oara urmarind aceeasi regula.
Harciog
Nu este pentru prima data cand ma agresezi cu cuvinte urate si jignitoare.Sa inteleg ca asta este modul tau de a vorbi?
Ce fel de invatatura? Aia rea? Hm, ce este raul? Cine este in masura sa discearna raul de bine, intre oameni, pentru ai invata pe ceilalti?
De ce nu este Biblia o carte pe intelesul tuturor? De ce trebuie mereu SA NI SE EXPLICE care-i treaba cu intamplarile din Biblie? Este omul atat de batut in cap?
Despre ce fel de invatatura vorbesti, mai Ema?
Cam multe intrebari pun, dar... nu prea am raspuns la ele, de vreo 38 de ani...
Ema, nu mi se pare ca te-a jignit.
Mi se pare ca a vorbit in general si indirect, dar tu te-ai simtit.
Asta e alta treaba.
Si din unele puncte de vedere chiar are dreptate
Kronstadt
Ma refeream la studii, doream sa ii motivez pe tineri sa invete sa ajunga oameni mari. Daca ochiul tau este rau...
Oameni, de ce sariti in capul omului cu crestinismul si biblia cand ea a pus o intrebare care nu are nici o legatura cu asta? De data asta, sunteti patetici si voi sunteti acei disperati. Un credincios nu vorbeste mereu despre religie, stiati?
Banii sunt relativi, hartie, ii poti pirde pe drum. Ce ai in cap chiar nu poti pierde (daca ai ce pierde =]), ma rog, poate doar in cazul bolilor neurologice. Daca esti inteligent, de obicei te descurci in orice situatie. Nu-mi plac figurile de stil, deci nu o sa numesc inteligenta o comoara, dar cu inteligenta ajungi la comoara, daca intelegeti ce vreau sa spun .
@Kronstadt m-ai făcut sa râd cu lacrimi ca exista un "subiect legendar" la teologie "plângerea unui cinstit preot la Sfântul Duh:-Doamne,ne-ar fi trebuit O viata a lui Iisus(una singura!); o dogmatica; o morala; un rit; un drept canonic...iar Tu, ai inspirat Biblia! ce confuzie! ce dezordine!"Subiectul pentru studenți:redactați răspunsul Duhului Sfânt! ce zici, te bagi la un răspuns?
Asa si? Ce propui? Ce mare filozofie crezi c-ai zamislit? Postezi doar sa te afli im treaba. Cauti atentie, simti mereu nevoia sa te bagi in seama inutil. Ai inundat site-ul cu postari de genul asteaia, lipsite de sens. Tu postezi din plictiseala si pe noi ne sufoci cu lipsa ta de preocupare.
Invatatura- o comoara? sa stii o informatie in plus nu cred ca te face sa atingi nirvana, e pur si simplu un fapt. un fapt destul de inutil si irelevant in zilele noastre...
oricum, Ema soto e profesoara. voiam sa zic de mult, dar acum e limpede ca aghiazma.
Invatatura o dobandesti de la scoala... pf creck n-aveti ce face mah inveti ceva azi maine poimaine uiti totul asa este in cazul meu
Care invatatura? Formala, non-formala? Legile strazii sau lectiile de la clasa? Cursurile postuniversitare sau grupa pregatitoare pentru clasa I? Vezi tu, invatatura asta poate fi si aberanta. Spre exemplu in clasele primare manualul meu de citire avea tot felul de povestioare cretine in care diferite personaje isi dadeau viata pentru tara (am si regasit manualul ala si e subliminal mesajul asta, incredibil). Nu mai spun de orele de religie unde ti se baga niste prostii in cap pe care, daca cresti cu ele, le scoti greu. Mai demult era o materie numita "Stiinta". Chiar titlul materiei e aberant... Asa ca treaba cu invatatura este o perla (ti-o spun ca om care a terminat un masterat) e o aberatie pe care poate o inghit copiii mici. Eu as corecta-o asa: Invatatura utila e importanta. Perla e oricum un cuvant prea exagerat aici.
Mihaibrasov
Eu cred ca toata viata avem de invatat.Trebuie sa fim flamanzi dupa a cunoaste tot mai mult.Intotdeauna sa ne facem timp sa citim ceva nou,sa fim la curent cu tot ce se intampla, sa cercetam, sa ne documentam.Nu poti sa dai sfaturi daca tu nu ai fost un model de viata pentru altii. "Invatatura e onorata, si nu bogatia care este trecatoare. Ea este frumusetea cea mai aleasa a omului, ea da glorie si bucurie.,, Invatatura e o perla, o avere mare pe care rudele nu o pot imparti intre ele, nici hotii fura si care nu se imputineaza prin daruire." (Demostene Andronescu),, Pacat ca un om cu masterat vorbeste asa ca tine.Mare pacat!
Mihaibrasov
De ce tocmai intrebarile mele nu-ti plac? Daca ai coloana vertebrala, spune de ce? Eu vad multe intrebari de prost gust, dar poate acelea iti plac tie.Fiecare cu gustul lui.Mare pacat ca un om cu masterat vorbeste asa.Tu ar trebui sa ii motivezi pe tineri sa invete.