| MademoiselleV a întrebat:

Toată viaţa alergăm după fericire. Pentru noi fericirea înseamnă împlinire pe plan material, o casă frumoasă, copii binecrescuţi, un partener de viaţă, etc. Dar oare asta nu e doar o fericire superficială? Nu ne simţim oare mult mai bine când îi facem fericiţi pe cei din jurul nostru, chiar şi printr-un simplu zâmbet? Sunteţi de acord?

12 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Nu pentru toată lumea întemeierea unei familii şi convieţuirea cu membrii acesteia într-o casă frumoasă,înseamnă fericire. Din contră, altora, căsnicia li se poate părea un lucru care te privează de anumite momente de fericire, în care ai putea să te bucuri de viaţă,decât să legeni copii sau să stai stressat din cauza faptului că au o boală incurabilă. Am purtat cu mai multe persoane această discuţie şi am fost surprinsă să aflu că mulţi cred că fericirea adevărată constă în căsătoria cu persoana iubită şi respectiv,naşterea de copii. Ţinând cont de faptul că raţionamentul lor e diferit de al meu, mi se pare normal să îl consider total greşit. Scopul vieţii este plăcerea, nu suferinţa/durerea. Unii spun că te simţi împlinit ştiind că ai dat naştere unor copii şi ai făcut sacrificii ca să îi creşti, iar asta e o mare realizare în viaţă; însă, problema se pune în modul următor : se poate compara oare împlinirea cu fericirea? Ce rezolvi dacă eşti împlinit, însă a trebuit să faci o mulţime de sacrificii ca să nu-i lipsească nimic "realizării" tale? De ce să nu trăieşti viaţa la intensitate maximă şi să te bucuri de fiecare clipă?
Revenind la întrebarea ta; fericirea este relativă. Pentru tine, faptul că-i faci fericiţi pe cei din jur, te mulţumeşte şi consideri că doar aşa poţi fi fericită şi tu,iar asta înseamnă că eşti altruistă şi ceea ce li se întâmplă celor din jurul tău (mă refer la persoanele dragi ţie) se repercutează asupra ta. Însă, alţii,ceea ce tu numeşti fericire (absolută), ei o numesc bucurie temporară, sau o simplă mulţumire pentru că au fost capabili să-i facă fericiţi pe cei din jur cu un simplu zâmbet.
Eu sunt adeptă a hedonismului. Scopul vieţii este plăcerea, iar singurul lucru care mă face cu adevărat fericită este trăirea fiecărei clipe,ca şi cum ar fi ultima. Ştiu, asta rezultă că sunt şi egoistă, dar nu cred că afectează pe nimeni, şi nici m-ar interesa dacă ar afecta pe cineva.

| harciog a răspuns:

Te-ai apucat sa aduni sfintii acum?

| harciog a răspuns:

Superficial sau nu,eu n-am ajuns, ca tine, sa stiu ce este fericirea.O caut inca. Daca fericirea inseamna cautare inseamna ca ma confermez trairilor mele si asta nu se poate discuta cu nimeni.

| mgtow a răspuns:

Tu daca ai face fericiti pe altii pe tine nimeni nu te-ar face fericita/t nimeni si nu te-ai simti implinita pe plan sentimental.

| GodBlessYou a răspuns:

Eu sunt fericit cand castig la fifa, sunt nefericit cand pierd sad

| Luori a răspuns:

Gresesti, putin, sau lucrurile nu sunt destul de clare.
"Treaba" noastra nu este sa-i facem fericiti pe cei din jurul nostru, ci, poate, sa avem grija ca a noastra macar sa nu ii afecteze in rau pe ceilalti, s-o pastram curata. Un zambet oferit unui necunocut nu cred ca-l face fericit, dar ii poate da o stare mult mai buna, in schimb zambetul persoanei ce-o iubim ne face pe noi fericiti.
Pentru a ajunge la implinire pe "plan material ", "copii binecrescuti", "partener de viata " trebuie sa-i multumesti pe cei din jur, dar nu sa-i faci fericiti pe toti cei inclusi in categorie, cei care te ajuta sa-ti atingi propria fericire.

| Ezyo a răspuns:

Nu exista nici fericire, nici nenorocire pe lume, exista doar compararea unei stari cu cealalta... si atata tot.happy

| Aesir a răspuns:

Ba da sunt total de acord cu tine aceea e adevarata fericire.

| claudia01 a răspuns:

Serios?
Incearca sa zambesti frumos si sa imparti fericire cand nu ai ce sa-i dai copilului tau de mancare.
Daca reusesti revino si imparte intelepciune.

| ZZG a răspuns:

Da,sunt de acord cu teoria ta.presupun ca ai generalizat acum, oamenii au conceptii foarte variate in ceea ce priveste fericireahappy

| winter a răspuns:

Perfect de acord cu tine dar in ziua de azi cate nu sunt de cumparat iar noi neavand incotro trebuie sa ne aliniem cu altii ca daca este el trebuie sa fiu si eu. este un lucru foarte frumos sai ajuti pe cei din jurul nostru si este chiar adevarat ca te simti bine

| Catherine a răspuns:

Pentru mine fericirea nu insemna implinire pe plan material ...ci spiritual...si mai am destul de lucrat la asta dar voi reusi happy