| Sara a întrebat:

Tocmai am auzit la tv o sintagma ceva de genu,, gazul metan din butelie" pe moment am ras... stiu ca butelia are butan.Acu va pun o intrebare prosteasca exista si butelii cu metan? Sau a fost e obisnuita greseala de media? Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa-ti raspund strict la intrebarea ce ti-ai pus-o:
-in ce recipiente pastrezi tu gazul, indiferent de numele lui? Este normal sa existe butelii in care sa poti pastra si acest gaz.

3 răspunsuri:
| 31957319 a răspuns:

Daca nu ma insel gazul butan este o varianta prelucrata industrial, a celui metan. Cel din urma fiind mai puternic in moleculele ce il caracterizeaza. Parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este butan, daca cineva totusi incearca, sa ne spuna, vedem si noi stirile de la ora 17, 00.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt 3 tipuri de gaz care pot fi inmagazinate in butelii, fiecare depinde de puterea calorica. Cel pentru restaurante nu se foloseste in cazul domestic, are putere calorica mai mare si nu trebuie inmagazinat in locuri mai"calde"(cum ar fi in interiorul casei)in spania (de exemplu)gazul care vine prin conducta de la sursa pana la casa se numeste gaz natural si contine 97% gaz metan.