Einstein a fost pe aproape. Hai sa zic si eu
6. A fi e totul....restul e relativ.
Mergand la absurd: esti sigur ca esti si ca tu esti tu? Daca mergem pe Einstein?
Evreul meu preferat e Woody Allen, si cred ca citatele din gandirea lui cuprind toata intelepciunea lumii.
Si mie imi place de el, dar se pare ca pus accent pe Freud?
Posibil.
De fapt, cine nu o face?
La un moment al vietii, probabil ca ne punem toate aceste intrebari.
Dar daca ar exista un al saselea : Shumann, care a explicat frecventa ALPHA, care este variabila si este considerata referinta cu armonia pamanteana(frecventa pamantului)?
https://youtu.be/p8WRGZ4ef04
https://indrumarpsihologic.wordpress.com/2012/10/02/undele-creierului/
Nu stiam ca Schumann era evreu.
Am urmarit filmul de pe youtube, nu m-a convins. In primul rand pentru ca sunt suspicioasa cand citesc "sant, santem" sau "folosii", e derutant si-mi pierd increderea in reliabilitatea si coerenta stiintifica a unui demers de genul asta cand autorul are alte probleme, mai evidente. Am in general, mari indoieli asupra dozelor de stiinta de pe Youtube. Si apoi, am asteptat o referire la frecventa Schumann care nu a aparut. Frecventele cerebrale, undele creierului uman le vad mai degraba parte (sau sursa) a inregistrarilor akashice, a bibliotecii cosmice. Frecventa Schumann e un concept pe care nu il inteleg pe deplin, dar nu il vad conectat sau afectat in vreun fel de procesele de la nivelul scoartei cerebrale umane. Adica, eu cred ca aceasta frecventa a pamantului a existat deja inainte de aparitia oamenilor si nu e influentata de undele emise de creierele umane. Posibil sa ma insel, sa-mi scape ceva.
Am citit zilele astea ceva interesant, despre o cercetare care a demonstrat ca inima produce unde mult mai putenice decat creierul Poate ca totusi, "a simti" e mai important decat "a rationa".
Probabil ca traducerea este facuta de un oltean. Despre Shumann nu sunt sigur a fi evreu. Legatura frecventei pamantului cu (poate intamplatoarea) frecventa alpha o vad in sensul ca este constatarea ca reactia creierului este de relaxare si armonie, cum sustin medicii. Youtube doar vizualizeaza si explica mai pe inteles, prin imagini fenomenul, fara a avea alta autoritate.
Concluzia ar fi ca starea de bine a omului ar coincide cu acea frecventa alpha, nu ca pamantul ar induce-o.
Caci omul mai are in diverse stari si alte frecvente cerebrale predominante ca reactie a starilor.La inima, afara de EKG nu stiu sa se fi luat in considerare alte unde dar este evident ca intre creier si inima exista o legatura stransa si sincrona.
...ok!
Dar recunoaste ca Woody Allen si-a indreptat ironia spre barbati, cata vreme Benny Hill s-a dezlantuit asupra femeilor!
Nu recunosc.
Woody Allen mi s-a parut mereu ca e auto-ironic, ai dreptate partial, el fiind barbat. Un umor intelectual strabatut de dileme existentiale.
Umorul lui Benny Hill era usor burlesc, bazat pe mimica si gesturi si incurcaturi idioate, cu aluzii sexiste, dar inofensiv.
Culmea e ca si umorul unuia si al celuilalt ma intristeaza. Si Mr. Bean, la fel. Chaplin aproape ma face sa plang.
Frumoase descriere! Ma pregatisem cu 'bomba cu Hidrogen ' sa -ti explic, dar se pare ca stii totul.
De unde apare 'intristarea'? Din conditia umana.Chaplin se pare ca a prins si componenta asta!
Dar a propos:femeile receptioneaza diferit umorul fata de cum il receptioneaza barbatii?
Nu stiu nici pe departe totul, insa stiu ca in contextul mentionat de mine conditia umana n-are nicio treaba. Umorul ar trebui sa inveseleasca pe toata lumea, că pe mine (si poate si pe altii) ma intristeaza unele chestii care transcend din umor nu inseamna decat ca eu sunt poate un pic defecta. Dar poate eu vad ceva comic acolo unde altii nu pot vedea! Conditia umana e despre ceea ce e caracteristic tuturor, ca oameni. Ca suntem o specie trista de felul nostru, e o alta discutie.
Si delimitarile de felul asta "femeile receptioneaza diferit umorul fata de cum il receptioneaza barbatii?" nu sunt deloc ok, si femeile si barbatii sunt asemanatori impreuna si diferiti intre ei. Ca oamenii. Sunt femei cu simtul umorului exagerat care rad ca tutele din orice? da, dar la fel si barbati. Dimpotriva, sunt femei care nu se prind la o gluma simpla? crede-ma, si barbati fara umor sunt. Asa ca, diferentierile de genul asta, in baza sexului, nu mi se par corecte. Sa fie clar, nu ma refer doar la receptarea umorului.
Pe de alta parte, ma gandesc ca e inutil raspunsul meu catre cel care a scris "Daca printr-o minune ai avea acces la ce gandesc femeile, nu te-ai mai apropia in vecii vecilor de ele!". E iarasi o generalizare nedreapta, suntem toti oameni, in primul rand. Or fi si femei cu gandire inacceptabila si josnica, dar trebuie sa admiti ca la fel sunt si destui barbati. Imi pare sincer rau daca esti convins de ce ai scris acolo. Pentru tine imi pare rau.
Sigur ca sigur le cred in ideea nuantata de tine! Ca 'unii' sau 'unele'.Ca nu toti.Fiecare dupa gradul cultural, educational, desigur si al specificului genetic, ca sa nu zic psihologic.
Cand raspund la o intrebare punctuala si vreau sa fie si folositor raspunsul, incerc sa atrag atentia asupra aspectului care poate fi un pericol, nu sa generalizez. Generalizarea nu se poate face poate niciodata(si asta este o generalizare). Cata vreme nici doua fire de nisip nu seamana intre ele.
Si Shakespeare are umor.Cred ca toata opera lui poate fi privita sub perspectiva umoristica.(iarasi generalizez).
Da-mi o singura replica din Will care sa nu aibe o nuanta tragi-comica.Nu asta este umorul?
Daca vreodata as fi convins de ce traiesc si gandesc, as muri in acel moment! Poate si Biblia sa para umoristica?
Acolo nu vrem. Trebuie sa fie cu adevarat ceva serios intr-o viata demna de umor?
Ce zice Shakespeare? 'All the world is a stage...'
Toata lumea este un circ! General vorbind ESTE! Retrospectiv privindu-le! Si foarte SERIOASE in momentul derularii faptelor.
Cand plangem printre hohotele de ras, de fapt privim in trecut, amintindu-ne ca acel circ acum amintit, a fot o tragedie la momentul trait!
Ma bucur ca mai este cineva sa-i para rau pentru mine. E un sentiment, nitel caraghios. Daca eu nu-mi dau seama sunt raman neajutorat -fericit.
Imi rastalmacesti vorbele.
Nici macar nu sunt sigura ca te-am inteles, dar vreau sa fie clar, "imi pare rau pentru tine" se referea strict la citatul ala, "Daca printr-o minune ai avea acces la ce gandesc femeile, nu te-ai mai apropia in vecii vecilor de ele!". Nimic altceva, nu mi-as permite.
Si pentru ca nu-mi plac polemicile si nu sunt nici pe departe feminista, asa cum nici tu nu cred ca esti vreun fel de misogin, inchei aici aceasta disputa.
Weekend frumos!
Weekend frumos, de asemenea.
Primul, pentru ca iubirea, foamea, sexul si perceptia sunt produse ale creierului. Pam pam.
Sa mai nuantez? OK!
Ce Cale este mai buna de urmat, tinand cont de inteleptii lumii? Daca astia sunt.
Mai era un mare rege intelept, il cita Marele Rege Minos, la un moment dat, considerat, la vremea aia cel mai intelept, bogat, fericit.
Intr-o zi, si-a luat lumea in cap, fara sa-i ia SPP-ul (de pe vremea aia ) dupa el, s-a dus sa se lamureasca.Strabatand una din proprietatile lui, se pare undeva prin nordul Africii, intalneste intr-o padure, un batran.Bantuia de intelepti pe acolo, dar asta era cel mai renumit!
Si regele Minos (atotputernicul-conform trendului si comunicatelor de presa contemporane - acum vreo 4000 de ani (poate fac o mica eroare), intreaba acest Minos pe batran:'care este cea mai mare nenorocire care mi s-a intamplat?'
Nemernicul (invidios, desigur) i-a raspuns :'Aceea ca te-ai nascut!".
Am aflat de la Nietzsche povestea asta, nu-l citez pe el, doar ce-mi amintesc din ce zicea.
Acum, ma gandeam ca peste milenii, s-or fi nascut altii mai destepti! Si am pus intrebarea asta.
Einstein are dreptate, in rest, toate celelalte sunt niste porcarii inventate pentru a controla lumea.
Poate nu o fi chiar asa, arunci 'praf in ochii oamenilor sinceri' si cu relativitatea! Ma refer la cea comportamentala, nu ca stiinta fizica.
Pai filozofii, oamenii care chiar gandesc sunt asa de putini, incat mi se pare prea mare efort sa controlezi o lume, cu atata efort! Iar Einstein a dezvoltat o teorie veche de cand lumea.
Atata risipa de energie? Lumea se ofera ca sclava oricaruia ii ofera ceva sa-i placa!
Sunt toate. Fiecare prezintă o latură a vieţii. Moise arată importanţa raţiunii şi evoluţia culturală necesară unui om. Iisus spune că iubirea reprezintă soluţia care să te scoată din orice fel de conflinct. Marx vorbeşte despre problemele economice, astfel dacă eşti înstărit, atunci orice problemă se rezolvă. Freud arată importanţa sexului în viaţă, mai exact, pentru relaxarea psihică. Einstein spune că fiecare în parte nu are dreptate în mod absolut şi că sunt următoarele variante:
-are doar unul dintre cei mai de sus dreptate.
-doar câţiva au dreptate.
-toţi au dreptate.
Aşa înţeleg eu (prin ce spune fiecare): 1. Raţiune, partea intelectuală.
2. Sufletul, partea afectivă.
3. Relaţiile inter-umane, respectiv: economice, inter-statale etc., afective şi raţionale.
4. Beneficiul sexului ca anihilare a stresului.
5. Câte puţin din fiecare sau nimic.