| blondissima a întrebat:

Toti nebunii pretind ca ei nu sunt nebuni. Esti nebun daca iti dai seama ca esti nebun sau nu?

Răspuns Câştigător
| AlexC a răspuns:

E un paradox laughing :
Nebunul nu recunoaste nicio data ca e nebun.
Ai fii nebun sa pretinzi ca esti nebun.
Esti lucid atat timp cat iti dai seama de actiuniile tale (sau de ceea ce esti).

24 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Eu sunt de părere, că fiecare dintre noi are dereglări psihice mai mici sau mai mari, mai grave sau mai puţin grave. Nu există un om 100% sănătos din punct de vedere psihic (fiecare cu sechelele/traumele lui).

Cât despre întrebarea ta, eu una nu sunt de acord cu acel "toţi", ci cred, că există şi nebuni conştienţi de faptul, că sunt nebuni, dar sunt şi cei, care n-o realizează sau n-o recunosc. Deci nu pot să-ţi răspund prin "da" sau "nu", ci spun: "poate".

NOname
| NOname a răspuns:

Hei, copii, la culcare cu voi! Mai e şi mâine o zi. (asta ca să săriţi acum amândoi pe mine şi să nu vă mai ciondăniţi între voi, că deja mă doare capul la ce-i aici, hehe)

P.S. Da' totuşi ce frumos te-a rezolvat blonda! Când vrea ceva, poate!
Hehe, bate 5-ul, Blondissima!

NOname
| NOname a răspuns:

Noapte bună, Blondissima!

| Vizitiul a răspuns:

Acela care-i cu adevarat nebun, nu pretinde nici ca-i nebun, nici ca nu-i nebun.

| cristi202 a răspuns:

Daca realizezi ca ai un dram de nebunie esti pe calea cea buna, pentru ca din punct de vedere psihiatric, toti oamenii au cel putin o "chichitza". Problema apare cind crezi ca esti perfect normal, si tii de chestia asta indiferent de ce s-ar intimpla. De multe ori ma gindesc cum ar fi daca cineva ar chema Salvarea pentru un om perfect normal, spunind ca da dovada de nebunie (e agresiv, nu stie ce vorbeste, vorbeste urit, etc), desi nu ar fi asa, daca medicul de pe Salvare ar lua seama la ce spune cel ce a chemat-o, cel in cauza ar incepe sa se apere, protestind ca e perfect sanatos, ca nu e nebun, dar tocmai acest lucru l-ar determina pe medic sa il ia cu salvarea si sa il duca la ospiciu, pentru ca e o caracteristica a nebunilor sa sustina sus si tare ca ei sunt pefect normali.

| blondissima explică:

@Flaviius87,m-ai innebunit de tot, care "unele " si care "el"? laughing

| blondissima explică:

@CristinaFreacaMentaLista, eu vreau sa fiu serioasa si tu ma faci sa rad? Nu ma mai joc! laughing

| blondissima explică:

CFML, Cand tabla-i plina de pioni cam putine sanse sa te-mpiedici chiar de mine, doar daca nu pretind si eu ca sunt pion, asa de dragul impiedicatului. Si atunci apare kron si tipa : bai gigele treci in dormitor ca-ti dau una la trompeta de te umfla rasu ' (parca asa era nu kron?) si vine din urma Hombre cu un cal cu trei picioare (ca sa poata face miscarea L fara probleme ) alb sau negru, si vrea sa ma rapeasca dar nu stiu daca o sa reuseasca. laughing Apare NOname si te rapeste si pe tine. laughing

| blondissima explică:

5!winking
Dar nu ne-am ciondanit, am vrut sa vedem daca recunoaste cineva ca facem nebunii, sau ca facem ca nebunul si nebuna, alb si negru sau fucsia, sau chiar suntem? Si daca suntem si o stim mai suntem sau nu?
Noapte buna!

| Hăgiul a răspuns:

Sunt 3 nivele de nebunie:
1. Cand lumea zice ca esti nebun, iar tu nu crezi.
2. Cand tu zici ca esti nebun si lumea nu crede.
3. Cand lumea recunoaste ca esti nebun si tu le dai crezare.

| AlxMro a răspuns:

Un nebun nu va fi constient ca el este nebun, pentru ca el este in lumea lui "ba din potriva el va crede pe alti nebuni". De regula un om normal cand face ceva iesit din comun isi zice "sunt nebun..."

| AlxMro a răspuns:

Sunteti nebuni! laughing

| Whiff a răspuns:

Nebunul nu va ajunge cat o traii sa isi dea seama ca e nebun.

| Azazel_2358 a răspuns:

Tu sti ca gaina manca mere?

| express11 a răspuns:

Daca iti dai seama ca esti nebun,normal,nu esti nebun, deoarece un nebun, nu este responsabil de judecata lui.

| Flaviius87 a răspuns:

Unele pot fi nebune, dar sa aibă de asemenea momente de luciditate - dacă realizează că a făcut el anumite lucruri pe care nu le-ar face în mod normal - atunci își dă seama că e nebun!
Dar în majoritatea cazurilor aceștia nu își dau seama - am avut câțiva profesori pe care eu și toți colegii mei i-am considerat nebuni prin comportamentul lor -dar fiind foarte capabili au reușit să păcălească chiar și anumite teste psihologice cerute de conducerea școlii...E ciudat dar se întâmpla!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nebunul nu stie ca e nebun. Daca ar sti ca e nebun, ar fi lucid, deci n-ar mai fii nebun.

| amicumms a răspuns:

laughing depinde de ce crezi despre tine si de ce spune doctorul laughing

Întrebări similare