| Paranormal12 a întrebat:

Toti stim ca Jupiter este o planeta gazoasa.Se stie ca pe aceste planete nu se poate ateriza dar daca am trimite o sonda suficient de reziste ca sa reziste la gravitatie si presiune, unde ar ateriza? Pe nucleu?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Mici sanse sa ajunga pana la nucleul solid. S-ar opri undeva pe un strat de hidrogen lichid, chiar sub atmsofera gazoasa.

8 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Pe nucleu, care teoretic este solid.

| relian a răspuns:

Nu vad la ce sa trimiti ceva pe o planeta gazoasa, care este scopul.Normal ca nu ai unde ateriza, ca urmare nu aterizezi ci doar studiezi planeta de pe orbita.Restu ce se spune daca am fi pe jupiter am simti bla bla pentru ca gravitatia este X si asa mai departe, aceste sint doar chestii de comparatie, insa nu te poti deplasa pe jupiter sau sa aterizezi cum spui.Si pe nucleu care nucleu? De unde stim ca are nucelu sau ca ala e solid odata ce planeta e gazoasa.Asa am putea spune si de soare ca are nucleu solid, cea ce nu cred ca este adevarat.Si jupiter este tot un corp ca si soarele doar ca nu arde pentru ca nu este sau n-a fost suficient de mare sau presiunea nu este mare sa poate incepe reactiile de fuziune.Ca se spune ca ar avea nucelu nu stiu de care doar vorbe.Noi nu stim sigur nici ce nucelu are pamintu.Deci teoretic vorbind nu am putea ateriza. Vorba cuiva doar daca cumva gazele alea sar lichefia si ai putea pluti.

| Paranormal12 explică (pentru relian):

Frate,omul este curios si pot sa pariez cu tine ca daca oameni vor descopreri cum, o vor face.Nici Venus nu e interesanta si omul a trimis sonda pe solul ei!

| Galatz a răspuns:

Pe nucleu s-ar desprinde aceasta planeta.

| RobDogg a răspuns:

Pai... daca ar ateriza pe nucleu, nu s-ar topi? Sau ar exploda?

| ErrorFound a răspuns (pentru RobDogg):

Nu toate nucleele sunt fierbinti. happy

| Măcină_Emanuel_Elisei_1997 a răspuns:

Asta e o intrebare ciudata...ma duc pe Jupiter sa vad daca pot ateriza laughing

| ziggu a răspuns:

La o anumita presiune gazele se lichefiaza! Deci se poate si pluti...