Daca nu ar exista efectul tunel, Soarele n-ar emite energie. Efectul tunel exista la nivel cuantic, e ca si cum ai da cu capul de n ori de un zid si ai avea sansa ca el sa treaca prin zid.
))))))))))))))))))))))
Mai baiatule...
Efectul de tunelare cuantica te depaseste, crede-ma.
Acesta se aplica particulelor de energie inalta, particule emise TOCMAI in urma reactiilor nucleare din stele, sau in acceleratoarele de particule (vezi CERN).
Mai exista in electronica, in dioda care-i poarta numele, asa-numita "dioda-tunel"...
Vrei sa-ti descriu pe larg fenomenul?
Spune "Da", si te lamuresc!
Nu o intoarce tu aiurea-n tramvai, dupa ce ai pus o intrebare inepta al carui final suna asa:
Inferno wrote:
"Noi existam, deci Soarele exista, ceea ce, prin deductie logica, inseamna ca in interiorul Soarelui intalnim acea "temperatura considerabila" despre care vorbeam mai sus.
Ce facem insa daca aflam ca ea nu exista? Ei bine, daca nu exista atunci fizica clasica ne spune ca nu avem fuziune si drept urmare nu avem nici Soare.
Problema este ca noi chiar stim la ora actuala ca Soarele nu are o energie suficient de mare incat sa permita reactia de fuziune nucleara, cum se face ca, in pofida acestor lucruri, noi tot existam?"
Efectul de tunelare cuantica functioneaza cu particule de INALTA ENERGIE, sau care "IMPRUMUTA" energie pentru a "tunela", si apoi o dau inapoi!
Respectivele particule SUNT PRODUSE TOCMAI, in "reactoare" stelare, in explozii stelare, in campuri gravitationale foarte puternice, ETC
Iti sunt cunoscuti termenii astia?
Ma indoiesc sincer, tu nu ai habar de notiuni elementare ale fizicii, iar aici ai vrut doar sa faci pe desteptul cu unul care are studii in domeniu.
Ghinionul tau, si pierderea mea de timp.
Iesi afar'!
Pai problema aici este ca hidrogenul nu se comprima rapid, norii aia ne avand imediat masa critica. Probabil ca e ceva de genul, se strange niste hidrogen, se comprima un pic, se degaja caldura, caldura se disipa in spatiul cosmic, iar mai vine putin hidrogen in norul ala, iar se comprima, and so on.
Http://www.scientia.ro/......-_136.html
Sper sa reusesti sa-ti faci o aproximare a nivelului IQ urmarin acest filmulet.
Intai documenteaza-te, si dupa apari aici sa afirmi ca Soarele are suficienta energie incat sa produca fuziunea nucleara,iar efectul Tunel nu ar fi vinovat.
Efectul tunel functioneaza pentru particule in general si tine de natura ondulatorie al materiei, dupa cum spunea si De Broglie, orice paricula este si unda.
"Cine naiba ti-a spus tie ca Soarele nu functioneaza prin fuziune nucleara?"
Vad ca citesti dar nu intelegi nimic. Unde am scris eu ca Soarele nu functioneaza prin fuziune nucleara? Am spus ca nu are suficienta energie pentru a functiona prin furiune nucleara, dar de functionat functioneaza asa, datorita efectului Tunel, care permite acest lucru.
"...care "IMPRUMUTA" energie pentru a "tunela", si apoi o dau inapoi!"
Praf, daca ar face asta nu ar mai fi fenomen cuantic, ca ar putea fi explicat si de fizica clasica.