| MeScorpion a întrebat:

"Toţi suntem nemuritori. Doar trebuie să murim mai întâi." - Mircea Eliade. Moartea e un fenomen simplu in natura, de ce il fac oamenii sa fie inspaimantator?

12 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Daca nu i-ai trai spaima in cel mai profund mod inseamna ca ai trait degeaba pentru ca ar fi ca si cind ai face sex si n-ai simti nimic.Nici macar cind esti penetrata.Adeca te-ai f...t si n-ai simtit.

| Flav a răspuns:

Cine-l face inspaimantator? Eu vreau doar sa ma prinda c-un pahar de vin rosu in mana. As muri multumit.

| DakotaRoyse a răspuns:

Pentru că e ceva necunoscut. Nimeni nu ştie de fapt ce e după moarte, aşa că teoriile au răsărit ca ciupercile după ploaie, teorii pozitive sau nu.

| harciog a răspuns (pentru DakotaRoyse):

Nu stiu cit e de necunoscut dar cred ca ramine totusi alaturi de nastere si dragoste ca fiind cele mai intense trairi.

| DakotaRoyse a răspuns (pentru harciog):

Intens sau nu, nu mai suntem aici s-o expunem pe hârtie în niciun fel laughing

| DanAmarandei a răspuns:

Pe masura ce am avansat in tehnologie si idei ne-am obisnuit sa stim tot. moartea este pur si simplu necunoscuta si astfel contravine structurii noastre!

| cosmin333 a răspuns:

Probabil pentru teama de necunoscut. Datorita faptului ca nimeni vreodata nu s-a mai intors din morti sa ne spuna ce este dincolo, ce ne asteapta si ce trebuie sa facem pentru a ne asigura un trai cat mai usor...

| DeeaLoVe012 a răspuns:

Inainte moartea era luata ca pe un pas in viata...Acum oameni au inceput sa creada ca este un lucru rau de frica necunoscutului.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nemuritori in vesnicie asta a vrut sa spuna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta cu "frica de necunoscut" deja e virală. Și enervantă. E mai degrabă frica de durerea dinaintea morții, de împrejurările ei. Puține morți sunt liniștite, majoritatea-s premerse de patimi. Frică de moarte (cea trupească) în sine probabil au doar persoanele religioase, cu gândul la pedeapsa ce va să vină. Aici vorbind strict din perspectiva viitorului mort.
Pe lângă asta, mai intervine și faptul pierderii cuiva apropiat, pentru rude, prieteni. E ușor să zici că moartea și nașterea sunt cele mai comune lucruri de pe Pământ. Ambele fenomene au puterea de a schimba radical viața multor persoane.

| har a răspuns:

A vrut sa spuna ca dupa moarte sufletul nostru daca fost bun se poate duce in rai acolo nu se poate rani, nu poate muri si nici durere nu simte, cu alte cuvinte e ca si cum ai fi nemuritor