Caracterul relativ sau absolut al afirmatiei depinde de fiecare individ in parte, adica este "raportat" la sistemul de valori in care crede cel ce spune afirmatia.
Daca ma intrebi daca sustin sau nu afirmatia, ei bine, o sustin. Nu doar app de experienta personala (ce zici tu in paranteza) ci si pentru ca o situatie cu un final previzibil poate lua o turnura imprevizibila. Nu intotdeauna, dar e posibil.
Daca totul e relativ inseamna ca si afirmatia "totul e relativ" e relativa. Adica nu e chiar asa de sigur ca totul e relativ.Sau totul e relativ in afara de faptul ca totul e relativ?
Eu cred ca totul tine de mintea noastra, dar ea nu face nici 2 banuti fara sa fie impinsa din spate de emotiile noastre, stiu asta pentru ca imi place sa cant si dupa aia ma simt "conectat' la tot ce-i mai important.acolo ar incepe raspunsul la intrebarea ta, in starea aia.cred.
Totul este relativ. In spatele fiecarui lucru pe care tu il consideri banal stau mii si mii de lucruri de care nici nu ai idee.
Totul este relativ.Doi oamenii pot privi acelasi lucru si pot avea doua opinii care nu au absolut niciun punct comun desi in fond e acelasi lucru.In general toate regulile sunt acceptate pana la proba contrara
Pot raspunde printr-o afirmatie foarte elocventa a lui Albert Einstein: "Pune mana pe o soba fierbinte un minut si ti se va parea o ora. Stai cu o fata frumoasa o ora si ti se va parea un minut. Aceasta este relativitatea."
Aceasta expresie e a diavolului.Pentru ca totul trebuie sa fie constructiv, nu relativ.Tre sa urci, nu sa oscilezi.
Nu am un raspuns pentru ania, dar am o intrebare pentru PIAC: ce anume trebuie sa urci? ca eu m-am tot chinuit sa urc, ba scari, ba munti. indiferent care-a fost situatia, am observat ca la un moment dat a trebuit sa si cobor ce-am urcat. zi-mi si mie, te rog, daca ai aflat, care e locul ala unde urci si nu mai trebuie pe urma sa te dai jos?