| Ltyiiol a întrebat:

Totul se învârte. Lumea se învârte și odată cu ea ne învârtim și noi, totul se învârte într-un cerc infinit, totul se repetă și se repetă la nesfârșit. Îmi aduc aminte că acum ceva timp am vizionat un videoclip în care era dezbătut un viitor aproape irealist, constând în dispariția spontană și fără niciun motiv anime a tuturor oamenilor de pe plenetă. Nu îmi amintesc bine urmările pe care le-a prezentat persoana în cauză, așa că am decis să dezbatem împreună această ipoteza. Dar, mai întâi, ca să vă lămuresc despre fragmentul pe care am ales să îl scriu la începutul întrebării. Este posibil ca toate acestea să decid întâmplat deja? E posibil să fi existat alte miliarde de generații de persoane înainte ca istoria noastră să înceapă? E posibil ca aceștia să fi dispărut, poate din cauza unui meteorit, unui scenariu apocaliptic devenit real. Cum ar schimba chestia asta modul în care înțelegem Universul? Credeți că universul ar putea fi mult mai vechi decât ne putem noi imagina?

Revenind, uitați care cred eu că ar fi urmările:
Cred că centralele hidroelectrice ar continua să genereze energie în ciuda celor electrice care nu vor funcționa mult timp fără combustibil.
Fără oameni care să supravegheze centralele nucleare s-ar putea forma catastrofe devastatoare peste tot.

Piramidele Egiptului ar putea trece cu bine peste toate aceste distrugeri, iar, peste mii de ani, natura va găsi o cale să readucă planeta la ceea ce era odată. Voi ce credeți? Oare animalele ar supraviețui? Ce urmări credeți ca ar mai putea fi?

54 răspunsuri:
| Inferno a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

"greutatea celor mai mari lespezi de granit ale Marii Piramide Egiptene, precum si la capacitatea de ridicare a mijloacelor mecanizate actuale."

E dovedot stiintofic faptul ca aceste constructii puteau fi realizate si cu tehnologia vremii si s-au gasit nenumarate dovezi in acest sens.
Acum daca au fost realizate intr-adevar asa sau cu ajutorul unor dispozitive tehnologizate moderne nu putem sti cu siguranta. Cel putin nu inca.
Ce e drept este ca ambele variante sunt posibile, iar din prima este favorizata deoarece nu necesita atat de multe presupuneri suplimentare comparativ cu cealalta.

| Inferno a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

"Care este eroarea datarii cu C14?"
Cand vorbi de aparitia si disparitia uneicivilizatii lucram cu unitati mari de timp. Raportat la aceste valori eroarea ar fi neglijabila.

| Inferno a răspuns (pentru Donsavas):

"S a demonstrat că gigantii au existat, chiar si ramasite ale sirenelor."

Ha ha ha. De unde ai extras informatia asta? Chiar sunt curios. Ma tem sa nu fie doar produsul propriei tale imaginatii, ar fi destul de grav.

"Cu siguranta ca au existat si alte civilizații, poate chiar si specii asemeni celei umanoide. "

Da, absolut. 100℅ sigur au existat, fara nici cel mai mic dubiu. E asa de clar. Fii sincer, prenadez?

| Inferno a răspuns:

Imi cer scuze pentru greselile de scriere.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Cea mai mare ipocrizie e cand te folosesti de stiinta dar o critici

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Inferno):

Interesanta valoarea neglijabila; mai ales daca eroarea poate fi si de 98%.winking laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Inferno):

Pana sa ajunga soarele sa se tinga: sigur-sigur o sa explodeze! o fripturica la gratar cu sfertodoctii-religiosi o sa asigure alimentatia acelora care vor pleca in cautarea altor planete locuibile.winking laughing laughing laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Inferno):

Eu merg pe varianta "antigravitatiei" creata prin forta mentala!

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

"Fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de ÎMPOTRIVIRILE ŞTIINŢEI, PE NEDREPT NUMITE ASTFEL". (1Timotei.6:20)
Am scris in alta parte că știința este bună, că este darul lui Dumnezeu pentru noi; dar ea devine rea in punctele în care oamenii o folosesc împotriva voinței Aceluia care ne-a daruit-o.
La fel se întâmplă cu orice binecuvântare divină:bani, hrana, timp, influență, și multe altele. De cele mai multe ori le întrebuințăm nepotrivit; altfel de cum ar fi trebuit, și în moduri in care aceste binecuvântări devin un blestem pentru noi și semenii noștri.
Știința este bună. Și Dumnezeu a spus că în vremurile din urmă cunoștința va crește. Noi trăim în acele vremuri din urmă.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

De 2018 ani tot in acele vremuri traiti si o sa mai traiti

| Inferno a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Daca eroarea ar fi de 98℅ atunci datarea cu carbon pur si simplu nu ar mai exista. Mai eficient ar fi sa lingi suprafata pentru a deduce varsta materialului.

| Ssssmokin a răspuns (pentru Inferno):

Si apoi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Am mai vazut si eu cicã oamenii pe atunci puteau sa facã orice cu mintea.
Nu mai stiu sigur unde am citit "daca misti un metal pe sub masã cu ajutorul unui magnet, in fata unui copil care nu are in subconstient ca mintea umana nu o poate face, oare nu o sa poata face asta cu ajutorul mintii?" thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred cã existã anumiti ani ai galaxiei cel putin "silver age/Bronze age/golden age" acum suntem in golden age din 2012 dupã calendarul Mayas suntem in prosperitate, constiinta umana este la capacitate maxima, dar sistemul ne tine sub control. Pana sa ajungem la ceva cataclisme, razboaie trebuie sa mergem din nou in Silver Age, ciclul se petrece o datã la 24.000 de ani.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu ai trait "pe pielea ta" experiente/evenimente considerate paranormale, sau fictiune: nu poti accepta ca puterea mintii trece dincolo de puterea stiintei de a o explica.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Inferno):

Hai sa nu ne jucam si nici sa nu aberam cu precizia datarii cu C14. in mos sigur nu stii cu cat creste eroarea, pe masura ce obiectele studiate/analizate sunt mai vechi. punct si am incheiat

| DorelExpertu a răspuns:

Deci, tu vrei sa intrebi "daca lumea se invarte neincetat, si noi odata cu ea, de ce nu ametim?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru anonim_4396):

24.000-26.000, plus, ori munus 5.000; asta insemnand ori 19.000, ori31.000. poti fi precisa tu?winking

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Steregoi):

Ai certitudinea ca omul este "produsul" terei? ai certitudinea ca nu convietuim, pe tera cu extraterestrii? ai certitudinea ca iti este pus la dispozitie adevarul despre om si despre extraterestrii?winking tongue laughing

| Donsavas a răspuns (pentru Inferno):

Ar fi foarte grav sa vorbesc cu ele.

| Inferno a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Hai sa nu aberam cu imprecizia datarii cu C14.
O eroare se defineste in general ca fiind diferenta dintre valoarea reala si cea masurata, totul raportat la valoarea masurata.

Daca eroarea ar fi de aproape 100% cum sustii tu (98%) ar insemna ca Pamantul poate avea in loc de 4.5 miliarde de ani chiar 9 miliarde de ani. Ceea ce e absurd.

De fapt daca ne documentam putin constatam ca marja de eroare e de +/- 50 milioane de ani fata de valoarea initial. Ceea ce ar insemna o eroare de +/-1.1%.


Cunoastem ca varsta masurata a Pamantului e m=4.5*10^9 ani.
Mai stim ca varsta reala a Pamantului poate varia intr-un interval de +/- 50*10^6 ani. Asta inseamna ca in cel mai rau caz varsta Terrei ar putea fi r1=4.5*10^9-50*10^6 ani, sau r2=4.5*10^9+50*10^6. Cam astea doua ar fi extremitatile intervalului. m ∈ [r1; r2]
Erorile maxime posibile vor fi:
ε1= (r1-m)/r1*100= ((4.5*10^9-50*10^6)-(4.5*10^9))/(4.5*10^9)*100=-1.1%
respectiv
ε2=(r2-m)/r2*100=1.1%

Cu alte cuvinte eroarea variaza undeva in intervalul [+1.1%; -1.1%], in niciun caz nu ajunge la 98%.

| Darkmagic a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Pot sa raspund eu pentru Steregoiul care s-a blocat pe undeva? big grin
Mihailescu_Valeriu_1953 wrote:
"Ai certitudinea ca omul este "produsul" terei?"

Eu da, o am.
1. "Aruncarea" aparitiei vietii in cosmos NU raspunde intrebarii principale a umanitatii: "Cum a aparut viata?", ci doar transporta problema aparitiei vietii...intr-un mediu inca si mai ostil ei.
Cum iti suna asta:
"aaa...nu stim cum a aparut viata pe Pamant, dar neputand afla, impingem misterul aparitiei... undeva in spatiu".
Observi ca se schimba doar locul, intrebarea luand forma: "Dar "acolo", cum a aparut?".
2 O eventuala civilizatie extraterestra care ar fi vizitat Terra cu x ani in urma, NU ar "fabrica" "om", si in niciun caz, nu l-ar lasa in epoca pietrei, daca prin absurd, ar afla OM pe Terra, "conflictul" civilizatiilor l-ar fi ridicat pe om aproape de nivelul civilizatiei vizitatoare.
E simpla Istorie, s-a intamplat de nenumarate ori chiar pe Terra intre umani & umani, s-ar intampla inca si mai abrupt, in cazul unui contact umani - E.T.
3 O civilizatie care viziteaza o planeta, lasa acolo tehnologia care o caracterizeaza ca si civilizatie, NU se apuca sa ingramadeasca pietre, nici macar sub forma de piramide.
E hilar...
Chiar omul, a lasat pe Luna tehnologia anilor respectivi: metal, plastic, electronica, NU s-a apucat nimeni sa faca un monument megalitic ca semn al trecerii umanitatii pe acolo...
4 De-a lungul raspunsurilor de aici s-a tot vorbit de Evolutie.
Evolutia nu e nici Dumnezeu, nici Thor, cu siguranta nici Wotan, iar teoria ei nu e vreun catehism!
NU este "infinita", (nimic nu este "infinit"!), are un final, si reiterez cu ocazia asta o afirmatie din primul meu raspuns:
"... dupa disparitia speciei umane, un lucru este cert: NU vor mai aparea alti umani".
O specie a disparut?
Adios! happy
Stiu ca multi inculti o vad perpetua, (Evoluam, Evoluam! Darwin, Darwin!) dar probabil nu cunosc termenul Extinctie...
In final, retine asta:
ORICE, ...are un Final.
Ajuta mult. big grin

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Darkmagic):

Aproape tot este si in mintea mea! omiti o eventuala esuare si o nava ale cate componente nu outeau fi utilizabile decat pe termen foarte scurt. de aici si involutia inevtabila, apoi reevolutia aproximativ cunoscuta de noi, muritorii actuali.winking laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Darkmagic):

Incerca sa cugeti cateva zile: ai un autoturism ultra modern si performant. ajun in desret, in afara rutelor beduinilor. ai un accident care fece imposibila utilizarea unor piese, pentru a comunica, sau pentru a-ti asigura necesarul supravietuirii. extrapoleaza asta la esuarea unei nave din MGC87, sau pe pe ProximaB.winking laughing tongue

Întrebări similare