"greutatea celor mai mari lespezi de granit ale Marii Piramide Egiptene, precum si la capacitatea de ridicare a mijloacelor mecanizate actuale."
E dovedot stiintofic faptul ca aceste constructii puteau fi realizate si cu tehnologia vremii si s-au gasit nenumarate dovezi in acest sens.
Acum daca au fost realizate intr-adevar asa sau cu ajutorul unor dispozitive tehnologizate moderne nu putem sti cu siguranta. Cel putin nu inca.
Ce e drept este ca ambele variante sunt posibile, iar din prima este favorizata deoarece nu necesita atat de multe presupuneri suplimentare comparativ cu cealalta.
"Care este eroarea datarii cu C14?"
Cand vorbi de aparitia si disparitia uneicivilizatii lucram cu unitati mari de timp. Raportat la aceste valori eroarea ar fi neglijabila.
"S a demonstrat că gigantii au existat, chiar si ramasite ale sirenelor."
Ha ha ha. De unde ai extras informatia asta? Chiar sunt curios. Ma tem sa nu fie doar produsul propriei tale imaginatii, ar fi destul de grav.
"Cu siguranta ca au existat si alte civilizații, poate chiar si specii asemeni celei umanoide. "
Da, absolut. 100℅ sigur au existat, fara nici cel mai mic dubiu. E asa de clar. Fii sincer, prenadez?
Interesanta valoarea neglijabila; mai ales daca eroarea poate fi si de 98%.
Pana sa ajunga soarele sa se tinga: sigur-sigur o sa explodeze! o fripturica la gratar cu sfertodoctii-religiosi o sa asigure alimentatia acelora care vor pleca in cautarea altor planete locuibile.
Eu merg pe varianta "antigravitatiei" creata prin forta mentala!
"Fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de ÎMPOTRIVIRILE ŞTIINŢEI, PE NEDREPT NUMITE ASTFEL". (1Timotei.6:20)
Am scris in alta parte că știința este bună, că este darul lui Dumnezeu pentru noi; dar ea devine rea in punctele în care oamenii o folosesc împotriva voinței Aceluia care ne-a daruit-o.
La fel se întâmplă cu orice binecuvântare divină:bani, hrana, timp, influență, și multe altele. De cele mai multe ori le întrebuințăm nepotrivit; altfel de cum ar fi trebuit, și în moduri in care aceste binecuvântări devin un blestem pentru noi și semenii noștri.
Știința este bună. Și Dumnezeu a spus că în vremurile din urmă cunoștința va crește. Noi trăim în acele vremuri din urmă.
Daca eroarea ar fi de 98℅ atunci datarea cu carbon pur si simplu nu ar mai exista. Mai eficient ar fi sa lingi suprafata pentru a deduce varsta materialului.
Am mai vazut si eu cicã oamenii pe atunci puteau sa facã orice cu mintea.
Nu mai stiu sigur unde am citit "daca misti un metal pe sub masã cu ajutorul unui magnet, in fata unui copil care nu are in subconstient ca mintea umana nu o poate face, oare nu o sa poata face asta cu ajutorul mintii?"
Eu cred cã existã anumiti ani ai galaxiei cel putin "silver age/Bronze age/golden age" acum suntem in golden age din 2012 dupã calendarul Mayas suntem in prosperitate, constiinta umana este la capacitate maxima, dar sistemul ne tine sub control. Pana sa ajungem la ceva cataclisme, razboaie trebuie sa mergem din nou in Silver Age, ciclul se petrece o datã la 24.000 de ani.
Daca nu ai trait "pe pielea ta" experiente/evenimente considerate paranormale, sau fictiune: nu poti accepta ca puterea mintii trece dincolo de puterea stiintei de a o explica.
Hai sa nu ne jucam si nici sa nu aberam cu precizia datarii cu C14. in mos sigur nu stii cu cat creste eroarea, pe masura ce obiectele studiate/analizate sunt mai vechi. punct si am incheiat
Deci, tu vrei sa intrebi "daca lumea se invarte neincetat, si noi odata cu ea, de ce nu ametim?
24.000-26.000, plus, ori munus 5.000; asta insemnand ori 19.000, ori31.000. poti fi precisa tu?
Ai certitudinea ca omul este "produsul" terei? ai certitudinea ca nu convietuim, pe tera cu extraterestrii? ai certitudinea ca iti este pus la dispozitie adevarul despre om si despre extraterestrii?
Hai sa nu aberam cu imprecizia datarii cu C14.
O eroare se defineste in general ca fiind diferenta dintre valoarea reala si cea masurata, totul raportat la valoarea masurata.
Daca eroarea ar fi de aproape 100% cum sustii tu (98%) ar insemna ca Pamantul poate avea in loc de 4.5 miliarde de ani chiar 9 miliarde de ani. Ceea ce e absurd.
De fapt daca ne documentam putin constatam ca marja de eroare e de +/- 50 milioane de ani fata de valoarea initial. Ceea ce ar insemna o eroare de +/-1.1%.
Cunoastem ca varsta masurata a Pamantului e m=4.5*10^9 ani.
Mai stim ca varsta reala a Pamantului poate varia intr-un interval de +/- 50*10^6 ani. Asta inseamna ca in cel mai rau caz varsta Terrei ar putea fi r1=4.5*10^9-50*10^6 ani, sau r2=4.5*10^9+50*10^6. Cam astea doua ar fi extremitatile intervalului. m ∈ [r1; r2]
Erorile maxime posibile vor fi:
ε1= (r1-m)/r1*100= ((4.5*10^9-50*10^6)-(4.5*10^9))/(4.5*10^9)*100=-1.1%
respectiv
ε2=(r2-m)/r2*100=1.1%
Cu alte cuvinte eroarea variaza undeva in intervalul [+1.1%; -1.1%], in niciun caz nu ajunge la 98%.
Pot sa raspund eu pentru Steregoiul care s-a blocat pe undeva?
Mihailescu_Valeriu_1953 wrote:
"Ai certitudinea ca omul este "produsul" terei?"
Eu da, o am.
1. "Aruncarea" aparitiei vietii in cosmos NU raspunde intrebarii principale a umanitatii: "Cum a aparut viata?", ci doar transporta problema aparitiei vietii...intr-un mediu inca si mai ostil ei.
Cum iti suna asta:
"aaa...nu stim cum a aparut viata pe Pamant, dar neputand afla, impingem misterul aparitiei... undeva in spatiu".
Observi ca se schimba doar locul, intrebarea luand forma: "Dar "acolo", cum a aparut?".
2 O eventuala civilizatie extraterestra care ar fi vizitat Terra cu x ani in urma, NU ar "fabrica" "om", si in niciun caz, nu l-ar lasa in epoca pietrei, daca prin absurd, ar afla OM pe Terra, "conflictul" civilizatiilor l-ar fi ridicat pe om aproape de nivelul civilizatiei vizitatoare.
E simpla Istorie, s-a intamplat de nenumarate ori chiar pe Terra intre umani & umani, s-ar intampla inca si mai abrupt, in cazul unui contact umani - E.T.
3 O civilizatie care viziteaza o planeta, lasa acolo tehnologia care o caracterizeaza ca si civilizatie, NU se apuca sa ingramadeasca pietre, nici macar sub forma de piramide.
E hilar...
Chiar omul, a lasat pe Luna tehnologia anilor respectivi: metal, plastic, electronica, NU s-a apucat nimeni sa faca un monument megalitic ca semn al trecerii umanitatii pe acolo...
4 De-a lungul raspunsurilor de aici s-a tot vorbit de Evolutie.
Evolutia nu e nici Dumnezeu, nici Thor, cu siguranta nici Wotan, iar teoria ei nu e vreun catehism!
NU este "infinita", (nimic nu este "infinit"!), are un final, si reiterez cu ocazia asta o afirmatie din primul meu raspuns:
"... dupa disparitia speciei umane, un lucru este cert: NU vor mai aparea alti umani".
O specie a disparut?
Adios!
Stiu ca multi inculti o vad perpetua, (Evoluam, Evoluam! Darwin, Darwin!) dar probabil nu cunosc termenul Extinctie...
In final, retine asta:
ORICE, ...are un Final.
Ajuta mult.
Aproape tot este si in mintea mea! omiti o eventuala esuare si o nava ale cate componente nu outeau fi utilizabile decat pe termen foarte scurt. de aici si involutia inevtabila, apoi reevolutia aproximativ cunoscuta de noi, muritorii actuali.
Incerca sa cugeti cateva zile: ai un autoturism ultra modern si performant. ajun in desret, in afara rutelor beduinilor. ai un accident care fece imposibila utilizarea unor piese, pentru a comunica, sau pentru a-ti asigura necesarul supravietuirii. extrapoleaza asta la esuarea unei nave din MGC87, sau pe pe ProximaB.
FyZz întreabă:
Smile_9049 întreabă: