Oameni buni voi ce faceti va certati aiurea pe linga subiect se pare.Omul sau fata asta a intrebat la ce distanta nu formule nu calcule nu teorii etc. Daca nu stiti spuneti sau nu mai comentati. Iara daca doriti sa dezbateti subiectul e f bine dar cineva sa puna o intrebare in acest sens si sa o discutam acolo.Pt BonCoeur da el si-a dat cu parerea deci na zis omu ca asa este.Nu vad la ce ati sarit pe el reprosandui ca bate campii si ca na cerut nimeni pareri ci doar raspunsuri.Pai asa va pot reprosa si eu voua ca cerut nimeni formule trimiteri pe mai stiu eu unde sau teorii, puncte lagange bla bla.Da este adevarat omul a gresit si explicatii frumos.Insa a spus un mare adevar dupa si anume:raspunsurile se dau pe wintelesul tuturora fara formule fara trimiteri mai stiu eu unde, astfel sa poata intelege de la nea Ion care are 90 de ani si pina la copilul de gradinita.Asta cred ca se cauta si pe aici.De formule de teorii explicabile folosind cuvinte tehnice oricne poate gasi peste tot.Numai bine
Sa dau un raspuns acum la intrebarea:La ce distanta de suprafata pamantului greutatea unui corp se anuleaza? Raspunsul este la nici o distanta oricare ar fi ea greutatea unui corp nu se anuleaza.Atata timp cat exista gravitatie indiferent cat de slaba n corp nu-s va pierde greutatea astfel incat ea sa fie nula sau zero.Nicaeri in galaxie nusi va pierde greutatea toatal ori sa devina nula. Poate in spatiul intergalactic cine stie.Dar deocamdata nu stie nimeni ce situatie se intilneste acolo asa ca raspunsul deocamdata ramane ca greutatea nu se anuleaza.Numai bine.
Total eronat, pe viitor documenteaza-te inainte sa deschizi gura. Punctele Lagrange se refera la orbita geostationara.
Intrebare originala se referea la distanta fata de pamant la care greutatea unui corp devine 0. Mai exact greutatea = masa * acceleratia gravitationala. Greutatea devine 0 cand acceleratia gravitationala este 0, pentru ca masa obiectelor nu scade in functie de locatie. Acceleratia gravitationala scade pe masura ce te indepartezi de pamant. Intrebarea este la ce distanata, distanta care este dependenta de masa celor 2 corpuri. In linkul postat de mine sunt exemple de calcule.
Am fost suficient de explicit?
Punctele Lagrange nu au vreo legătură cu orbita geostaționară. Punctele Lagrange se referă la locurile unde forța gravitațională a două obiecte e identică și ajung în echilibru. E ca și cum ai fi tras de ambele mâini cu aceeași putere, nu te miști. Poți să cauți pe wikipedia.
Singurul loc unde atracția gravitațională a unui obiect devine exact zero e la o distanță infinită, sau măcar un loc unde undele gravitaționale nu au avut timp să ajungă, dar astea călătoresc cu viteza luminii, deci e cam imposibil de ajuns în acel loc.
Ai face bine sa iti urmezi sfatul. http://ro.wikipedia.org/wiki/Punct_Lagrange
have fun!
Să-ți dau un exemplu, poate vei înțelege diferența. La punctul Lagrange 1 (Pământ - Lună), un obiect ar rămâne tot timpul între Pământ și Lună, asta înseamnă, evident, că se va roti în jurul Pământului odată cu Luna, adică, o rotație completă la o lună (cam).
Orbita geostaționară e mult mai apropiată de Pământ și se referă la faptul că sateliții cu pricina se rotesc în jurul Pământului într-o zi (cam), odată cu Pământul, intenția e să rămână în același loc pe cer, când te uiți la el, de asta se cheamă orbită geostaționară.
Luna nu rămâne în același loc pe cer, evident, și nici obiectele de la punctele Lagrange, deci punctele Lagrange nu sunt geostaționare, sunt staționare în raport cu sistemul a două corpuri.
Bine, eu am simplificat cam tare în explicația de mai sus. Două din punctele Lagrange nu funcționează prin echilibrul forțelor gravitaționale, ci sunt mai complicate, cu rotație în jurul baricentrului și efecte gravitaționale ale corpului secundar.
Ți-am zis, imaginează-ți că există un punct între Pământ și Lună unde forțele gravitaționale ale celor două corpuri sunt identice. Dacă ești în acel punct, nu "cazi" nici spre Pământ, nici spre Lună. Bine, nu am luat în considerare gravitația Soarelui și a celorlalte planete, dar se pot lua în considerare.
Dupa parerea mea, greutatea unui corp se anuleaza atunci cand a aterizat pe sol.Cat timp corpul este suspendat in aer, forta gravitationala tinde sa-l traga in jos, astfel greutatea cu care actioneaza forta gravitationala este una foarte mare.Atunci cand corpul atinge Pamantul, forta gravitationala se opreste sa actioneze si astfel greutatea corpului se anuleaza.
Intrebarea este destul de complexa si raspunsul de asemenea.
Uite aici un link care te va ajuta.
http://easycalculation.com/physics/classical-physics/learn-newtons-law.php
anonim_4396 întreabă: