anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Trăim într-o simulare?

Lumea noastră este doar o simulare pe computer creată de o civilizație mai sofisticată. Deci nu existăm. Suntem doar niște simulări. Aceasta este o explicație simplificată a ipotezei simulării, care este mult mai complexa și constă din trei ipoteze.
Dar mesajul de bază rămâne același: trăim într-o simulare. Cât de probabilă credeți că este această teorie?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
33 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ipoteza aceasta a simularii, oamenii sunt inconstient controlati de masinarii, nu este deloc ceva nou ea a fost exploatata in filmul cult> The Matrix in 1999. Te asigur ca filmul chiar daca este superb si are multe concepte SF cat si filosofice, ramane doar un film bun si atat.
De sigur este primul film care m-a facut sa ma indoiesc de teoria de baza a empirismului, dar deocamdata este doar sf, in viitor insa omul nu va mai avea nevoie de trairi in viata pentru a dobandi cunoasterea ci se va naste cu ea, fiind implementata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

0.0000001% probabilitate.

Simplu fapt ca tu crezi ca daca cineva ne simuleaza, ne simuleaza pe ceea ce tu crezi ca se numeste computer inseamna ca e doar imaginatia ta.

| nowar874 a răspuns (pentru suntserios):

Pai si daca suntem mai aduc banii fericirea? n-o mai aduc ca ei nu exista, vezi de asta nu conteaza cati bani ai.

| suntserios a răspuns (pentru nowar874):

Sa te vad eu fericit rupt de foame, cu datorii și fără o casa unde sa dormi.

| ion218642 a răspuns (pentru suntserios):

Nu am inteles raspunsul, poti sa zici mai detaliat, ca parca ar fi ceva interesant, dar ce parere ai vom putea sa simulam vreodata apa, natura dar sa fie asa natural, sau sunt procese naturale si nu avem cum?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Probabilitate zero. Doar că ceea ce trăim, receptăm și experimentăm ca trăire a realității, nu este realitatea, ci hărțile și modelele pe care le avem despre ea. Iar acestea sunt generate de creieul nostru.

| ion218642 a răspuns (pentru sadrian46):

Credeti ca o sa simulam vreodata gen apa sau aerul? sau sunt procese naturale care n-o sa mearga? dar nu sa simulam gen ca ca in jocuri vezi o apa, ca aia facem de cel putin 30ani.

| sadrian46 a răspuns (pentru ion218642):

Să simulăm? Ce înțelegi prin asta? Simularea este un proces intelectual. Apa și aerul sunt entități naturale.

| ion218642 a răspuns (pentru sadrian46):

Sa facem un calculator si sa simulam apa exact asa naturala.

| sadrian46 a răspuns (pentru ion218642):

Poți să faci diferența dintre realitate și simulare? Simularea pe calculator nu poate crea apa exact așa naturală.

| ion218642 a răspuns (pentru sadrian46):

Dar sa stergem memeoria pe o perioada gen de o luna a unui om oare o sa putem? dar intrebarea e mai e acelasi om? ca daca ii distrugi din creier memoria si nu stiu e natural asta?

| sadrian46 a răspuns (pentru ion218642):

Dar sa stergem memeoria pe o perioada gen de o luna a unui om oare o sa putem? Nu o să putem.

| ion218642 a răspuns (pentru sadrian46):

Probabilitate zero. Doar că ceea ce trăim, receptăm și experimentăm ca trăire a realității, nu este realitatea, ci hărțile și modelele pe care le avem despre ea. Iar acestea sunt generate de creieul nostru, ce anume ati vrut sa ziceti prin asta? adica hartile si modelele pe care le avem despre ea, asta e realitatea dar ce treaba are ca nu putem pune o constiinta in pc?

| sadrian46 a răspuns (pentru ion218642):

Pentru că nu știi ce este un PC. Este un aparat care procesează algoritmi de calcul. Conștiința este un proces dinamic legat de viața unui organism. Nu ai cum să pui viață în PC.

| relian a răspuns:

Cit de probabila este? Ca si inexistenta laughing povesti inventate de unai, naivi is destui, asa ca se pare ca al ce arunca undita a prins ceva laughing

| Frank51 a răspuns:

Puțin probabilă, nu are multă știință în spate ca și teoria bigbang spre exemplu, ci doar o filosofie de genul "oare e așa", ca și cum mă întreb eu într-o sâmbăta seara, oare extratereștrii au mâini sau nu? Foarte irelevant răspunsul.

| johnnny123 a răspuns:

Pe o scară de la 0% la 100%, probabilitatea este "nu contează".

Dacă suntem o simulare, atunci nimic din ceea ce credem și facem nu contează, pentru că nu existăm. Simulările nu au nici voință proprie, nici capacitatea de a percepe sau raționa în afara parametrilor permiși de simulare, nici posibilitatea de a scăpa din simulare.

Iar dacă nu suntem, atunci iar nu contează.

În concluzie, nu are niciun sens să-ți bați capul cu asta. Mai bine faci o plimbare în parc și mănânci o înghețată. Simulată sau nu, nu vei ști niciodată și nici nu contează.

| nowar874 a răspuns (pentru johnnny123):

De ce zici ca nu conteaza? ce te face sa crezi ca nu s-ar schimba nimic? mie mi se pare ciudata rau ideea, dar sunt sceptic foarte sceptic, fiind doar parerea mea.

| nowar874 a răspuns (pentru johnnny123):

Nu zic de tine, dar daca ar fi sa-i zici unui psihiatru ca nu exista nimic, ce crezi ca ar zice?

| Hyperion7 a răspuns:

Nu neapărat o simulare,cat un joc al vieții făcut de Dumnezeu,Univers,zi-i cum vrei.
Am ajuns la concluzia asta, deoarece noi suntem niste ființe cu rațiune și voința,care-și pot decide singure viața, făcând bine sau rău.
Fiecare dificultate mare cu care ne confruntăm e ca un nivel dintr-un joc, te face sa fii mai invincibil decât erai înainte.
Omul cat trăiește întâlnește alți oameni de la care învață Skill-uri noi sau se ferește de ceea ce aceștia îi oferă, însă jocul nu se termina în momentul în care întâlnești alți oameni, ci încă rulează în fundalul rațiunii noastre.Acest joc e un joc al experientei.Altii avansează mai ușor, in timp ce alții rămân blocați la acel nivel mult timp.Insa,odată cu terminarea acestui joc, omul ajunge la nivelul final, cel al judecății divine.
Din acel moment jocul se termina, fiecare primindu-și punctajul in cele din urmă, in funcție de faptele sale.
Cel puțin asta e părerea mea happy

| StoicAnalysis a răspuns:

E probabil orice. Nu avem de unde sa stim. La fel de probabila poate fi si teoria reincarnarii. Nu poate nimeni sa demonstreze aceste teorii in asa fel incat sa zica ca sunt adevarate. Dar nici nu poate nimeni sa demonstreze cum ca nu sunt.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu. Premisele ipotezei sunt bazate pe niste presupuneri pe care nu ai niciun motiv sa le accepti.

| Giulia911 a răspuns:

Alta prostie inventata

| Smmo a răspuns:

Durerea este tot o simulare? Ii aud pe unii si pe altii ca poate fi controlata. Totusi eu nu reusesc. Nu am putut controla (mental) nici una din durerile pe care le-am avut. Ma indoiesc ca au fost simulari.

| Darkmagic a răspuns (pentru Smmo):

Principiul universului holografic, akka: Principiul Holografic este singura teorie care foloseste Fizica, si se combate intr-adevar, cu Qualia.
Qualia se aplica insa cu succes si la aceasta intrebare, (care este s.f.)
Pacat de raspunsul portocaliu, (care este fantezist & amuzant), al tau, cel de patru randuri trebuia sa fie de aceasta culoare.

| Bogatu_Valentin_1968 a răspuns:

Aici sunt 2 teorii care au aparut cam acum 10 ani. Au fost enuntate de un cercetator de la MIT. Prima teorie este ca atunci cand universul s-a format, tot ceea ce este in univers a fost scris pe marginea universului. Adica este cam ca la cinematograf, noi suntem un fel de holograme a ceea ce este scris pe marginea universului. Asta este si explicatia faptului ca din cand in cand istoria se repeta (insa nu chiar asa cum a fost, pentru ca traim intr-un univers care se invarte si se tot umfla si cateodata mai putem sa scriem si noi istoria pe marginea universului). A 2-a teorie este si mai idrazneata: ceea ce este scris pe marginea universului de fapt este un film dintr-un computer al unui copil din alt univers. Dovada este ca filmul este sacadat (computerul are limitari), de constantele fizice (viteza luminii, etc) din Universul in care traim. teoriile sunt vechi cam de 10 - 20 de ani si le-a citit putina lume (cei care sunt fizicieni).

| Davyd2001 a răspuns:

Deschide Biblia și o sa afli de unde vi, pentru ce trăiești și încotro te îndrepți

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Davyd2001):

Mai bine nu, ca o sa inceapa sa ii omoare pe toti aia care nu-s conformi. Sau sa incerce sa le bage timpenii in cap, asa cum faci tu...

| Davyd2001 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Esti doar frustrat fratioare, nu cred ca Biblia a îndemnat pe cineva la ceea ce spui tu, ba din contra spune sa îți iubești aproapele ca pe tine însuți dar tie ți se par tâmpenii învățăturile acestea

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Davyd2001):

Ia si mai citeste...

| User2683 a răspuns:

Suficient de probabila incat daca o susții s-ar putea sa te trezesti dus de manuta la spitalul 9.