Nu, mi se pare ca trebuie sa fii chiar imatur pentru ca o parere proasta despre tine ti-o faci in aport cu compararea cu niste standarde impuse care-s de-a dreptul stupide. Cand esti matur realizezi ca nu trebuie sa te compari cu nimeni si nimic ci doar sa te pui in evidenta asa cum esti.
Nu,trebuie mereu sa fi neutru nu sa vezi totul in alb si negu,sa gasesti solutii, daca esti gras slabeste, daca esti slab rau de tot, pune ceva kg pe tine si baga culturism, dezamagirile vine mereu cand avem asteptari prea mari, daca tu ai asteptari de la fete de nota 9 si tu arati de nota 5 logic ca vei fi mereu dezamagit
Nu.
Trebuie doar sa ai dreptate.
E mai matur sa recunosti.
Maturizarea nu prea are treaba cu felul in care aratam versus felul in care am vrea sa aratam. Poti fi complexat din cauze naturale, din lene, sau doar din cauza altora. Fie ca esti matur, sau pueril.
Nu, o au si copii de 12 ani. Matur esti cand parerea aia e realista si stii ce sa faci cu ea si cum s-o gestionezi.
Dacã nu te multumesti nici o datã cu cum arãti da e semn e imaturitate. Poate chiar o boala si dereglare. Care se numeste BDD
"Tulburarea dismorfica a corpului este o boala destul de frecvent intalnita, cu afectare psihica severa, care este deseori nediagnosticata. Aceasta este clasificata ca fiind o tulburare somatoforma.
Caracteristica esentiala a acestei tulburari este o preocuparea excesiva pentru un defect imaginat in aspectul fizic sau un interes disproportionat in raport cu o anomalie fizica usoara.
Aceasta preocupare este intruziva si poate dura mai multe ore in fiecare zi. Persoanele cu tulburare dismorfica a corpului nu isi pot controla gandurile negative si nu-i cred pe cei din jur cand acestia ii asigura ca nu este nimic neinregula cu aspectul lor fizic.
Aceste preocupari implica de cele mai multe ori nasul, urechile, fata, parul sau aspecte legate de sexualitate. Totusi, bolnavul se poate concentra asupra oricarei parti a corpului.
In realitate, acel defect perceput poate sa fie doar o usoara imperfectiune sau chiar sa nu existe deloc.
Pentru cineva cu tulburare dismorfica a corpului, "imperfectiunea" este semnificativa si proeminenta, deseori cauzand un distres emotional sever si dificultati in functionarea zilnica (absenteism scolar sau de la locul de munca, izolare sociala – chiar si fata de cei apropiati).
Cel mai des afectati sunt adolescentii si tinerii, fara sa fie vreo diferenta intre sexe (femeile si barbatii sunt afectati in egala masura – 2.5% barbati si 2.2% femei). Varsta de debut este considerata a fi cuprinsa intre 12 si 13 ani.
Cauzele acestei tulburari sunt inca neclare, dar pana in prezent s-a demonstrat contributia a mai multor factori, printre care: predispozitia genetica, factori neurobiologici (niveluri anormale ale anumitor neurotransmitatori la nivel cerebral), disfunctii cerebrale in urma traumatismelor, tumorilor sau altor factori fizici care actioneaza la nivelul creierului, trasaturi de personalitate si experiente de viata traumatizante (maltratare, abuz etc)."
Pai... daca:
- ai fata plina de cosuri, puncte negre si nu esti amuzant;
- ai armura de patratele si nu ai note foarte bune la scoala / salariu mare;
- par peste tot si nimic de epilat prin casa.
Nu, nu esti imatur.
Devii imatur atunci cand nu ai nici un motiv palpabil pentru care sa fii nemultumit de propriul aspect fizic. Adica o persoana care nu are un IMC care sa indice supraponderabilitate, care este proportionata si are analizelede rigoare bune, si este SI nemultumita, complexata, nu citeste suficient, e foarte naiba sau are prea mult timp liber...
Daca te referi la trasaturile fetei, complexele vor exista mereu in adancul persoanei cu trasaturi mai putin simetrice… Si totusi, poate sa se vindece punand accent inca si mai mult pe propria cultura, educatie, dezvoltandu-se intelectual/spiritual, imbratisand filozofia acceptarii de sine, a simplitatii si a ideii ca fizicul este doar o bucata de carne iluzorie si perisabila.
Toti ar trebui sa îmbrățișeze ideea respectiva, fiind singura verosimilă.
Eu am raspuns conform subiectului intrebarii, despre persoanele ''care au o parere proasta despre sine fizic''. Asta nu inseamna ca am exclus alte persoane.
Esti imatur doar daca nu intelegi ca o fata frumoasa va imbatrani si un corp perfect se va schimva odata cu trecerea anilor, si ca un om minunat ramane la fel. Intelegi ce zic?
Trebuie doar sa fii credul! Sa ai vreun prost/a care sa te lucreze psihic si te "aranjeaza" pentru mult timp.
Din pacate oamenii pun prea mult pret pe ce spun alti oameni!
Frumusetea este in ochiul privitorului!
Dar, niste cuvinte spuse de x si y in anumite momente, distrug increderea de sine, mai ales daca nu este chiar la limita de sus
Aoleu, ce-i aia maturitate?
Da, sunt urata, ma deranjeaza daca imi spune cineva ca sunt urata, ma deranjeaza ca nimeni nu ma place, sunt imatura. Probleme?
Poti fi si foarte matur si sa ai o parere proasta despre tine. Ba chiar una foarte accentuata pentru ca te cunosti mult mai bine la maturitate si iti sti mai bine incapacitatile. Dupa ce ai incercat de multe ori si n-ai reusit iti dai seama ca nu poti face acel lucru.
Nu neaparat! Parerea proasta poate fii din cauza altora sau in cazuri destul de dese aceasta parere proasta este chiar o problema numita body dismorphia ce afecteaza de la tineri pana la adulti. Daca aceasta problema continua iti recomand sa vorbesti cu o persoana in care ai incredere sau chiar un psiholog.( mai pe scurt nu este imatur)