Conform bibliei, fiecare dintre noi avem un scop. Daca credem sau nu in asta e problema noastra.
Sunt întrebări pe care toată lumea și le pune. Răspunsul acestor întrebări l-am găsit în Biblie. Ea mi-a dat forță să merg înainte și să nu rămân acolo jos unde eram.
Poți și tu să îți deschizi Biblia cultului tău sau să accesezi biblia pe www.google.se/ și să citești pe internet Biblia.
Dacă ai întrebări, pot să îți raspund pe act subiect.
Aparent viata nu are un rost, asta pana cand iesi din starea de indiferenta si incepi sa cauti Adevarul.
Unii il cauta in filozofie, altii in stiinta, altii in masonerie, altii in religie, altii in hinduism, etc. etc.
Unii oameni pretind ca l-au gasit si fiecare tinde sa creada - dar si mai mult - incerca sa-si ajute semenii sa ajunga la acelasi adevar, fara sa-si puna intrebarea daca ceea ce au descoperit ei reprezinta Adevarul Absolut. Totusi un om rational ar trebui sa realizeze la un moment dat cum ca Adevarul Absolut e unic.
Eu l-am cautat in stiinta si-n filozofie dar am gasit franturi de adevar combinate cu minciuna, si nestiind sa fac diferenta intre cele doua, m-am indepartat si mai mult de Adevarul Absolut. Astfel, din "crestin caldicel" am devenit ateu si unul foarte convins.
Si acum imi aduc aminte de o intamplare care a avut loc in gara CFR din Brasov...impreuna cu prietena mea asteptam trenul, ca la un moment dat sa-si faca aparitia doi domni care purtau o discutie pe teme religioase. Unul dintre ei parea sa fie un om simplu si la vorba si la port, si vorbea cu atata ardoare si convingere de parca ar fi stiut si cate stele sunt pe cer si mereu folosea paragrafe din Biblie. Si acum tin minte cum il priveam si ma gandeam ca un astfel de om nu ar accepta in ruptul capului "adevarul meu". Am continuat sa-l privesc gandind in mintea mea, ca nu e decat un suflet care, prin propria-i ignoranta, se condamna singur la o viata traita in saracie si in neputinta si astfel am simtit ca ma incearca un sentiment de mila fata de el. Acum daca l-as revedea, i-as strange mainile si l-as indemna sa strige in gura mare ca adevaratul scop al omul pe Pamant e sa-i demonstreze lui Dumnezeu ca - prin propria-i credinta si prin modul de convietuire (traire in sfintenie) - merita sa-i fie trecut numele in Cartea Mielului.
O buna parte din viata mea am fost multumit cu adevarul pe care mi-l oferea stiinta si filozofia dar ceva in inima mea nu-mi dadea pace si la un moment dat, am inceput sa-l caut din nou, de aceasta data in masonerie si-n ocultism care m-au ingrozit enorm pentru ca am realizat ca in timp ce "adevarul meu" imi dicteaza ca totul este aleatoriu si ca Dumnezeu nu exista, unii oameni cu un nivel de educatie mult mai inalt - oameni care ocupa pozitii de top in organizatii precum Liga Natiunilor Unite, FMI, guverne sau organizatii secrete precum masonerie, ordinul iezuit etc. etc. - nu numai ca-L urasc pe Dumnezeu fatis, ci il venereaza pe Satan. Astfel, am inceput sa ma indoiesc de "adevarul meu" si, incet incet, am inceput sa studiez Biblia ca sa descopar ca aceasta nu e doar o simpla carte cu invataturi care incearca sa ajute omul sa devina o persoana mai buna asa cum credeam eu in propria ignoranta, ci este mai mult de atat.
Dupa un an de studiu, timp in care am "scotocit" bine prin manualele de istorie, am realizat ca Biblia este cu adevarat o carte inspirata de Creeator; ea ofera celui care o studiaza toate intrebarile pe care respectivul le poate avea, dar mult mai mult...ea vorbeste despre imperiile "bestie" care au incercat sa inrobeasca intreaga omenire, imperii precum Imperiul Babilonian, Imperiul Medo-Persiei, Imperiul Greciei, Imperiul Roman precum si cum acestea vor disparea ca in vremurile din urma oamenii sa puna bazele unui ultim imperiu, un ultim Turn Babel daca doriti. Ea vorbeste pana si despre invataturile din timpurile din urma, invataturi care la momentul cand a fost scrisa inca nu existau, numindu-le invataturi demonice menite sa-l indeparteze pe om de la Adevarul lui Dumnezeu. Practic Dumnezeu ne spune ca in vremurile de pe urma oamenii vor incerca sa inlocuiasca Adevarul Lui cu o minciuna ca in cele din urma sa si reuseasca.
In plus, este si foarte logic ca Dumnezeu sa ne puna la dispozitie Adevarul, pentru ca doar asa omul ar putea avea o sansa sa ajunga in Imparatia Sa. Altfel, intreaga omenire ar fi fost condamnata la pieire inca din start. Nu ar avea nici o logica ca Dumnezeu sa creeze Pamantul si fiinta umana ca la final sa ne distruga pe toti. De asta si Iisus spune la un moment dat ca omul, pentru a putea ajunge in Imparatia lui Dumnezeu, trebuie sa se nasca din nou din apa (adica sa fi spalat cu Adevarul lui Dumnezeu) si din Duh (pecetluirea omului cu Duhul Sfant care sa-l ghideze pe calea mantuirii).
Adevarul lui Dumnezeu nu se schimba niciodata, el ramane constant si tine de fiecare sa-L caute. In schimb cel oferit de societate, se schimba pe masura ce societatea "evolueaza". Adevarul oferit de societatea din ziua de azi difera de adevarul societatii in care au trait bunicii nostri si cu siguranta ca in viitor copii nostri vor trai intr-o societate in care adevarul va fi diferit de ceea ce noi numim acum adevar.
Va dau un exemplu legat de persoanele desfranate.
Dumnezeu zice clar ca pedeapsa acestor oameni este moartea. In vechime daca faceai parte din poporul evreu (poporul ales de Dumnezeu) si erai o femeie care comitea adulter, pedeapsa ta era moartea si asta din porunca Dumnezeiasca; daca ai fi trait acum 100 de ani, nu ai fi fost omorata cu pietre ci doar batjocorita si abandonata de semenii tai; in zilele noastre putini se mai sinchisesc sa te numeasca "femeie usoara", multi chiar si-ar dori sa aiba o sansa sa te aiba in pat. In viitor probabil ca vom pune bazele unei societati bazata pe principiile celor din cetatile Sodoma si Gomora unde totul va fi permis, si uite asa Adevarul lui Dumnezeu este inlocuit cu adevarul acelei societati. Deja asistam la puternice miscari de promovare a LGBT-ului iar oamenii sunt mai degraba interesati de ultimul iphone decat de faptul ca Adevarul lui Dumnezeu este rescris din nou chiar sub ochii nostri.
Acelasi lucru s-a intamplat si cu Porunca Dumnezeiasca "Sa nu ucizi".
In vechime nu scapai nepedepsit daca iti omorai copilul ci trebuia sa platesti cu pretul propriei vieti; acum 100 de ani ai fi infundat puscaria sau ai fi fost condamnat la moarte; acum majoritatea oamenilor accepta acest lucru, unii chiar il recomanda in anumite situatii.
Eu sunt de parere ca fiecare om ajunge la un moment dat in viata lui sa-si puna intrebari existentiale, trebuie doar sa fie cineva langa el care sa-l indrume. Celor care citesc aceste randuri, va recomand sa cititi macar din curiozitate cartea Daniel din Vechiul Testament pentru ca acolo Dumnezeu vorbeste despre cele 4 mari "fiare" adica imperii care incearca sa inrobeasca intreaga omenire, precum si ce se va intampla la sfarsitul celui de-al doilea veac, adica la sfarsitul Lucrarii lui Dumnezeu. Nu cred ca va ia mai mult de 30 de minute sa o cititi.