| RAY a întrebat:

Tu nu omori,furi,violezi,nu faci rau cuiva, nu isi inseli iubitul/ta de frica ca vei fi pedepsit/judecat de societate sau esti constient ca nu e bine sa faci asta? sincer, ce ai face daca nu ar exista nici o lege si nu ai fi pedepsit?

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Ce dracu sa mai faci cu banii daca n-ar mai exista nici o lege? laughing

41 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

As face tot ceea ce fac. Stiu asta, fiindca uneori am fost tentata sa fac ceva rau, stiind ca nu voi fi prinsa. Si niciodata nu am putut, fiindca cel mai teama imi e de constiinta mea. Si cel mai mult imi doresc ac in fiecare seara sa ma pot uita in oglinda fara sa ma rusinez de mine insami, caci imi sunt cel ami dur judecator.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca n-ar fi nici o lege, nici o restrictie, atunci as profita... de profitori! big grin
Toata lumea ar dori bani foarte multi, s-ar crea o devalorizare si inflatie extrem de mare. Eu as face doar schimburi de marfuri, ce am strict nevoie. Asa as putea avea relativ usor ceeea ce nu s-ar obtine nici cu miliardele altora.
Daca organizezi bine si faci schimburile destept, atunci pot multumi multa lume nevoiasa, iar cand as avea nevoie eu de ajutor, atunci as avea sprijin totdeauna.
Nu ar trebui sa fur, daca pot obtine gratis ce e nevoie.
Nu ar trebui sa violez, ar fi multe femei recunoscatoare, care ar face cu placere, nu obligate big grin
Nu ar trebui sa fac rau nimanui, iar daca cineva m-ar ataca, ar fi multi voluntari care sa ma apere...

Si fara legi scrise se poate tine ordine si disciplina, asa cum a facut omenirea milenii intregi.

| Kaℓi a răspuns:

Daca nu ar exista nici lege nici pedeapsa, asta ar fi valabil pentru toata lumea, clar. Stii ce as face? m-as retrage la mosia mea din munti, anarhia ma indispune.

| LoveSleep a răspuns (pentru Kaℓi):

Da, dar moșia ta din munți ar fi deja deturnată de un fost călugăr budist care s-a săturat de rugăciune, acum că nicio greșeală nu e pedepsită.

| Kaℓi a răspuns (pentru LoveSleep):

Nu sunt budisti pe unde am eu mosia...
Chiar am! happy

| LoveSleep a răspuns (pentru Kaℓi):

Unde ai mosia? laughing

| Cortex a răspuns:

Daca nu ar exista nicio lege as face orice imi sta in putinta pentru ca specia noastra sa evolueze.In primul rand ar trebui sa infiintez un ordin mondial care sa fie ca politia actuala, pentru ca altfel va fi haos in lume. Dupa ce as vedea ca totul este in regula as numi ca sef al ordinului respectiv cea mai calificata persoana din punctul meu de vedere pentru acel post.M-as retrage si as continua sa aduc speciei noastre o evolutie mai rapida prin diferite mijloace.

| Drimmero a răspuns:

Sunt un om normal si propria mea judecata imi spune ca nu e bine ceea ce fac, dincolo de cuvinte sta ratiunea care iti spune ce e bine si ce e rau pentru tine, acum ca unii sunt deviati de la tot ce inseamna realitate si sunt condusi de instinctele animalice e alta mancare de peste/

| RAY explică (pentru Drimmero):

Instinctele animalice ne determina sa fim oamenii man astfel am fi stana de piatra

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Si daca e vorba despre acele instincte animalice de a ucide, viola,, teroriza?

| Hammurabi a răspuns (pentru RAY):

"Instinctele animalice ne determina sa fim oamenii"...laughing
Genial.
Dacă îmi și explici cum instinctul animalic te determină să fi om, vin cu o ladă de bere.
Că toți fraierii ăștia spun că rațiunea te determină să fi om. laughing

Da din pacate alea reflecta de fapt natura umana asa cum este, vezi tu omul este un animal care este capabil de mult rau, eu as vrea sa cred ca exista si bunatate, iubire, pace dar cum vad eu din experiente consider ca multi se prefac a fi buni

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Fapta buna vine din interiorul tau, trebuie sa simti ca vrei sa faci o fapta buna, nu din obligatie sau cu scopul de a castiga ceva la finalul actiunii.

Lucrurile sunt mai complexe decat vor ele sa para, exista si iubire, bunatate, pace. Toti oamenii le-ar putea avea, dar nu toti le-ar putea darui.

| RAY explică (pentru Hammurabi):

Tu iar vrei sa ne contrazicem, nu mai inteles bine, daca ma citesti in mod emotional normal ca spui ma ray e beat ori a luat iarba,dar daca ma citesti in mod rational ma vei intelege,omul fara Instinctele,emoti,sentimente,afectiune,iubire ar fi stana de piatra,fara creierul reptilean nu simti nevoia de reproducere,supravetuire, frica, teama, fara sistemul limbic nu am simti nevoia de socializare, iubire, afectiune nu am simti nimic

Eu cand fac o fapte buna ma simt dezamagit mereu, dar cand raspund pe TPU nu, dar in real life asta simt ca x isi va bate joc de mine posibil datorita experientelor din trecut

| Hammurabi a răspuns (pentru RAY):

Păi zi așa. Emoții, sentimente ..etc. Numai că ăstea nu mai sunt instincte, că animalele nu le au. Țin de rațiune.
Iar dacă bei și bagi iarbă de unul singur, să-ți fie rușine. laughing

| RAY explică (pentru Hammurabi):

Serios? tu chiar crezi ca animalele nu simt afectiune, iubire? de ce isi iubeste o mama puii? de ce caini isi jelesc stapani? eu cred ca si ele simt chesti de astea man
ele simt durere, suferinta ca si noi
exista si animale depresive stiai? ba chiar se aude ca o delfina sa sinucis din iubire
emotiile, sentimentele nu tin de ratiune

| relian a răspuns:

Ce as face daca n-ar exista legi? As face ceea ce am fost nascut sa fac laughing fiecare om se naste cu un caracter,daca e sa faci bine,bine vei face indiferent cas legi sau nu,rau vei face si daca ai cele mai stricte legi laughing,astia de omoara,violeaza etc, pai ce nu-s legi, ei nu stiu ca legea spune sa nu faci? Stiu f bine lucru asta, stiu f bine ca or sa mearga la puscarie dar ei tot o fac, de ce? Pt ca asa s-au nascut cu predispozitie pentru rele, aia e tot.Bine ca educatia aduce si ea ceva dar 99% este cum te nasti, cu ce predispozitii.
Deci eu mai mult sau mai putin decat fac acum nu vad ce as putea sa fac. Poate ca as avea alte activitati, dar nu ar diferi mult de ce fac acum, ma refer ca fapte.Vad unia vor sa aiba miliarde, femei multe etc laughing pai si acum cine ii opreste sa aiba astea? Daca tu nu poti sa ai acum cand legea iti permite, crezi ca le poti dobandi fara lege? Poti daca este f puternic si destept sa folosesti forta, dara si asa oamenii mai slabi ca tine se pot uni si te pot elimina laughing

| Freya1 a răspuns:

Nu fac pentru ca stiu ca nu este normal si moral.
Daca nu ar exista legi atunci ar fi ceva de genu "mananca sau esti mancat" deci cred ca ce ar face si restul sa supravietuiasca

| anonimg a răspuns:

Eu merg pe principiul Scripturii:
"Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea..." (Matei.7:12)

"Ce ai face daca nu ar exista nici o lege si nu ai fi pedepsit?"
Cineva spunea ca daca Dumnezeu nu ar fi existat, trebuia inventat. Intr-o lume plina de pacat si nenorociri, daca nu ar fi existat o Lege, atunci rasa umana s-ar fi distrus singura in scurt timp.
Daca facem sau nu facem doar din frica, nu realizam prea mult. Important este ca sa facem si sa nu facem pentru ca asa trebuie facut.
Exista si o tinta mai inalta decat cea de mai sus: sa facem si sa nu facem din dragoste pentru Dumnezeu si pentru semenii nostri. Atunci vom face si nu vom face, pentru ca nu vom putea sa facem altfel. Atunci natura umana se va impleti cu natura divina, iar omul va ajunge in sferele cele mai inalte in trairea lui pe pamant. Cine poate ajunge acolo fara Dumnezeu?

| RainmakerX a răspuns:

Nu as viola pentru ca am principii. Detest pedofilii/violatorii si toate persoanele care fac lucruri de genul.

In ceea ce priveste furatul si omoratul atunci lucrurile se schimba... Daca nu ar exista legi atunci ar fi un haos deci lumea ar vrea sa ma ucida pentru lucrurile pe care le am.

In cazul in care as fi atacat atunci ar trebui sa ma apar iar unul dintre noi ar muri la sigur. (Ceva in genul filmului "The purge anarchy")

| SG1995 a răspuns:

Nu stiu, ce as avea de castigat daca fac toate astea, e o satisfactie de moment, mai departe nu m-ar ajuta, in fact nu legiile ma fac moral, un psihopat de exemplu nu tin cont de constrangeri, si nici eu. Nu fur ca asa am fost educat, nu ucid pentru ca nu am de ce, nu violez ca daca as vrea sex pot apela la o dama, nu imi voi insel iubita pentru ca o voi iubi.

| Mclaren12 a răspuns:

Unii oameni ar trebui sa aiba ceva ce se numeste etica, in ziua de azi nu prea se intampla asta. Asta nu inseamna sa faci "bine" doar ca sa nu fii pedepsit, ci sa respecti individualitatea fiecaruia pentru bunastarea societatii. Daca esti un om etic atunci ar trebui sa dai exemplu de dreptate, nu de bunatate, deci a face rau cuiva care merita nu este in sine un lucru rau pentru ca asta inseamna dreptatea dar legile actuale sunt bazate pe birocratie, nu pe dreptate. Si se vede ca sunt intr-o oarecare masura degeaba, cu tot cu legile de care zici multi oameni tot fura/omoara/violeaza etc. Daca unii oamenii deja fac treburile astea fara sa se teme de pedeapsa legii, imagineaza-ti ce calvar ar fi intr-o lume unde nu exista legi.

| Dragosdoar a răspuns:

Oho,probabil ca mi as tatua pe corp niste jigniri la adresa evreilor si as striga in gura mare in public ca umanitatea e proasta rau, si mi as cumpara o mitraliera, m as duce in ferentari si rahova si probabil as recrea o scena din terminator, iar lista poate sa continue

| Victor453 a răspuns:

Nu fac asta, chiar daca constientez ca e norm
...multe!)

| D3I3 a răspuns:

Nu fac nimic rău că sunt fată cuminte happy

| RAY explică (pentru D3I3):

Wow ce minune, poate esti o feminista de fapt

| D3I3 a răspuns (pentru RAY):

Dacă sunt să-mi zici tu.

| RAY explică (pentru D3I3):

Nu te cunosc

| D3I3 a răspuns (pentru RAY):

Nici eu pe tine, ce coincidență.

| Yee a răspuns:

Yee!
Probabil ca mi-as construi o cabana adanc in padure si m-as ascunde acolo si a-s omora pe oricine calca pe acolo.

| Mandeliu a răspuns:

Daca sa zicem ca nu ar fi nici o lege, cu siguranta societatea in care traim nu ar fi asa cum o vedem azi, iar banii nu ar avea nici o relevanta aici dupa cum vad ca multi zic ca ar intoarce banii cu lopata laughing)
Insa daca prin absurd ar fi ca in ziua de azi, dar fara reguli, as face tot ce au spus ceilalti mai suswinking

| AndreiMarin499 a răspuns:

Pai e simplu, ași încerca sa am cați mai mulți banii daca nu exista legi atunci nimeni nu ma poate oprii sa fur de exemplu 100 de miliarde nu?

| RAY explică (pentru AndreiMarin499):

Logic,ai putea sa faci orice doresti tu, ce ai face? ce fantezii ai?

| AndreiMarin499 a răspuns (pentru RAY):

Pai,ași dori sa am vreo 1.000 de miliarde de dolari sa dețin o gramada de companii, și probabil de ce nu sa am o gramada de femei și sa fiu faimos.

| AndreiMarin499 a răspuns (pentru Hammurabi):

și tu cam ce ai vrea, aproape toți oamenii își doresc banii, daca nu ar exista legi peste 50% din oamenii tot asta ar vrea sau eventua sa aiba propria lor țara.

| Hammurabi a răspuns (pentru AndreiMarin499):

Ce dracu sa mai faci cu banii daca n-ar mai exista nici o lege? laughing

| VICTORTPURO a răspuns:

Omul cu simt oricum nu se va simti comod chiar si fara legi, este ceva care nu te va face sa fii linistit totusi, chiar si in cazul cand inseli, furi etc.

| DannyR0 a răspuns:

Daca nu ar exista legi ar fi anarhie si cred ca asta ar fi sfarsitul rasei umane sau ar determina o intoarcerea in timp, inapoi la vanatoare pentru a putea pune ceva pe masa si a supravietui. Poate ca eu fiind o persoana mai rationala, constientizez si nu am nevoie de legi pentru a fi determinat sa nu fac lucruri ce stiu ca ii deranjeaza pe cei din jur. Totusi intr-o anarhie, probabil comportamentul meu ar avea de suferit, deoarece daca as sti ca la orice pas pot fi linsat as reactiona in cauza agresiv, aparandu-mi viata - Legea junglei -.
Sa speram ca nu se va ajunge niciodata intr-o astfel de situatie si caoamenii contemporani au o atitudine decenta nu numai din cauza restrictiilor impuse de legi.

| alex0297 a răspuns:

Eu as face in continuare ce am facut si pana acum, chiar daca pare asa fain sa nu fie reguli am fi mai ceva ca animalele care si ele au anumite reguli dupa care actioneaza si cel mai probabil ne-am autodistruge ca specie.

Răspuns utilizator avertizat