| RAY a întrebat:

Tu nu omori,furi,violezi,nu faci rau cuiva, nu isi inseli iubitul/ta de frica ca vei fi pedepsit/judecat de societate sau esti constient ca nu e bine sa faci asta? sincer, ce ai face daca nu ar exista nici o lege si nu ai fi pedepsit?

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Ce dracu sa mai faci cu banii daca n-ar mai exista nici o lege? laughing

41 răspunsuri:
| Cortex a răspuns:

Daca nu ar exista nicio lege as face orice imi sta in putinta pentru ca specia noastra sa evolueze.In primul rand ar trebui sa infiintez un ordin mondial care sa fie ca politia actuala, pentru ca altfel va fi haos in lume. Dupa ce as vedea ca totul este in regula as numi ca sef al ordinului respectiv cea mai calificata persoana din punctul meu de vedere pentru acel post.M-as retrage si as continua sa aduc speciei noastre o evolutie mai rapida prin diferite mijloace.

| LoveSleep a răspuns (pentru Kaℓi):

Da, dar moșia ta din munți ar fi deja deturnată de un fost călugăr budist care s-a săturat de rugăciune, acum că nicio greșeală nu e pedepsită.

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

Ce as face daca n-ar exista legi? As face ceea ce am fost nascut sa fac laughing fiecare om se naste cu un caracter,daca e sa faci bine,bine vei face indiferent cas legi sau nu,rau vei face si daca ai cele mai stricte legi laughing,astia de omoara,violeaza etc, pai ce nu-s legi, ei nu stiu ca legea spune sa nu faci? Stiu f bine lucru asta, stiu f bine ca or sa mearga la puscarie dar ei tot o fac, de ce? Pt ca asa s-au nascut cu predispozitie pentru rele, aia e tot.Bine ca educatia aduce si ea ceva dar 99% este cum te nasti, cu ce predispozitii.
Deci eu mai mult sau mai putin decat fac acum nu vad ce as putea sa fac. Poate ca as avea alte activitati, dar nu ar diferi mult de ce fac acum, ma refer ca fapte.Vad unia vor sa aiba miliarde, femei multe etc laughing pai si acum cine ii opreste sa aiba astea? Daca tu nu poti sa ai acum cand legea iti permite, crezi ca le poti dobandi fara lege? Poti daca este f puternic si destept sa folosesti forta, dara si asa oamenii mai slabi ca tine se pot uni si te pot elimina laughing

| anonimg a răspuns:

Eu merg pe principiul Scripturii:
"Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea..." (Matei.7:12)

"Ce ai face daca nu ar exista nici o lege si nu ai fi pedepsit?"
Cineva spunea ca daca Dumnezeu nu ar fi existat, trebuia inventat. Intr-o lume plina de pacat si nenorociri, daca nu ar fi existat o Lege, atunci rasa umana s-ar fi distrus singura in scurt timp.
Daca facem sau nu facem doar din frica, nu realizam prea mult. Important este ca sa facem si sa nu facem pentru ca asa trebuie facut.
Exista si o tinta mai inalta decat cea de mai sus: sa facem si sa nu facem din dragoste pentru Dumnezeu si pentru semenii nostri. Atunci vom face si nu vom face, pentru ca nu vom putea sa facem altfel. Atunci natura umana se va impleti cu natura divina, iar omul va ajunge in sferele cele mai inalte in trairea lui pe pamant. Cine poate ajunge acolo fara Dumnezeu?

| Kaℓi a răspuns (pentru LoveSleep):

Nu sunt budisti pe unde am eu mosia...
Chiar am! happy

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

As face tot ceea ce fac. Stiu asta, fiindca uneori am fost tentata sa fac ceva rau, stiind ca nu voi fi prinsa. Si niciodata nu am putut, fiindca cel mai teama imi e de constiinta mea. Si cel mai mult imi doresc ac in fiecare seara sa ma pot uita in oglinda fara sa ma rusinez de mine insami, caci imi sunt cel ami dur judecator.

| LoveSleep a răspuns (pentru Kaℓi):

Unde ai mosia? laughing

| RainmakerX a răspuns:

Nu as viola pentru ca am principii. Detest pedofilii/violatorii si toate persoanele care fac lucruri de genul.

In ceea ce priveste furatul si omoratul atunci lucrurile se schimba... Daca nu ar exista legi atunci ar fi un haos deci lumea ar vrea sa ma ucida pentru lucrurile pe care le am.

In cazul in care as fi atacat atunci ar trebui sa ma apar iar unul dintre noi ar muri la sigur. (Ceva in genul filmului "The purge anarchy")

| Dragosdoar a răspuns:

Oho,probabil ca mi as tatua pe corp niste jigniri la adresa evreilor si as striga in gura mare in public ca umanitatea e proasta rau, si mi as cumpara o mitraliera, m as duce in ferentari si rahova si probabil as recrea o scena din terminator, iar lista poate sa continue

| RAY explică (pentru Decxster):

Nu vei fi suspendat dar avem dreptul sa te facem gratar