Foarte rar mi s-a intamplat. Dar asta este doar intre mine si Dumnezeu. Postul este necesar pentru un crestin. In Cartea Vietii scrie ca anumite cerinte, mai speciale, se obtin numai cu post si rugaciune. Cand o vei face insa, trebuie sa fie doar din convingerea ta, si nu pentru ca asa trebuie, pentru ca asa se spune s. a. m. d. Postul, privit prin prisma credintei, inseamna o renuntare, o mortificatie, cu alte cuvinte un gest facut si de catre noi, atunci cand cerem ceva. Dar, neinsotit de rugaciune, isi pierde din valoare. Faptul ca mancam cartofi, fasole, soia, sau mai stiu eu ce, nu ne ajuta sa ne mantuim. Dumnezeu ne cerceteaza inima. Pentru elucidarea ta, iti recomand sa citesti din Noul Testament, "Epistola Sfantului apostol Paul catre romani", capitolul "Ingaduinta crestineasca". In unele Biblii este capitolul 14. Citind acolo, vei intelege sensul postului, in toata profunzimea lui.
Niciodata n-am tinut post, pentru. ca-mi place sa-mi satisfac poftele, fara restrictii.
E bun postul de presedinte.In rest postesc doar cand sunt fortat de imprejurari.
Biblia este bine sa fie privita ca si o carte de intelepciune care te invata cum sa faci si ce sa faci pentru a dezgropa partea buna din tine. Posturile sunt bune pentru organism. Daca le tii este foarte bine pentru tine deoarece da ragaz corpului sa mai elimine toxinele continute de mancarurile pe baza de carne. E treaba ta daca le tii cu strictete sau nu insa sa nu crezi ca Dumnezeu va sta cu ochii pe tine sa te supravegheze. Nu tin post si nici nu am tinut vreodata. Am incercat sa tin post negru odata in ultima saptamana inainte de Paste dar taman atunci mi-a picat la drum de seara prin patul meu o fata pe care nu puteam s-o refuz in ruptul capului asa ca diavolul a castigat lupta cu mine. Nu tin post si nici nu ma spovedesc.
Nu am tinut post mereu. Au fost situatii cand am tinut sau am vrut sa tin dar nu mereu. Dupa cum spune cheloo74 Biblia ne ajuta sa fim sanatosi. Multe lucruri din biblie sunt interpretabile. Dupa cum se si spune sa nu mancam anumite animale. Acestea sunt sfaturi pentru ca noi sa fim sanatosi.
Adica te purifici doar in zilele astea, dar in restul anului ai voie sa bagi orice in gura? Bullshit. Nu tin, nu voi tine, nu cred in valoarea postitului.
Pai profesorul de religie ca postul intareste vointa, uite de ex ai o patima, patima bauturii si vrei sa scapi de ea, ai nevoie de post si rugaciune sau orice alta patima daca vrei sa sapi de ea, ai nevoie de post si rugaciune si altceva nu mai stiu ce sa mai zic
Chiar daca credem inapoiati oamenii trecutului nu putem s-o facem decit tehnic vorbind pentru ca posturile sint fixate in asa fel incit cred ca sint mai folositoare pentru sanatate decit pentru credinta. Daca urmariti cele mari sint asezate inaintea sarbatorilor unde trebuie sa fie carne din abundenta pe fiecare masa.Deci eu le vad ca pe un fel de detoxifiere a organismului.
Nu tin post. Cred ca credinta in Dumnezeu, ti-o poti manifesta si altfel, nu numai prin retinerea de la anumite produse.
Daca eu ma duc, bat cu satbaticie un copil, scuip un om fara ajutor, batjocoresc o batrana, si dupa merg sa mananc prune si fasole, crezi ca mai are vreo importanta...
Tin post/am tinut mereu 2 saptamani(de Paste si Craciun) pentru ca e o perioada in care incerc sa ma purific atat sufleteste cat si sa mai diversific alimentele. Cred ca e bine sa incercam sa ne infranam macar acum, in preajma marilor sarbatori.
Mai informati-va baieti si fete.mai informati-va.santeti departe de adevar.nici eu nu sunt mai aproape.ba dimpotriva. cred ca sunt cel mai departe dintre voi. dar daca va hotarati, informativa asupra postului, material si spiritual.pentru ca jertfa voastra sa nu fie in zadar.sa ma iertati ca dau sfaturi, eu cel mai rau dintre voi.
Nu ti se pare ca religia exista doar pentru a manipula oamenii? Daca in Biblie se spune ca trebuie sa tinem post pentru a cinsti ridicarea pe cruce a lui Iisus, de ce trebuie sa facem acest lucru, cum am mai spus intr-un fel suntem manipulati.
Nu vreau sa spun ca nu cred in Dumnezeu dar, totusi undeva in Biblie scrie ca suntem facuti din pamant, chiar crezi asta?
Sunt multe intrebari legate de religie la care oamenii nu pot da raspuns, oare de ce?
Scz ca m-am abatut de la subiect, in legatura cu postul tin 3 zile apoi ma duc la biserica pentru a ma spovedi.
Nu, nu tin.De ce nu? Pentru ca nu exista nicio baza biblica pentru acest obicei al bisericii, e doar o traditie si eu prefer sa pun Biblia deasupra traditiei, chiar daca majoritatea aseaza lucrurile invers...
Aparent postul ar face bine sanatatii. Am testat personal acest dicton si am constatat contrariul. Am colesterolul mare si am hotarat sa fac tratamentul anti in postul craciunului pentru a renunta si la consumul de grasimi.Rezultat: colesterolul nu a scazut desi am mancat o gramada de pastile iar greutatea a crescut cu 5 kg. O jumatate de an m-am chinuit sa scap de ele. Mi-am intarit convingerea ca postul e o chestiune religioasa si nu are legatura cu sanatatea. Parerea mea-mancati ce va place si ce va prieste!
Cum sa nu existe nicio baza biblica?!? Trebuie sa glumesti. E plin atat Vechiul cat si Noul Testament de astfel de exemple. Probabil nu ai cautat. Si vad ca aproape toate raspunsurile s-au referit doar la postul alimentar, ceea ce arata o abordare destul de lacunara a intrebarii principale. Sau poate doar la postul alimentar s-a vrut a se raspunde...
Nu tin post pentru ca in zilele noastre nu mai mancam ori carne, ori "frunze", ci putem varia mancarurile pentru a ne mentine un corp sanatos.
De aici incolo incep explicatiile suplimentare (optional):
Inainte se intampla ca omul sa manance vanat luni intregi (iarna spre exemplu), asadar excesiv, iar asta dauna sanatatii.
Religia, aceasta arma de manipulare in masa, are din acest punctul de vedere si unele parti bune. De fapt alimentatia ar tine si de un echilibru al bunului simt fata de tine insuti, desigur.
"Asa se face" este, dupa mine, o infumurare in zilele noastre (pe principiul "priveste cat de credincios sunt eu in fata Domnului" (de fapt in fata semenilor), "iar tu un pagan"), cand avem posibilitatea cu adevarat de a crea un echilibru intre alimentele pamantului sau alimentele obtinute din cele "vii". Daca postul reprezinta un test pentru om in fata lui Dumnezeu, atunci este suficient ca El sa ceara sa ne franam doar gandurile rele. Gandind la El ca la o entitate spirituala "atotdetoate", atunci trebuie sa ne raportam la El fara sa sfidam logica (pe care si ultimul dogmatic ar accepta-o) si anume sub imperativul unei norme morale care se raporteaza la randul sau liberului arbitru.
Am simtit nevoia sa fac aceste... precizari, spre a folosi un termen politic.
Ah! Pentru ca se impune a completa raspunsul meu, uitasem de multele aspecte care sunt, in fapt, cele mai importante intocmai pentru ca nu le-am specificat (aviz carcotasilor). Asadar, inlocuiti pentru fiecare caz echilibrul dintre carne si "frunze" cu ideea de purificare pentru ca raspunsul meu anterior trata o singura limitare, chiar daca celelalte pot fi deduse prin substitutia propusa.
Asa se intampla cand nu citesti inainte de a posta si te lasi purtat pe taste, o iau pe coclauri, cum ar spune cineva, si uit sa revin "acasa" :-) (scuze)
Da eu tin post si o fac din convingere personala. si cateodata din nevoie; dar postu este de mai multe feluri!
anonim_4396 întreabă:
William1000 întreabă: