lolita
| lolita a întrebat:

Uitandu-ma aseara la un film despre Dumenzeu mi-am pus o intrebare la care nu am gasit raspuns, poate ma ajutati voi. Daca Dumnezeu i se arata unei pesoane si ii zice ce trebuie sa faca, si persoana respectiva anunta lumea ca el este timisul Lui si ca toti trebuie sa il urmeze, de ce asa zisii credincioasi care cred in Dumnezeu nu iau in seama persoana respectiva, zicand ca este nebuna? Daca a existat un fiu al Domnului, nu poate exista altul, sau alt trimis al lui? De ce credinciosii nu cred in ceea ce poate urma ci doar in ceea ce a fost?

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Pentru ca nu le convine. Crestinii de azi sunt ca evreii de acum 2000 de ani, numai ca un pic mai creduli. Evreii de atunci nu au crezut ca Isus ar fi fiul lui dumnezeu si au cerut rastignirea lui; crestinii de azi (nu mai cer rastignirea, dar impun marginalizarea) fac la fel. Pentru ca in biblie nu se spune ca ar mai veni vreun trimis al domnului, nu cred. Desigur, nici in scrierile evreilor nu se spunea ca ar veni... E mai usor sa brodezi pe marginea a ceea ce a fost, sa iti creezi in capsor o imagine a lui isus, agatandu-se de trei trasaturi notate in biblie, decat sa confrunti imaginea asta cu un portret real; poate ca un barbat actual, pe care sa il vedem la tv, carismatic, bun orator, care sa dea peste cap toata credinta crestina spunand ca e trimisul lui dumnezeu, care sa discute cu dumnezeu si sa faca "semne si minuni" live ar semana mai degraba cu un impostor avid de publicitate daca ar purta blugi si nu o toga, ratacind in desert? Totul e legat de imaginea bine cioplita si bine incadrata in subconstient a lui isus din biblie: tot ce nu se incadreaza, e blasfemie.

17 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Asta seamana cu o vorba: ''daca unul imi spune sa ma arunc in Dunare, asta inseamna ca trebuie sa ma arunc?''
Cel ce a fost, a demonstrat c-a fost Trimisul prin fapte si nu prin vorbe, si aici cred ca se rezolva toate intrebarile tale.
P. s. - sper ca filmul n-a fost The man of the earth sau ceva de genul, unde actiunea se petrece intr-o camera cu unul povestind, ca din ce-ai povestit tu, este exact filmul ala. N-am rezistat la el, desi mi-a fost recomandat. Dupa 10 minute, deja visam.

nony
| nony a răspuns:

Dumnezeu i se arata.cui?! laughing Trimisi domnului? Lolita.filme,filme.
Daca vine unu la mine si-mi zice ca e trimisul lui Dumnezeu. ii rup mainile si picioarele.Fir-ar mama lui a.

lolita
| lolita explică:

M-amreferit in general la credinciosi, de ce nu cred ca poate exista un trimis al domnului daca ei stiu din biblie ca a existat si ca se poate intampla.

lolita
| lolita explică:

Kllass, eu nu m-am referit la mine ci la "asazisii credinciosi", eu nu cred in istorii de genul asta, tocmai de asta ma intrebam de cei cei care cred isi pierd credinta.

lolita
| lolita explică:

Kllass, a infaptuit minuni acum nu stiu cate milioane de ani dar acum? cand oamenuii mor de foame si copii sunt bolnavi, unde este dumnezeu acum? toti am avut momente in viata in care am avut nevoie e ajutorul divin, dar nu s-a intamplat nimic. crezi ca cei care mor de foame ajung in ceruri? nu prea cred.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Nu toata lumea crede in Dumnezeu.

| deeea28 a răspuns:

Nici cand a venit isus nu la crezut nimeni. Si oamenii au nevoie sa creada in ceva, nu neaparat sa li se arate, au nevoie sa filozofeze, nu neaparat sa li se dezvaluie adevarul. Asta poti sa-l treci la defecte majore ale omului. Oricum credinta nu e ceea ce ne explica biblia si ce incearca sa ne bage in cap preotii. Si in ziua de azi oricum biserica a devenit o bisnita in nici un caz o credinta.In natura, 1+1=2, de aceea biblia si credinta care incearca ceilalti sa ne-o bage in cap are multe necunoscute, ca de fapt nu are o baza reala. Si cand pui o "persoana" ca d-zeu pe un piedestal, ca asa esti invatat de mic, ca el e acolo undeva foarte sus, cum sa crezi pe oricine care vine si zice ca e trimisul celui care e de neatins?winking

| nolan a răspuns:

Un astfel de om ar trebui dus la un psihiatru care sa-l trateze si eventual sa-l vindece.

| Tweety-love-Minnie a răspuns:

Pentru ca noi oamenii nu putem intelege nimic. Majoritatea ne vad pe toti ca pe niste ciudati si cred ca doar ei sunt perfecti. Oamenii cred ca acea persoana este nebuna deoarece asa gandesc oamenii laughing. Cateodata stau si ma gandesc ca vrem sa intelegem tot dar nu vrem sa intelegem un lucru care este foarte simplu: Dumnezeu a data sa stim ce este de stiut si ce nu...nu trebuie sa stim.Nu stiu ce sa spun despre un alt trimis al Domnului dar....parerea mea este ca atunci cand va fi un alt trimis alt Domnului va fi un alt inceput. Iar acel inceput inseamna ca noi oamenii sa o luam de la capat asa cum s-a intamplat prima data. sad.

| kllass a răspuns:

Pentru ca ar trebui sa dovedeasca/arata cumva. Daca eu ti-as spune ca sunt trimisul Domnului tu m-ai crede? Se poate crede in ce va urma dar un om rational trebuie sa-si puna intrebari si sa cugete la raspunsuri. Daca ai crede in ceva fara unele raspunsuri pe care ti-le dai sau le primesti cred ca intri in categoria fanatici.Parerea mea.Parol.

| kllass a răspuns:

Si eu ti-am dat raspunsul in prima propozitie.Cite minuni a facut Dumnezeu pina lumea a ajuns sa-l venereze? Cum a fost crezut ca este fiul Domnului? Nu prin minunile care le-a infaptuit? Daca nu infaptuia nici o minune mai era crezut ca fiul Domnului? Off, ce repede aruncam cu...

| kllass a răspuns:

Esti...off-topic...ca sa zic asa.Deja e alta intrebare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste Erich von Daniken si o sa vezi cum se arata dumnezeu, sau cum l-o fi chemand pe mos craciun, oamenilor. Asa cum e normal, oamenii aia sunt la ospiciu acum. Sper sa se vindece.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te sfatuiesc sa citesti Matei capitolul 24 si vei intelege ca inainte de a doua venire a Lui Isus pe norii cerului vor fi o serie de semne care vor anunta ca el se intoarce. Printre acestea vor vi foamete, boli, inundatii, calamitati, semne in cer si pe pamant si vor veni multi care vor spune ca sunt Hristotul. Dar Isus ii avertizeaza pe copii sai sa nu creada.
Ca sa intelegi mai multe si sa agsesti raspuns la intrebarile tale te saftuiesc din toatainima sa citesti Biblia, sa o studiezi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca sunt indicatii foarte precise privitoare la profeti si dumnezei mincinosi ce urmeaza sa apara. si la invataturi false care vor dezbina crestinii si va duce in ratacire.este scris; ii veti cunoaste dupa faptele si roadele lor. iar Dumnezeu nu se aratanimanui.si nici nu s-a aratat in forma in care el este.doar ingerii pot vedea fata lui Dumnezeu.fiul lui Dumnezeu este singurul care ne-a rascumparat din robia pacatului si a mortii cu sangele lui ca pret.si crezand in el vom, si traind in el vom avea viata vesnica si devenim fii ai luminii. avand dreptul sa strigam ava...care inseamna tata. dar daca filmul tau nu tea lamurit ...asta e.mai cauta. uite mie biblia mi-a raspuns la toate intrebarile, de pana acum.si-mi va raspunde si la celelalte ce le voi pune. iar acolo scrie ca nu i s-a dat lumii alt nume pe pamant, prin care sa se mantuiasca.si tu vrei sa cred in altul? nu se poate. fiindca el Iisus este singurul fiu, unul nascut, nu facut care s-a nascut mai inainte de toti vecii, si prin care toate s-au facut. altul ca el nu mai exista.toti proorocii de acum sunt mincinosi, fiindca nu sunt in adevar.de aia nu pot crede pe oricine care vine. dar va veni. el va fi antihrist si va fi inteligent si se va numi Dumnezeu si va pacali pe multi, cu false minuni, si fapte mari. dar nu inainte de a veni lepadarea de credinta.

| ahileby a răspuns:

Poate ca le este teama sa vada adevarul...multi te-ar crede, dar cei ce au frica de DUMNEZEU

| alexalexu a răspuns:

Daca exista un trimis al Domnului, fii sigura ca El insusi ar face in asa fel incat sa dovedeasca asta, nu doar prin vorbe, ci si prin fapte.Asa cum Papii nu se declara sfinti decat daca au facut minuni in viata, ceea ce este foarte greu de dovedit, la ce te intrebi tu e foarte greu de crezut ca ar mai fi.