Putem crede in El, nu avem nimic de pierdut si poate ca intr-un final vom avea de castigat. Nu credem in El, nu avem nimic de pierdut si poate ca intr-un final vom avea de pierdut. Cam asta e... Numai bine!
Spune-mi o singura dovada, in afara de biblie, care sa ateste existenta lui Iisus, respectiv a lui D-zeu.
Ca sa ma pot convinge ca el intr-adevar exista.
Ok. Fii atent! Daca ai citit apocalipsa, ultima carete a Bibliei, vei vedea ca se vorbeste despre "O vreme din urma" si despre semnele ei. Daca esti ager la minte, vei observa tot mai multe schimbari: Dragostea va disparea, Oamenii cu statut social vor incerca sa conduca lumea, etc.
Si acum vine o parte mai interesanta: Dumnezeu in Biblie spune sa credem in el. Daca ai avea tu sa zicem alte dovezi ca exista Dumnezeu si Isus, ai crede? Raspunde sincer.
Si tu chiar crezi ca dorinta de control a lumii nu era in mintea celor care au trait inaintea ta? Crezi ca inainte sa te nasti totul era perfect, inconjurat de iubire pura, si ca de la un timp totul a luat-o razna?
Tot nu mi-ai dat dovada ceruta.
Imagineaza-ti ca pe vremea cand Iisus cica, a venit pe Pamant, existau cronicari. Cum de nici unul nu a avut dumnezeiasca idee de a scrie despre el, mai ales ca era vorba de minuni? Cum poti convinge pe cinveva ca exista o entitate creatoare fara sa invoci citate biblice?
Nu numai ca vei pierde totul, dar te asteapta suferinta vesnica, adica infinita.La mate invatam ca orice operatie dintre un numar finit si un numar infinit este egala tot cu infinit.
Presupunem ca e o sansa de 1% ca povestea cu raiul si cu iadul sa fie adevarata.Sa se calculeze suferinta medie a unui ateu.
X=suferinta din viata depe Pamant(numar finit);
Y=suferinta medie din viata de apoi;
X+Y=suferinta totala;
Y = 1% x infinit = 1/100 x infinit = infinit;
suferinta totala = X + infinit = infinit;
Crestinii sunt niste oameni foarte pragmatici.
Sunt atatea scrieri in ierusalim si in locurile unde predica Isus. Dar acum adevarata idee e asta: In Biblie ni se zice sa credem in Dumnezeu si in Isus Hristos. A crede ceva, inseamna a crede ceva ce nu vezi cu ochii, adica a crede ceva ce nu vezi. Dumnezeu este nevazut fizic, dar este prezent peste tot. Eu nu pot sa iti arat dovada pentru ca Isus nu a pasit pe pamantul nostru (Romanesc) sa iti arat dovada. Dar sunt atatea manuscrise. Si cei ce au scris Biblia au fost insuflati de Duhul lui Dumnezeu. De ce crezi ca inca exista Biblie? Ioan a vazut tot ce se va intampla in viitor, si a scris in Apocalipsa. Iti dau un exemplu: Pe atunci crezi ca se stia de meteoriti si asteroizi? Se zice doar ca vor cadea Stele. Sau despre cutremure si mari necazuri, la ce crei ca se refereau? Sau la razboaie? In Biblie se scrie ca in vremea din urma Tara sfanta [ Ierusalimul ] Va fi inconjurat. Uita-te: Americanii sunt calare peste ei, si asteapta sa li se dea ordine ca sa atace. Cred ca este destul de clar sa vezi cum o carte scrisa acum 2000 de ani inca este in picioare si cuvintele ei se adeveresc.
Eu nu vreau sa judec pe nimeni. Fiecare cu credinta sa. Dumnezeu nu obliga sa il urmezi, El doar iti "iasa in cale" si iti da o sansa sau mai multe sa il cunosti. Daca ajungi sa vezi toata bunatatea Sa pentru tine, o sa intelegi de ce ajungi sa Il iubesti ca pe un tata, pentru ca El este Tatal tau.
Mereu au fost razboaie, cutremure, necazuri si stele cazatoare.
Daca el exista la fel nu ai pierdut nimic.dzeu nu va judeca oamenii dupa cei care cred intr-o parte si restul in alta parte.te inseli daca crezi asa ceva despre dzeu. daca tu crezi in asa ceva sigur vei ajunge in parttea aia rea.dzeu va judeca oamenii dupa faptele lor si nu dupa ce ei cred sau nu. daca tu crezi altceva decit chestia asta atunci il consideri pe dzeu un prost si cu o logica sde rahat.si ca urmare vei fi pedepstit pentru asta chiar de dzeu care te va judeca pentru calomnie.cu alte cuvinte voi crestinii il credeti pe dzeul vostru un popa prostu sau ce? e pacalici, nu stie ce e bine sau ce este rau sau cum? nu vedeti ca singuri va duceti la pierzanie.dzeu va judeca dupa ce ai facut in viata ta, nu ca vai ai crezut in el. daca crezi in el si totusi faci uneori rau inseamna ca vei scapa? te inseli amarnic.cam asa sta treaba asta.crezi ca lui dzeu ii plac linguselile? ca de fapt voi asta si faceti.ca si cum sefu tau iti spune uite fa treaba ai sa iasa bine.si tu nu faci nimic, ori faci si iese prost dupa care te duci si spui sa traiti sefu esti cel mai destept cel mai puternic cel mai frumos si gata ala te iarta.asa credeti voi ca este dzeu? va inselati.veti ajunge acolo unde dotiti altora sa ajunga.trezitiva si ginditi ca de aia va pus dzeu capul pe umeri. daca era nu va mai facea cap va pune acolo altceva.numai bine
Nu inteleg logica asta, daca nu crezi si nu exista nu iti conturezi faptele/viata dupa regulile impuse de religie si Dumnezeu deci in final, faci ce doresti tu. Daca, crezi esti nevoit sa iti conturezi faptele dupa religie deci nu faci ce vrei.E fifti fifti.
In ultimul timp m-am gandit mult la acest aspect si mi-am dat seama ca mi-as dori cu adevarat sa existe.Asa ca am renuntat la interpretarea stiintifica a lucrurilor, avand in vedere faptul ca nu ma ajuta cu nimic. In schimb, ma simt ma bine stiind ca mai exista si altcineva care ma iubeste si isi aminteste de mine atunci cand ceilalti nu sunt acolo.Nu vreau sa cred ca nu exista
Să înţeleg că ăsta-i un act de persuasiune pentru cei care nu cred...
Acel "dacă" îţi strică toată treaba.
Eşti de acord să nu mai încerci să manipulezi? Oricum nu te pricepi.Ce zici? Nu ar fi mai bine să crezi doar tu şi să nu-ţi mai pese de ceea ce cred sau nu alţii?
Daca as avea un dolarel pentru fiecare moment in care am vazut Pariul lui Pascal folosit de crestini pe post de pavaza perfecta...ei bine, as avea destui dolarei sa-mi cumpar o cisterna de bere.Aha, de atatea ori l-ati adus in discutie, fara sa stiti ca e de fapt, eroare argumentativa!
Nu are legatura cu ce crezi sau nu, dar cred ca e pacat (nu in sens religios) ca nu suntem noi insine. e pacat ca avem atat d multe constrangeri si nu ne simtim liberi sau simtim o libertate falsa. pana la urma eu sunt tot eu insami fie ca exista Dumnezeu sau nu. Suntem frumosi, creativi, diferiti, unici si am putea face cu mult mai mult (in sensul bun) daca nu am avea obiceiuri si principii atat de sablonizate. Mai era o intrebare ieri care sugera cum ca toti am fi nebuni. nu suntem nebuni, suntem doar diferiti si de asta parem asa nebuni. trebuie doar sa ne acceptam reciproc asa cum suntem. e simplu.
Se aseamna cu pariul lui Pascal.
Voi crede in El pentru asa voi simti in interiorul meu, voi crede in el neconditionat, nu pentru o rasplata divina sau o pedeapsa, nu voi crede in Dumnezeu doar pentru a castiga ceva, ci doar daca eu voi simti asta.
Am vrut sa raspund dar...intrebarea, raspunsurile tale...esti slabut, nu merita.
A lasat-o pentru mine? Pai nici nu stiu cum arata. De dovezi ca exista nici nu mai zic. El se asteapta ca noi, fiinte intelectuale, sa credem in El fara nicio dovada?
Nu te ajuta cu nimic doar sa afirmi ca esti credincios, trebuie sa mergi la biserica, sa te rogi eventual, sa ai un comportament ca la carte(biblia), etc.
Nu e ca si cum te-as intreba eu cat e ceasul iar tu mi-ai spune "cred ca e 13 si ceva", nu, trebuie sa raspunzi cu "este ora 13 si 12 minute fix".
Numai bine!
Pai in Biblie scrie ca daca cineva aduce un suflet pe calea dreapta, multe pacate ii vor fi iertate. Si eu am pacate, sunt si eu om la fel ca voi. Nu vreau sa par rasist si nu ma leg de nimeni acum, dar va zic: De ce oare, crestinii (adevarati) nu duc lipsa ca alti romani? De ce crestinii (adevarati) nu fac crime, nu omoara, sunt niste oameni care isi respecta cuvantul si de incredere?
Ceea ce ai exprimat tu aici se numeste "Pariul lui Pascal" si in forma originala suna asa: "Daca Dumnezeu exista si sunt catolic, castig viata vesnica, supunandu-ma bisericii; daca nu, nu am nimic de pierdut. Bineinteles, acest argument logic a fost modificat pentru a putea cuprinde intreaga religie crestina, nu doar cea catolica, si de asemenea, pentru a fi mai usor de inteles: "Daca crezi in Dumnezeu si se dovedeste ca nu exista, nu vei fi pierdut nimic, dar daca nu crezi si se dovedeste ca exista, vei merge in iad"
Ateii sunt foarte zgariati pe creiere din cauza acestui silogism logic caci nu poate fi combatut prin acelasi domeniu: logica. Oricum ai lua aceasta afirmatie, ea este corecta din punct de vedere logic, asta insemnand ca, pe acest plan al stiintelor rationale, intreaga lucrare de contra- argumente ale ateilor a fost combatuta de un simplu silogism.
AvalohAlyn întreabă: